Kylling i sur-sød sauce er en klassisk kinesisk ret med dybstegt kylling og masser af grøntsager. Herhjemme tilsætter vi altid frisk ananas, som giver retten en skøn friskhed, og som børnene elsker!
Om kylling i sur-sød sauce
Mange kender primært denne populære ret fra takeaway menuerne, men det er faktisk virkelig nemt (og meget lækrere!) at lave kylling i sur-sød sauce selv. Du får den sprødeste, lækreste kylling og grøntsager, du kan forestille dig. For ikke at tale om saucen!! Sygt god.
Man kan bruge mange forskellige grøntsager i sin sur-sød ret. Vi bruger altid peberfrugt, sukkerærter og forårsløg, men supplerer indimellem med eksempelvis broccoli, blomkål, haricot verts, squash og andre. Og vigtigst af alt – frisk ananas, som vores piger elsker.
Derfor elsker jeg kylling i sur-sød sauce
- Man kan tømme køleskabet og bruge grøntsager til overs fra ugens madplan
- Klar på 45 minutter (max!)
- Den lækreste sauce, som hele familien vil elske!
Få den sprødeste kylling
Det bedste ved at lave sin egen kylling i sur-sød sauce i forhold til at købe takeaway er, at kyllingen bliver så sprød og lækker. Det kan lyde besværligt at dybstege kylling, men det kræver faktisk blot, at man vender kyllingen i majsstivelse og æg inden den steges. Kyllingen bliver altså coated i en dej, som steges sprød og gylden.
Kom et godt lag olie på panden, når kyllingen skal dybsteges. Opvarm olien til middelhøj varme – hvis den er for varm, vil kyllingen brænde på uden at blive gennemstegt. Kyllingen skal være gylden, ikke mørk. Test altid på et enkelt stykke kylling, om den er gennemstegt, inden du fjerner resten fra varmen. Lad kyllingen dryppe af på et stykke køkkenrulle, så overskydende olie fjernes.
Sådan laver du sur-sød sauce
Saucen er afgørende for, at din sur-sød ret bliver god. Heldigvis består saucen af kun 4 ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenet:
- Sukker: Bidrager med det søde
- Ketchup: Giver farve og smag
- Æblecidereddike: Bidrager med det sure
- Soya: Giver farve og smag
Sur-sød sauce er supernemt at lave. Man rører blot ingredienserne sammen i en skål og når retten skal samles koges den op på en pande. Hermed bliver saucen blank og smuk.
Nem kylling i sur-sød sauce
Ingredienser
Sur-sød sauce:
- 150 g sukker
- 130 g ketchup
- 1 dl æblecidereddike*
- 2 spsk soya
Grøntsager:
- 1 rød peberfrugt
- 125 g sukkerærter
- 3 forårsløg
- 250 g ananasstykker (friske eller fra dåse)
Dybstegt kylling:
- 4 kyllingebryster
- 1,2 dl majsstivelse
- 2 æg
- Salt og peber
- Rapsolie til stegninig
Til servering:
- 4 dl ris (kogt efter anvisning på pakken)
- Lidt forårsløg til drys
- Sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
Sur-sød sauce:
- Rør ingredienserne til sur-sød saucen sammen i en lille skål og stil til side.150 g sukker, 130 g ketchup, 1 dl æblecidereddike*, 2 spsk soya
Grøntsager:
- Skyl og skær peberfrugt og sukkerærter i mundrette stykker. Hak forårsløgene groft.1 rød peberfrugt, 3 forårsløg, 125 g sukkerærter
- Svits peberfrugt, sukkerærter og forårsløg i lidt olie i 2-3 minutter på en stor pande. Hæld grøntsagerne i en skål og stil til side.
Dybstegt kylling:
- Skær kyllingen i mundrette stykker. Vend kyllingen i majsstivelsen i en skål til det er dækket helt. Pisk æg sammen i en skål.4 kyllingebryster, 1,2 dl majsstivelse, 2 æg
- Opvarm et godt lag olie på panden ved høj varme. Vend kyllingestykker i æg lidt ad gangen og kom det på panden. Steg cirka halvdelen af kyllingen ad gangen. Vend det undervejs så det bliver gyldent på alle sider. Skru eventuelt ned for varmen undervejs hvis olien bliver for varm. Fjern kyllingen fra panden og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gentag med den resterende kylling.
Samle retten:
- Hæld sur-sød saucen på en stor ren pande og lad den koge op ved middelhøj varme. Lad den koge i et par minutter til saucen har ønsket tykkelse**.
- Skru ned på lav varme og tilsæt de stegte grøntsager, dybstegt kylling og ananas, og vend det i saucen.250 g ananasstykker
- Drys med forårsløg og sesamfrø og server med ris.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar