Vores 1,5-årige Maya elsker majs i alle afskygninger. Majskolber, løse majs, majspuré og majsgrød. Hvilket passer utroligt godt til hendes kælenavn “Maysen”. Så jeg har altid majsmel i skabet.
Forleden besluttede jeg mig for at bage en portion majsboller, og resultatet blev virkelig lækkert og luftigt. Majsmelet bidrager med en god sødme og en fin farve til bollerne. Og Maya var også helt vild med dem.
Bollerne er virkelig nemme at lave og består udover majsmelet af typiske ingredienser, du allerede har i køkkenet. Jeg anbefaler, at bolledejen æltes på maskine i op til 10 minutter, så bliver den bedst, men den kan også æltes i hånden i kortere tid.
Jeg pensler altid mine boller og disse boller bagte jeg ved 200 grader (alm. ovn) i 15 minutter.
Bollerne kan fryses i op til 3 måneder.
Majsboller
Ingredienser
- 2 1/2 dl lun mælk
- 50 g gær
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 50 g smeltet smør
- 200 g majsmel
- 500-550 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lun mælk i en stor skål, f.eks. skålen på en røremaskine. Tilsæt salt, sukker, æg og let afkølet smeltet smør og rør det kort sammen med piskeris.
- Tilsæt majsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen under æltning, f.eks. med dejkrog på røremaskine. Ælt dejen til den er blød og smidig, cirka 8-10 minutter.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
- Tril dejen til boller efter ønsket størrelse. Jeg lavede 9 stk.
- Lad bollerne efterhæve i 15-20 minutter og pensl så med æg pisket med lidt vand.
- Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader (alm. ovn) til de er gyldne og bunden lyder hul når der bankes. Mine boller fik 15 minutter. Lad bollerne køle helt af på en bagerist.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
Dejlige boller. Kan anbefales hvis man er til majsboller. 💐😀