Finansieringseksamen er overstået og sikke en fantastisk følelse det er! Så er der kun 2 eksamener tilbage før jeg flyver afsted til Australien 🙂 Det skal fejres med intet mindre end en himmelsk chokoladekage!
Alle husker vel den (ofte) lidt tørre, kedelige chokoladekage med tam chokoladeglasur fra klassens time? Det her er den chokoladekage – men i luksus version.
Denne chokoladekage er absolut den bedste, jeg længe har smagt. Den er tilpas fugtig uden at være klæg og den lækre smørglasur er prikken over i’et som løfter kagen op i helt nye højder. Og at man kan bage enorme mængder af den på én gang er kun et plus!
Chokoladekagedejen laves ved at røre de tørre ingredienser sammen i en skål og derefter smelte smør og kakao i en lille gryde. De våde og tørre ingredienser røres forsigtigt sammen.
Chokoladekagedejen fordeles i en smurt bradepande og bages ved 180 grader.
Den lækre chokolade smørglasur laves imens, så den er klar til at hældes over chokoladekagen når den er færdigbagt.
Kagen kan drysses med lidt krymmel for det helt rigtige klassens time look 😉

Chokoladekage med luksus chokoladeglasur
Ingredienser
Chokoladekage:
- 3 1/2 dl mel
- 3 1/2 dl sukker
- 1 knivspids salt
- 3 spsk kakao
- 160 g smør
- 1 3/4 dl kogende vand
- 3/4 dl kærnemælk
- 2 æg
- 3/4 tsk natron
- 1 tsk vanillesukker
Luksus chokoladeglasur:
- 140 g smør
- 3 spsk kakao
- 4 spsk mælk
- 1 tsk vanilleessens
- 220 g flormelis
Fremgangsmåde
- For at lave chokoladekagen røres mel, sukker og salt sammen i en skål.
- Smelt imens smørret i en lille gryde. Tilsæt kakao til det smeltede smør og rør godt rundt. Hæld nu kogende vand i smør-kakao blandingen og lad det boble i cirka 30 sekunder - sluk så for komfuret.
- Hæld smør-kakao blandingen over i gryden med melblandingen og rør forsigtigt mens dejen køler af.
- Rør kærnemælk, natron, æg og vanillesukker sammen i en anden skål. Kom kærnemælksblandingen over i skålen med chokoladekagedejen og rør hele blandingen sammen.
- Hæld dejen i en smurt bageform og bag den ved 180 grader i cirka 20 minutter.
- Lav glasuren imens kagen bages. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt kakao og rør godt rundt, sluk så komfuret. Tilsæt mælk og vanilleessens. Si flormelis ned i chokoladeglasuren og rør godt rundt.
- Når kagen er færdigbagt, hældes glasuren over den varme kage, når den er taget ud af ovnen. Fordel forsigtigt glasuren med en kniv og lad kage og glasur køle af. Drys eventuelt med krymmel.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
20 kommentarer
Hej.
Vi har planer om at bage kagen i dag. Kan man godt bruge margarine i stedet for smør? Eller bliver den måske ikke så blød eller hvad smør nu gør?
Hej Trine
Margarine har en anden smag og anderledes fedtindhold, så smag og konsistens vil ændre sig lidt på kagen. Men jeg tænker at det nok godt kan gå. Lad mig høre resultatet!
Kan man godt bruge chokolade i kagen. Men hvor meget skal man så bruge
jeg syntes kage smagt godt men der var for meget fedt syrer i kagen.
Hvilken str. springform vil den passe til?
Hej Lene
Opskriften passer til en bageform på cirka 32×24 cm.
Hej, kan man mon skifte kærnemælken ud med fx skyr eller yougurt? 🙂
Hej.
Hvor mange ville du lave hvis man bliver 38 Pers.? Der kommer også andre ting på dessertbordet.
Andrea
Hej Andrea
Kagen giver cirka 20 almindelig størrelse stykker hvis du bager den i en form på 23×33 cm. God fornøjelse!
Hej!!
Er netop igang med at lave kagen(;
Jeg har firdobblet den så der er meget kage… Lige nu er den i ovnen, og jeg ville bare spørge om den skal være lidt våd indeni, når man stikker strikkepind ned i den?
Kagen lyder rigtig god og jeg skal faktisk bruge den til en klassetime(:!!
Hilsner Sigrid en stor kage elsker(: (; !!!
Hej Sigrid
Når du stikker strikkepinden i kagen skal der ikke hænge dej ved den – så er den færdig 🙂 rigtig god fornøjelse 🙂
Ser ikke noget om antal stykker… Er dette nok til ca. 30 stk. 9 aarige unger?
Stoler blindt paa dine opskrifter – Altid en succes!!
Hej Gitte
Mange tak for rosen! Dejligt at du kan bruge opskrifterne.
Mængden er til en “almindelig” størrelse bageform, dvs cirka 30×20 cm. Jeg ville nok lave to kager hvis det er til 30 personer – mon ikke de har god appetit de unger 😉
[…] Læs hele artiklen her på >>: Bageopskrifter med flotte billeder fra Bageglad […]
Holdt da fast det ser lækkert ud!
Den ryger på bordet til næste fødselsdag 🙂
Tak Mette, den er også VIRKELIG god! Der er altså intet som chokoladekage 🙂