Luftige speltboller

Luftige speltboller
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Luftige speltboller fra Bageglad

Lige i øjeblikket føles det som om tiden går ufatteligt hurtigt, samtidig med at den slet ikke går hurtigt nok. Jeg har uhyggeligt travlt med eksamensopgaver, masser af arbejde, legatsøgning, rejseplanlægning og udlejning af min lejlighed samtidig med at jeg blot går og veeenter på at de næste to måneder går så jeg kan komme afsted til Australien!

Det er alligevel noget af et projekt at søge legater, søge forhåndsgodkendelse af fag, skaffe forsikringer, udleje lejlighed, finde flybilletter og søge visum – men jeg er sikker på at det bliver det hele værd når jeg først sidder i flyveren og kan slappe af i hele 25 timer før jeg lander i Brisbane.

Mens jeg venter på at tiden går og forsøger at holde tungen lige i munden med alle mine projekter kan I lige nyde disse fantastiske speltboller, som jeg især nød da jeg prøvede FODMAP diæten. Bollerne er fantastisk luftige og smager bare himmelsk! De kan bruges som fødselsdagsboller eller bare til en eftermiddag med hygge.

Man får den lækreste, luftige dej ved at ælte denne speltdej på køkkenmaskine, men den kan også æltes i hånden. Placer små kugler af dej i en bageform beklædt med bagepapir.

BolledejNybagte boller

Når bollerne er bagt pensles de med lidt smeltet smør som suger ind i bollerne og giver dem en lækker overflade. Her kan bollerne drysses med lidt havregryn eller sesam.

Resultatet er fantastisk luftige fødselsdagsboller eller bare lækre boller til eftermiddagskaffen. Disse boller er så lækre og luftige at du sikkert spiser dem allesammen, men de kan også sagtens fryses.

Se også vores andre opskrifter på boller og brød.

Speltboller opskrift fra Bageglad

Luftige speltboller fra Bageglad

Luftige speltboller

4.67 fra 18 stemmer
Ret: Morgenmad
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 10 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Der findes ikke nogen bedre duft end nybagte boller og disse lækre og utroligt luftige speltboller er simpelthen bare himmelske!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 75 g afkølet smeltet smør + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 teske salt
  • 1 æg
  • 8 dl sigtet speltmel
  • evt. havregryn eller sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Kom vandet i en skål og rør gærret ud i det. Tilsæt nu afkølet smeltet smør og sukker samt æg og salt.
  • Ælt nu melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej - det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine.
  • Lad dejen hæve i minimum en halv time.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bageform beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.
  • Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør og drys evt. med havregryn eller sesamfrø.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
1. maj 2013 af Trine 50 kommentarer

50 kommentarer

  • Hanne Balle Svar

    5 stars
    Mums, hvor er de gode. Brugte lige lidt bageenzym, hvilket ikke gør dem dårligere

    27. januar 2021 at 17:42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:




Del med en ven