Søde bamseboller til børn
Vores lille Maya fyldte 2 år, og det skulle selvfølgelig fejres! Udover den store fejring herhjemme sammen med familien, var det selvfølgelig også tid til at fejre hende i vuggestuen. Vi holdt hendes fødselsdag om søndagen, og efter at have haft hele familien på besøg, var jeg lidt træt og kunne mærke, at jeg ikke havde overskud til et stort kageprojekt søndag aften eller mandag morgen.
Heldigvis havde jeg lidt dej til overs fra de fødselsdagsboller, vi havde spist søndag. Så jeg fik en idé: Hvorfor ikke lave nogle sjove små boller til børnene i vuggestuen? Det skulle være nemt for mor, men stadig hyggeligt og sjovt for ungerne. Det blev en simpel og sjov måde at afslutte fødselsdagsfejringen på, og ungerne elskede dem!
Sådan formes bamseboller
Det er nemt at forme boller som bamser. Jeg vejede dej af til boller, så de blev lige store (40 gram per bolle uden ører) og trillede dem til kugler. Så brugte jeg den resterende dej til at trille små kugler til øre og sætte dem på bollerne. Det er vigtigt, at ørerne sættes højt oppe på hovedet da de har tendens til at falde ned ad siderne når bollerne hæver. Til sidst trykkede jeg rosiner ind i bollerne som øjne. De skal langt ind, da de vil poppe lidt ud under både hævning og bagning.
Få den rigtige afbagning på dine bamseboller
Når dejen er hævet og klar, er det tid til at bage! Sådan gør du for at sikre den bedste afbagning:
- Start med at forvarme din ovn til 200 grader (alm. ovn).
- Inden bagning skal bollerne pensles med æg, så de bliver flot gyldne. Hvis du vil have en ekstra blød og lækker overflade, kan du pensle dem med smeltet smør lige efter bagning.
- Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10 minutter, til de er gyldne. For at teste, om de er færdige, kan du banke let på bunden af en af bollerne – hvis den lyder hul, er de klar!
- Når de er færdige, tages de ud af ovnen og lægges på en bagerist for at køle af, så de bevarer deres lækre blødhed.
- Når de er kølet helt af kan der tegnes mund med en fødevarevenlig tusch.
Opbevaring af bamseboller
Bamseboller holder sig friske og lækre i et par dage, hvis de opbevares i en tætsluttende beholder eller frysepose. De kan også fryses og tages op, når du har brug for dem. Hvis du vil bage dem på forhånd, så bag dem om aftenen og opbevar dem i en plastpose eller tætsluttende beholder til næste dag. Du kan også varme dem op i ovnen i et par minutter, hvis du vil have dem lune.
Jeg synes resultatet blev rigtig sødt og hyggeligt. Små bamseboller med øjne af rosiner! Maya syntes det var sjovt først at spise ørerne, så øjnene og til sidst resten af bamsen.

Opskrift
Bamseboller
Ingredienser
- 1 portion af min opskrift på fødselsdagsboller
- 40 rosiner
- Fødevarevenlig tusch
Sådan gør du
- Lav bolledejen efter anvisning i opskriften.1 portion af min opskrift på fødselsdagsboller
- Efter hævning, tril dejen til lige store kugler og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir. Vej eventuelt dejen så bollerne bliver lige store. Jeg fik 20 stk á 40 gram (uden ører).
- Tril den resterende dej til små runde ører, og sæt dem oven på bollerne. Sørg for, at ørerne sidder ret højt oppe på bollen, da de har tendens til at falde ned ad siderne når bollerne hæver og under bagning.
- Tryk rosiner langt ind i bollerne, så de ligner øjne. De vil skubbes lidt ud når bollerne hæves og bages.40 rosiner
- Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.
- Pensl bollerne grundigt med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.
- Tegn næse og mund på bamsebollerne.Fødevarevenlig tusch