En af de mest vidunderlige dufte i hele verden må simpelthen være duften af friskbagte kanelsnegle! Jeg elsker kanelsnegle i alle afskygninger, især min mors klassiske små kanelsnegle, mine grove kanelsnegle med æble eller de himmelske svenske kanelboller. Men de her kæmpe brioche kanelsnegle i fad, toppet med cream cheese glasur er altså min nyeste favorit. De er snaskede, luftige og fuld af vidunderlig duft og smag. Her får du min opskrift!
Om min kanelsnegle i fad opskrift
Okay – hvem elsker en silkeblød briochedej? Mig mig mig! De her kæmpe kanelsnegle er lavet med en luftig smørfyldt briochedej, som er supernem at arbejde med og smager virkelig lækkert. Og det er slet ikke svært at lave en god briochedej. Det handler basalt set bare om at få den æltet rigtig godt igennem når man har tilsat smørret. Det kræver en røremaskine med dejkrog eller et par rigtig gode arme.
Kanelsneglene er fyldt med en klassisk kanelsnegl remonce med masser af brun farin og kanel, og her er ikke sparret på fyldet. Den helt store fordel ved at bage kanelsnegle i fad er, at intet af remoncen slipper ud, så du får den fulde glæde af alt det, du fylder i dine kanelsnegle.
Prikken over i’et er den syrlige cream cheese glasur, som skaber den perfekte balance til den søde dej og remonce. Man kan selvfølgelig også bruge en almindelig flormelisglasur på vand, men for mig bliver det for sødt. Jeg elsker den syrlighed, som cream cheese glasuren giver.
Sådan laves kanelsnegle i fad
Det kræver ikke en bagedyst-deltager at lave kanelsnegle i fad, men det kræver noget opmærksomhed på dejen for at få det bedste luftige resultat, og det kræver en portion tålmodighed at vente på både ælte- og hævetid. Herunder beskriver jeg fremgangsmåden med billeder for at bage mine kanelsnegle i fad. Hop til opskriftkortet længere nede på siden for at se den fulde opskrift og ingredienslisten.
- Briochedejen skal æltes grundigt sammen på røremaskine og hæve tildækket i en time, for at få den idéelle hævning.
- Dejen rulles ud til en stor firkant. Briochedejen er supernem at arbejde med, så dette bør være en leg.
- Remoncen røres sammen og fordeles på dejen. Hold lidt afstand til kanterne.
- Dejen rulles stramt sammen til en lang pølse.
- Sneglene deles med sytråd, så man undgår at mase kanelsneglene. De placeres tæt i et fad og efterhæver inden bagning.
- Kanelsneglene bages til de er gyldne og køler helt af.
- Til sidst toppes de med cream cheese glasur.
Tips til at få perfekte kanelsnegle i fad
- Rul dejen stramt, men uden at mase kanelsneglene flade
- Skær ensartede kanelsnegle i samme størrelse, så de får samme ensartede afbagning
- Lad være med at bage dem for længe – de må gerne være en lille smule underbagte i midten, for de bager videre efter du tager dem ud af ovnen, og der er da intet værre end en mørk, tør kanelsnegl
- Spis dem lune for den mest vidunderlige kaneloplevelse!
Opbevaring og frysning af kanelsnegle
I det yderst sjældne tilfælde, at alle dine kanelsnegle ikke bliver spist, kan de gemmes til dagen efter eller endda fryses.
Det er bedst kun at komme glasur på de kanelsnegle, I skal spise. Glasuren kan godt blive lidt underlig hvis den udsættes for mange temperaturskift og kanelsneglene kan godt blive lidt bløde af at stå med glasur på i lang tid. Færdigbagte kanelsnegle uden glasur kan opbevares i en frysepose til dagen efter (lun dem eventuelt lige lidt inden spisning) eller fryses i op til 3 måneder.
Kanelsnegle med glasur opbevares bedst i en lufttæt plastikboks til dagen efter. De kan godt lunes ultrakort i mikroovnen selvom de har glasur på. Man kan faktisk også fryse kanelsnegle med glasur på i en plastikboks i op til 3 måneder.
Kanelsnegle i fad
Ingredienser
Brioche dej:
- 25 g gær
- 175 ml lunken mælk
- 50 g sukker
- 2 æg
- 1/2 tsk salt
- 475 g mel
- 75 g smør
Remonce:
- 125 g smør
- 125 g brun farin
- 2 tsk kanel
Glasur:
- 75 g cream cheese (naturel)
- 25 g smør
- 150 g flormelis
Fremgangsmåde
Kanelsnegle:
- Rør gærret ud i lunken mælk i skålen på en røremaskine. Se noter hvis du ikke har en røremaskine. Tilsæt sukker, æg og salt og rør det sammen.25 g gær, 175 ml lunken mælk, 50 g sukker, 2 æg, 1/2 tsk salt
- Tilsæt mel og ælt dejen med dejkrog på røremaskine i cirka 5 minutter ved middel hastighed. Skær smørret i små stykker og tilsæt til dejen. Ælt dejen i yderligere 10 minutter på røremaskinen.475 g mel, 75 g smør
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor firkant (cirka 30 x 40 cm). Mos ingredienserne til remoncen sammen i en skål og fordel remoncen på dejen (hold det cirka 1/2 cm inde fra kanten).125 g smør, 125 g brun farin, 2 tsk kanel
- Rul dejen sammen til en lang pølse. Skær skiver ved hjælp af sytråd eller en meget skarp kniv, så sneglene ikke mases. Før ensartede snegle del først pølsen i fire lige store dele, derefter skær hver del ud i tre snegle.
- Læg sneglene i et smurt ovnfast fad på cirka 23 x 33 cm og lad dem efterhæve i 45 minutter, til de er hævet til dobbelt størrelse.
- Bag sneglene ved 190 grader (alm. ovn) på den næstnederste rist i ovnen i 20-22 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af i formen.
Glasur:
- Pisk cream cheese og smør med elpisker i en lille skål. Tilsæt flormelis og pisk til du får en tyk glasur.75 g cream cheese, 25 g smør, 150 g flormelis
- Fordel glasuren oven på de afkølede snegle med en dejskraber og server.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar