Æblebarer

1 stemme
Superlækre æblebarer med æble, kanel og krummetopping. Disse gyldne æblebarer holder sig gode i flere dage og er nemme at lave til få eller mange.
Æblebarer opskrift

Det er snevejr og corona-lockdown, så hver weekend putter vi os indenfor med tæpper og familiehygge. Maya er begyndt at synes, at det er sjovt at være med i køkkenet. Så står hun på sin skammel og rører i skålene på livet løs imens hun skraldgriner. Det sviner rimelig meget, men hyggeligt er det!

For nyligt bagte vi disse mega lækre æblebarer. Jeg er helt vild med kombinationen af æble og kanel og så har jeg en svaghed for krummetopping. Begge dele får man i disse æblebarer!

Æblekage opskrift

Æblebarerne består af en bund, som skal forbages, æblefyld med kanel, og en sprød og lækker krummetopping. Den er nem at bage i en lille form til få, men kan også fordobles så der bliver mere kage (og resterne kan gemmes til næste dag, hvor den er mindst lige så god).

Denne æblekage er virkelig nem. Det eneste man skal være særligt opmærksom på er bagetiden, når hele kagen skal i ovnen. Der skal æblekagen nemlig bages til krummetoppingen er sprød, men den skal ikke blive brændt. Så hold øje med kagen og tag den ud når krummetoppingen er gylden.

Æble med krummetopping opskrift

Det er også vigtigt at være tålmodig med afkølingen. Hvis æblekagen skal skæres i barer som på billederne skal den være helt kold inden den skæres. Bare rolig, den kan sagtens lunes igen hvis I vil have dejlig lun æblekage.

Er der rester kan de gemmes dækket til med plastikfilm i køleskabet til næste dag og genvarmes i ovnen.

Æblebarer opskrift

Opskrift

Æblebarer

1 stemme
Superlækre æblebarer med æble, kanel og krummetopping. Disse gyldne æblebarer holder sig gode i flere dage og er nemme at lave til få eller mange.
Tid i alt: 1 time 30 minutter
Mængde: 9 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

Bund:

  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 100 g mel

Krummetopping:

  • 100 g mel
  • 100 g brun farin
  • 50 g blødt smør

Æblefyld:

  • 3-4 æbler
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk kanel

Sådan gør du

Bund:

  • Kom smørret i en lille røreskål og pisk det hvidt og luftigt med en elpisker, cirka 2-3 minutter. Tilsæt sukker, vanillesukker og mel til skålen og ælt det sammen med hænderne til en let klistret glat dej.
    100 g blødt smør, 50 g sukker, 1 tsk vanillesukker, 100 g mel
  • Pres dejen ud i en bageform på 20x20 cm, som er foret med bagepapir.
  • Bag bunden ved 180 grader (alm. ovn) i 20 minutter og tag formen ud af ovnen.

Krummetopping:

  • Kom mel, brun farin og blødt smør i en skål og rør det sammen til en krummetopping med en grydeske.
    100 g mel, 100 g brun farin, 50 g blødt smør
  • Fordel 1/3 af krummetoppingen oven på bunden i bageformen i et jævnt lag.

Æblefyld:

  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Kom æblebådene, mel, sukker og kanel i en skål og rør rundt så æblerne dækkes jævnt.
    3-4 æbler, 2 spsk mel, 2 spsk sukker, 1/2 tsk kanel
  • Fordel æblebådene fladt oven på krummetoppingen i bageformen så de dækker hele overfladen. Gentag i flere lag, indtil du har 3 lag af æblebådene.
  • Fordel resten af krummetoppingen oven på æblerne og bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 30 minutter, til æblerne er bløde og krummetoppingen er sprød.
  • Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
  • Hvis kagen skal skæres ud til perfekte barer skal den stå i køleskabet i minimum 2 timer inden den skæres. Løft så kagen op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den ud i 9 firkantede stykker.

Noter

Æblebarerne kan eventuelt lunes inden servering.
Æblebarerne skal opbevares på køl i en lufttæt beholder.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

 

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




2 kommentarer

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke