Chokolade nytårskage

Denne smukke chokoladekage til nytår ser imponerende ud, men er nem at lave. En svampet og luftig chokoladekage er pyntet med den smukkeste blanke smørcreme og guld chokoladekugler for et festligt udtryk, der passer perfekt til nytårsdessert.
Pyntet chokoladekage til nytår

Svampet chokoladekage opskrift til nytårFestlig nytårskage opskrift

Svampet chokoladekage med den smukkeste glasur

Denne festlige chokoladekage går ud til alle chokoladeelskerne derude. Mangler du den perfekte chokoladekage til nytårsaften eller har i en anden anledning, der skal fejres – så vil denne lækre chokoladekage være den perfekte afslutning på en god middag.

Chokoladekagen er nem og hurtig at lave, med et dejlig svampet resultat. Det er den type chokoladekage, hvor man ikke kan sige nej til et ekstra stykke. Men det, der virkelig gør denne nytårskage noget særligt er den smukke blanke chokolade smørcreme. Den flotte smørcreme har en silkeblød konsistens og kraftig smag af chokolade, som passer perfekt til den luftige og lette kage. Alt i alt er det her en luksus chokoladekage, som fortjener fuld opmærksomhed, når den sættes på bordet!

Sådan laver man en blank smørcreme

Sprøjtet smørcreme er altid smuk, men hvis du virkelig vil imponere bør du prøve den fantastiske blanke og glansfulde chokolade smørcreme. Der er tre nøgleingredienser i smørcremen, som bidrager til den flotte glans:

  • Glukosesirup spiller den største rolle i at give smørcremen den flotte blanke og glatte overflade. Den bidrager også til at give smørcremen en vidunderlig konsistens, som er silkeblød.
  • Mørk chokolade indeholder kakaosmør, som også bidrager til den fine glans. Derfor er der ægte chokolade og ikke kakao i denne smørcreme.
  • Smør hjælper også til at give smørcremen en naturlig glans og gør, at smørcremen kan holde sin form, når den sprøjtes.

Det er meget nemt at lave den blanke chokolade smørcreme. Chokolade, glukosesirup, mælk og salt smeltes sammen i en lille gryde og skal efterfølgende køle af. Imens piskes smørret til det er luftigt og der tilsættes flormelis, kakao og vanilje. Når chokoladeblandingen tilsættes bliver det til en blank og lækker smørcreme.

Chokoladekage med blank glasur

Tips til at sprøjte smørcreme

Du kan pynte din chokoladekage til nytårsaften præcis som du ønsker. Jeg synes den blanke smørcreme træder ekstra flot frem når den sprøjtes med tylle – mønstre får den nemlig til at skinne ekstra meget!

Jeg har sprøjtet roser af glasur overalt på toppen af min chokoladekage. Hvis du vil gøre mig kunsten efter skal du bruge en bestemt tylle, som fremkalder denne rose effekt, for eksempel Wilton 2D eller Wilton 1M. Det ser kompliceret ud, men er virkelig nemt. Du sprøjter blot en spiral fra midten og ud, så danner tyllen selv den fine rose effekt. Jeg har efterfølgende sprøjtet nogle små tutter smørcreme ind imellem roserne så kagens overflade er helt dækket af glasur, og så har jeg pyntet med små guld chokoladekugler.

Chokoladekage med smørcreme

Pyntet chokoladekage til nytår

Opskrift

Chokolade nytårskage

En smuk, svampet og luftig chokoladekage til nytårsdessert. Chokoladekagen er toppet med en vidunderlig blank og glansfuld luksus chokolade smørcreme og guld chokoladekugler.
Tid i alt: 2 timer 30 minutter
Niveau: Middel
Mængde: 10 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 175 g blødt saltet smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g god mørk chokolade
  • 2 dl mælk

Blank chokolade smørcreme:

  • 1 portion af min blanke chokolade smørcreme
  • Evt. guld chokoladekugler til pynt

Sådan gør du

Chokoladekage:

  • Pisk smørret luftigt på røremaskine eller med elpisker. Tilsæt sukker og pisk det med. Tilsæt så et æg ad gangen under rolig piskning.
    175 g blødt saltet smør, 300 g sukker, 4 æg
  • Rør mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en anden skål.
    200 g mel, 1 1/2 tsk bagepulver, 2 spsk kakao, 1 tsk vaniljesukker
  • Hak og smelt den mørke chokolade i mikroovn ved korte intervaller, hvor der røres indimellem. Lad det køle lidt af.
    50 g god mørk chokolade
  • Tilsæt melblandingen til dejen og pisk det langsomt i dejen. Tilsæt den smeltede mørke chokolade og mælk og rør roligt, til dejen samler sig til en luftig dej.
    2 dl mælk
  • Fordel dejen i en springform på Ø22 cm med bagepapir i bunden (formen skal ikke smøres). Bag chokoladekagen ved 175 grader (alm. ovn) i 55-65 minutter. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af kagen.
  • Lad chokoladekagen køle af i formen i 15 minutter. Skær derefter langs indersiden af formen med en skarp kniv inden formen åbnes og fjernes. Lad chokoladekagen køle helt af.

Blank chokolade smørcreme og pynt:

  • Lav smørcremen efter anvisning i opskriften. Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en rosetylle (f.eks. Wilton 1M eller 2D). Pres sprøjteposen fladt for at eliminere eventuelle luftbobler. Sprøjt roser (indefra og ud) på kagen. Sprøjt til sidst nogle tutter indimellem, hvis der er luft. Pynt kagen med guld chokoladekugler.
    1 portion af min blanke chokolade smørcreme, Evt. guld chokoladekugler til pynt

Noter

Chokoladekagen er bedst bagt på dagen, men kan også bages forud og fryses uden smørcreme i op til 3 måneder. Kagen skal i så fald tø op i køleskabet.
Chokoladekagen pyntet med smørcreme bør opbevares i et køligt rum inden servering. Hvis det er varmt bør den opbevares i køleskabet og tages ud 1 time før servering.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke