Æblebarer

Æblebarer
 

  • 1-2 timer
  • Begynder
Æblebarer opskrift

Det er snevejr og corona-lockdown, så hver weekend putter vi os indenfor med tæpper og familiehygge. Maya er begyndt at synes, at det er sjovt at være med i køkkenet. Så står hun på sin skammel og rører i skålene på livet løs imens hun skraldgriner. Det sviner rimelig meget, men hyggeligt er det!

For nyligt bagte vi disse mega lækre æblebarer. Jeg er helt vild med kombinationen af æble og kanel og så har jeg en svaghed for krummetopping. Begge dele får man i disse æblebarer!

Æblekage opskrift

Æblebarerne består af en bund, som skal forbages, æblefyld med kanel, og en sprød og lækker krummetopping. Den er nem at bage i en lille form til få, men kan også fordobles så der bliver mere kage (og resterne kan gemmes til næste dag, hvor den er mindst lige så god).

Denne æblekage er virkelig nem. Det eneste man skal være særligt opmærksom på er bagetiden, når hele kagen skal i ovnen. Der skal æblekagen nemlig bages til krummetoppingen er sprød, men den skal ikke blive brændt. Så hold øje med kagen og tag den ud når krummetoppingen er gylden.

Æble med krummetopping opskrift

Det er også vigtigt at være tålmodig med afkølingen. Hvis æblekagen skal skæres i barer som på billederne skal den være helt kold inden den skæres. Bare rolig, den kan sagtens lunes igen hvis I vil have dejlig lun æblekage.

Er der rester kan de gemmes dækket til med plastikfilm i køleskabet til næste dag og genvarmes i ovnen.

Æblebarer opskrift

Æblebarer

Ret: Dessert
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 9 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Superlækre æblebarer med æble, kanel og krummetopping. Disse gyldne æblebarer holder sig gode i flere dage og er nemme at lave til få eller mange.

Ingredienser

Bund:

  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 100 g mel

Krummetopping:

  • 100 g mel
  • 100 g brun farin
  • 50 g blødt smør

Æblefyld:

  • 3-4 æbler
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk kanel

Fremgangsmåde

Bund:

  • Kom smørret i en lille røreskål og pisk det hvidt og luftigt med en elpisker, cirka 2-3 minutter. Tilsæt sukker, vanillesukker og mel til skålen og ælt det sammen med hænderne til en let klistret glat dej.
  • Pres dejen ud i en bageform på 20x20 cm, som er foret med bagepapir.
  • Bag bunden ved 180 grader (alm. ovn) i 20 minutter og tag formen ud af ovnen.

Krummetopping:

  • Kom mel, brun farin og blødt smør i en skål og rør det sammen til en krummetopping med en grydeske.
  • Fordel 1/3 af krummetoppingen oven på bunden i bageformen i et jævnt lag.

Æblefyld:

  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Kom æblebådene, mel, sukker og kanel i en skål og rør rundt så æblerne dækkes jævnt.
  • Fordel æblebådene fladt oven på krummetoppingen i bageformen så de dækker hele overfladen. Gentag i flere lag, indtil du har 3 lag af æblebådene.
  • Fordel resten af krummetoppingen oven på æblerne og bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 30 minutter, til æblerne er bløde og krummetoppingen er sprød.
  • Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
  • Hvis kagen skal skæres ud til perfekte barer skal den stå i køleskabet i minimum 2 timer inden den skæres. Løft så kagen op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den ud i 9 firkantede stykker.

Noter

Æblebarerne kan eventuelt lunes inden servering.
Æblebarerne skal opbevares på køl i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

 

 

 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
27. januar 2021 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:




Del med en ven