Sprøjtet perlekant til kager

Sprøjtet perlekant til kager
 

  • Middel
Sprøjte perlekant teknik

Når man skal dekorere en kage som er overtrukket med fondant eller marcipan er det flot at sprøjte en kant af royal icing glasur. Det er især en god måde at dække for eventuelle ujævnheder imellem lagene hvis man laver kager i flere etager.

En perlekant er en klassisk sprøjtet kant som er elegant og let at sprøjte. Glasuren kan laves i alle farver. Et meget klassisk look er for eksempel at sprøjte cremefarvet kant på en hvid kage – det er især flot på bryllupskager.

Til en sprøjtet kant skal der bruges royal icing glasur, som er en glasur lavet med æggehvide, da den holder formen fuldstændigt når den tørrer og stivner helt. Derudover skal man bruge en tyl med et lille hul, for eksempel Wilton nr. 3. Jo større hullet i tyllen er, jo større bliver perlerne. Der skal også bruges en sprøjtepose eller almindelig frysepose.

Jeg bruger ofte en tylholder i min sprøjtepose (det er den gennemsigtige plastikring på billedet). Den gør, at jeg kan holde tyllen mere stabilt og desuden skifte tyl uden at skifte pose, så jeg kan lave flere forskellige dekorationer med samme glasur. Man kan dog godt undvære tylholderen.

Læg sprøjteposen godt i hånden og sæt den lidt på skrå hen ad kagen. Det er en god idé at øve sig på et stykke papir først man kaster sig ud i at dekorere kagen. Læg tryk på posen så der kommer en lille klat ud, hiv posen lidt hen ad siden mens trykket slippes på posen. Gentag dette.


Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
11. januar 2015 af Mette Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven