Cremet pasta med kylling

141 stemmer
En nem hverdagspasta med kylling og grøntsager. Pastaen har en rigtig lækker flødesauce med tomat og ost som skaber en dejlig cremet sauce til pastaen. Tilsæt alle de grøntsager du ønsker til retten.
Cremet kylling pasta opskrift fra Bageglad

Om min cremet pasta opskrift

Nemme pastaretter er altid gode i en travl hverdag. En lækker cremet pastaret som denne smager fantastisk og kan laves med et minimum af opvask. Pastaen har en lækker cremet sauce med gode grøntsager og kylling. Herhjemme serverer vi frisk fettucine pasta til, men saucen går også godt til pastaskruer- og sløjfer.

Det er utrolig nemt og hurtigt at lave cremet pasta med kylling og grøntsager. Først laves en hjemmelavet tomatsauce, som blendes. Imens steges kylling og grøntsagerne. Tomatsaucen tyknes med piskefløde og ost og det hele røres sammen og hældes over kogt pasta.

Hele retten kan laves i én sauterpande, så du slipper for en stor opvask! Retten er populær både blandt børn og voksne, og er en ret vi herhjemme laver igen og igen.

Retten tager kun 30-45 minutter at lave, afhængigt af hvor ferm du er på fingrene til at skære grøntsager 😉

Kylling pastasauce

Tips til pastaretten

  • Skær squash og champignons i små tern, så de er hurtige at gennemstege
  • Hold øje med hvidløget når du svitser det. Det skal ikke blive mørkt
  • Tjek kogetiden på din pasta, så du får kogt den al dente
  • Brug kun frisk basilikum ellers undlad det helt
  • Lav evt. dobbeltportion af fyld og pastasauce, så du har til flere dage. Ny pasta bør dog koges på dagen

Frisk pasta med kylling

Typiske spørgsmål til opskriften

Kan man fryse cremet pasta med kylling?
Nej, retten er ikke fryseegnet. Den er bedst frisk men holder sig fint i køleskabet i op til 2 dage.

Kan man erstatte soltørrede tomater med noget andet?
Hvis du ikke er vild med soltørrede tomater kan de erstattes med cherrytomater.

Kan man tilsætte mere kød?
Savner du noget mere kød kan du tilsætte svitsede bacontern eller sprødstegt pancetta.

Cremet kylling pasta opskrift fra Bageglad

Opskrift

Cremet pasta med kylling

141 stemmer
Nem, hurtig og afsindsigt god aftensmad. Denne pastaret har masser af grønt sammen med en lækker cremet sauce. Vælg din foretrukne pasta til.
Tid i alt: 30 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 2 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 dl hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • frisk basilikum

Flødesauce:

  • 2 kyllingebryster
  • olivenolie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g champignons
  • 50 g squash
  • 2 dl soltørrede tomater
  • 1 dl hønsebuillon
  • 50 g revet mozzerella
  • 2 spsk revet parmesan (valgfrit)
  • salt og peber
  • 1 dl madfløde eller piskefløde

Tilbehør:

  • 250 g frisk pasta

Sådan gør du

  • Pil og skær løget ud i mellemstore stykker. Pres 1 fed hvidløg. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en sautépande. Tilsæt hakkede tomater, vand og frisk basilikum og lad det småsimre i et par minutter. Hæld tomatsaucen over i en skål og blend med en stavblender.
    1 lille løg, 1 fed hvidløg, 2 dl hakkede tomater, 1 dl vand, frisk basilikum
  • Skær kyllingen ud i små stykker. Pres hvidløget. Skyl champignons og squash og skær dem i små stykker.
    2 kyllingebryster, 1 fed hvidløg, 100 g champignons, 50 g squash
  • Svits hvidløget i olivenolie og steg kyllingen. Tilsæt champignons og steg, til de er gyldne. Tilsæt squash og svits kort. Skru ned for varmen og tilsæt tomatsaucen, soltørrede tomater og hønsebuillon. Lad det småsimre til grøntsagerne er møre.
    2 dl soltørrede tomater, 1 dl hønsebuillon
  • Kom ost i saucen og rør rundt til det smelter. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
    50 g revet mozzerella, 1 dl madfløde eller piskefløde
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend pastaen i saucen inden servering.
    250 g frisk pasta
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!
Creamy chicken pasta recipe Cremet pasta med kylling opskrift

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,70 from 141 votes (129 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




31 kommentarer

  1. Vil anbefale at koge pasta først, så den står klar til at putte i den færdige sovs. Ellers skal sovs stå og vente på pasta. Gælder om at ha alting klart. Så er madlavning peace of cake. Det hele ligger i forberedelsen.

1 2 3
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke