Majsboller

Majsboller
 

Luftige boller opskrift

Vores 1,5-årige Maya elsker majs i alle afskygninger. Majskolber, løse majs, majspuré og majsgrød. Hvilket passer utroligt godt til hendes kælenavn “Maysen”. Så jeg har altid majsmel i skabet.

Forleden besluttede jeg mig for at bage en portion majsboller, og resultatet blev virkelig lækkert og luftigt. Majsmelet bidrager med en god sødme og en fin farve til bollerne. Og Maya var også helt vild med dem.

Luftige majsboller opskrift

Bollerne er virkelig nemme at lave og består udover majsmelet af typiske ingredienser, du allerede har i køkkenet. Jeg anbefaler, at bolledejen æltes på maskine i op til 10 minutter, så bliver den bedst, men den kan også æltes i hånden i kortere tid.

Jeg pensler altid mine boller og disse boller bagte jeg ved 200 grader (alm. ovn) i 15 minutter.

Bollerne kan fryses i op til 3 måneder.

Majsboller opskrift

Luftige boller opskrift

Majsboller

Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 9 -12 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Luftige majsboller perfekte til morgenmad eller eftermiddagshygge. Majsmel bidrager med en god sødme til de lækre boller.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl lun mælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g majsmel
  • 500-550 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i lun mælk i en stor skål, f.eks. skålen på en røremaskine. Tilsæt salt, sukker, æg og let afkølet smeltet smør og rør det kort sammen med piskeris.
  • Tilsæt majsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen under æltning, f.eks. med dejkrog på røremaskine. Ælt dejen til den er blød og smidig, cirka 8-10 minutter.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
  • Tril dejen til boller efter ønsket størrelse. Jeg lavede 9 stk.
  • Lad bollerne efterhæve i 15-20 minutter og pensl så med æg pisket med lidt vand.
  • Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader (alm. ovn) til de er gyldne og bunden lyder hul når der bankes. Mine boller fik 15 minutter. Lad bollerne køle helt af på en bagerist.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. maj 2021 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:




Del med en ven