Om min cremet pasta opskrift
Nemme pastaretter er altid gode i en travl hverdag. En lækker cremet pastaret som denne smager fantastisk og kan laves med et minimum af opvask. Pastaen har en lækker cremet sauce med gode grøntsager og kylling. Herhjemme serverer vi frisk fettucine pasta til, men saucen går også godt til pastaskruer- og sløjfer.
Det er utrolig nemt og hurtigt at lave cremet pasta med kylling og grøntsager. Først laves en hjemmelavet tomatsauce, som blendes. Imens steges kylling og grøntsagerne. Tomatsaucen tyknes med piskefløde og ost og det hele røres sammen og hældes over kogt pasta.
Hele retten kan laves i én sauterpande, så du slipper for en stor opvask! Retten er populær både blandt børn og voksne, og er en ret vi herhjemme laver igen og igen.
Retten tager kun 30-45 minutter at lave, afhængigt af hvor ferm du er på fingrene til at skære grøntsager 😉
Tips til pastaretten
- Skær squash og champignons i små tern, så de er hurtige at gennemstege
- Hold øje med hvidløget når du svitser det. Det skal ikke blive mørkt
- Tjek kogetiden på din pasta, så du får kogt den al dente
- Brug kun frisk basilikum ellers undlad det helt
- Lav evt. dobbeltportion af fyld og pastasauce, så du har til flere dage. Ny pasta bør dog koges på dagen
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan man fryse cremet pasta med kylling?
Nej, retten er ikke fryseegnet. Den er bedst frisk men holder sig fint i køleskabet i op til 2 dage.Kan man erstatte soltørrede tomater med noget andet?
Hvis du ikke er vild med soltørrede tomater kan de erstattes med cherrytomater.Kan man tilsætte mere kød?
Savner du noget mere kød kan du tilsætte svitsede bacontern eller sprødstegt pancetta.

Opskrift
Cremet pasta med kylling
Ingredienser
Tomatsauce:
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 2 dl hakkede tomater
- 1 dl vand
- frisk basilikum
Flødesauce:
- 2 kyllingebryster
- olivenolie til stegning
- 1 fed hvidløg
- 100 g champignons
- 50 g squash
- 2 dl soltørrede tomater
- 1 dl hønsebuillon
- 50 g revet mozzerella
- 2 spsk revet parmesan (valgfrit)
- salt og peber
- 1 dl madfløde eller piskefløde
Tilbehør:
- 250 g frisk pasta
Sådan gør du
- Pil og skær løget ud i mellemstore stykker. Pres 1 fed hvidløg. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en sautépande. Tilsæt hakkede tomater, vand og frisk basilikum og lad det småsimre i et par minutter. Hæld tomatsaucen over i en skål og blend med en stavblender.1 lille løg, 1 fed hvidløg, 2 dl hakkede tomater, 1 dl vand, frisk basilikum
- Skær kyllingen ud i små stykker. Pres hvidløget. Skyl champignons og squash og skær dem i små stykker.2 kyllingebryster, 1 fed hvidløg, 100 g champignons, 50 g squash
- Svits hvidløget i olivenolie og steg kyllingen. Tilsæt champignons og steg, til de er gyldne. Tilsæt squash og svits kort. Skru ned for varmen og tilsæt tomatsaucen, soltørrede tomater og hønsebuillon. Lad det småsimre til grøntsagerne er møre.2 dl soltørrede tomater, 1 dl hønsebuillon
- Kom ost i saucen og rør rundt til det smelter. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.50 g revet mozzerella, 1 dl madfløde eller piskefløde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend pastaen i saucen inden servering.250 g frisk pasta
31 kommentarer
Vil anbefale at koge pasta først, så den står klar til at putte i den færdige sovs. Ellers skal sovs stå og vente på pasta. Gælder om at ha alting klart. Så er madlavning peace of cake. Det hele ligger i forberedelsen.