Efterår! Min yndlings årstid. Jeg smiler stort i solskinnet og blæsevejret når jeg cykler langs Søerne om morgenen, godt pakket ind i mit halstørklæde. Jeg har lyst til at hygge med stearinlys, the og æble-kanel kombination i den ene eller den anden form.
Foreløbigt kan jeg sætte tænderne i disse smørbagte horn med kanel- og æblefyld. De er et twist på de klassiske horn med marcipan og er bestemt en efterårsdag værdig.
Ælt dejen sammen, del den i to og rul den ud til en stor cirkel. Skær cirklen i otte dele og kom kanelfyld og æbleskiver på. Rul hornene og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve og pensl derefter med æg.
Man kan også skære æblerne ud i små stykker hvis man foretrækker, at æblerne bliver helt bløde. Jeg kan godt lide at de stadig har lidt bid i, så jeg bruger hele skiver.
Bag hornene ved høj varme i cirka et kvarter, til de er sprøde og gyldne på toppen. Lad dem køle helt af, før du sætter tænderne i – hvis du kan!
Æble kanel horn
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Dej til horn:
- 75 g gær
- 2 ½ dl mælk
- 1 spsk sukker
- 500 g mel
- 1 tsk salt
- 250 g blødt smør
Æble-kanel fyld:
- 2 æbler
- 50 g blødt smør
- 75 g brun farin
- 2 tsk kanel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i mælken i en skål. Tilsæt sukker, mel, salt og smør og ælt det sammen til en dej.
- Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Mos smør, brun farin og kanel sammen i en skål.
- Del dejen i to. Rul hver portion ud til en stor cirkel. Skær cirklen ud i otte lige store dele.
- Læg en teskefuld fyld på den yderste kant af hver trekant. Læg en æblebåd ovenpå. Rul trekanten sammen fra den brede ende ind mod midten til et horn. Gentag processen med alle trekanterne og gentag med den anden halvdel af dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og placer hornene med åbningen nedad. Lad hornene hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
- Pensl hornene med pisket æg. Bag hornene ved 250 grader i almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist inden servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
Æble og kanel er en af mine absolutte favoritkombinationer. Selv bruger jeg den primært i tærter og min fantastiske æblemarmelade, men det er altid spændende med ny inspiration 🙂