Maya fyldte 2 år og udover at fejre hende derhjemme sammen med familien, skulle hun selvfølgelig også fejres i vuggestuen. Hendes fødselsdag faldt på en søndag, hvor vi fik hele familien på besøg, og jeg orkede ikke at stå med det helt store projekt søndag aften eller mandag morgen.
Jeg havde noget dej til overs fra fødselsdagsbollerne vi spiste søndag, så jeg besluttede mig for at bage nogle sjove boller til børnene på stuen. Nemt for mor, hyggeligt for ungerne.
Sådan formes bamseboller
Det er nemt at forme boller som bamser. Jeg vejede dej af til boller, så de blev lige store (40 gram per bolle uden ører) og trillede dem til kugler. Så brugte jeg den resterende dej til at trille små kugler til øre og sætte dem på bollerne. Det er vigtigt, at ørerne sættes højt oppe på hovedet da de har tendens til at falde ned ad siderne når bollerne hæver. Til sidst trykkede jeg rosiner ind i bollen som øjne. De skal langt ind, da de vil poppe lidt ud under både hævning og bagning.
Inden bagning penslede jeg bollerne med æg, så de blev flot gyldne. Jeg lod bollerne køle helt af på en bagerist, og så tegnede jeg næse og mund med en fødevarevenlig sort tusch.
Jeg synes resultatet blev rigtig sødt og hyggeligt. Små bamseboller med øjne af rosiner. Maya syntes det var sjovt først at spise ørerne, så øjnene og til sidst resten af bamsen. Jeg bagte bollerne mandag morgen, men de kan også sagtens bages aftenen før uden at blive tørre.
Bamseboller
Ingredienser
- 1 portion af min opskrift på fødselsdagsboller
- 40 rosiner
- Fødevarevenlig tusch
Fremgangsmåde
- Lav bolledejen efter anvisning i opskriften.
- Efter hævning, tril dejen til lige store kugler og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir. Vej eventuelt dejen så bollerne bliver lige store. Jeg fik 20 stk á 40 gram (uden ører).
- Tril den resterende dej til små runde ører, og sæt dem oven på bollerne. Sørg for, at ørerne sidder ret højt oppe på bollen, da de har tendens til at falde ned ad siderne når bollerne hæver og under bagning.
- Tryk rosiner langt ind i bollerne, så de ligner øjne. De vil skubbes lidt ud når bollerne hæves og bages.
- Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.
- Pensl bollerne grundigt med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.
- Tegn næse og mund på bamsebollerne.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar