Konfekt med krokant og hindbær

Konfekt med krokant og hindbær
 

 • 1-2 timer
 • Øvet
Konfekt med krokant og hindbær fra Bageglad

Den lækre Callebaut chokolade brugt i opskriften er sponsoreret af Bagetid.dk

Jeg er vild med god chokolade og en tur igennem Magasin eller en chokoladebutik frister mig altid til at købe nogle små lækre chokoladebider, især i julen. Der er dog intet der kan måle sig med hjemmelavet konfekt! Der er noget ved selv at have kræset for håndarbejdet i at lave et godt stykke chokolade, som bare får det til at smage så meget bedre – også selvom det er holdt enkelt.

Disse små chokoladedrømme består af marcipan, hasselnød krokant og nougat overtrukket med mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær.

For at lave et godt stykke chokolade er det vigtigt at bruge gode råvarer. Køb en god marcipan og en god nougat – det er ikke værd at spare en 20’er hvis resultatet bliver det dårligere. Endnu vigtigere er det, at bruge en chokolade af høj kvalitet. Vi bruger altid chokolade fra Callebaut, som smager himmelsk.

Man kan lave hasselnød krokant selv, eller man kan købe det færdigt. Jeg er vild med Sweet Addictions hasselnød krokant, som jeg altid bruger.

Marcipanen rulles ud og hasselnød og nougat fordeles ovenpå. Et låg af marcipan lægges på og de overskydende marcipankanter skæres fra, så du får perfekte kanter på konfekten.

Marcipan og krokantMarcipan og nougatMarcipanbrødMarcipan skiver

Uanset hvor god en chokolade du køber vil den være kedelig og sej, hvis ikke den tempereres. Hvis du ikke har prøvet at temperere chokolade før kan du læse vores guide til chokoladetemperering. På den måde får du den perfekte blanke chokolade med det rigtige knæk.

Hvert stykke konfekt skal overhældes med tempereret mørk chokolade og dryppes af, for til sidst at blive pyntet med frysetørrede hindbær.

Chokolade og hindbær konfekt

Chokoladerne kan pyntes som du vil, men vi elsker det lille søde strejf som frysetørrede hindbær giver.

Nougat, krokant og hindbær konfekt

Konfekt med krokant og hindbær fra Bageglad

Konfekt med krokant og hindbær

Antal: 8 -10 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 100 g marcipan
 • 1-2 spsk hasselnød krokant eller hakkede hasselnødder
 • 50 g nougat
 • 100-150 g god mørk chokolade
 • 1 spsk frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

 • Del marcipanen i to dele. Rul den ene del marcipanen til en lang pølse. Rul pølsen flad med en kagerulle, så du får en aflang flade marcipan på cirka 1/2 cms tykkelse. Fordel hasselnød krokant eller hakkede hasselnødder på midten af fladen fra den ene ende til den anden.
 • Skær nougaten i tynde skiver på max 1/2 cms tykkelse og fordel dem oven på hasselnødderne.
 • Rul resten af marcipanen til en lang pølse. Rul pølsen flad med en kagerulle, så du får en aflang flade marcipan på 1/2 cms tykkelse, som tilsvarer den første. Læg den som låg oven på marcipan-krokant-nougat konfekten.
 • Skær den overskydende marcipan, som ikke har noget fyld, fra med en skarp kniv, så du har en lang firkant tilbage. Skær firkanten ud i små stykker på 1,5 - 2 cms bredde.
 • Smelt og temperer den mørke chokolade*. Overtræk hvert stykke konfekt ved at sætte det på en dyppegaffel og hælde mørk chokolade nedover, så toppen og alle sider dækkes. Arbejd hurtigt så nougaten ikke smelter. Bank den overskydende chokolade af så konfekten er dækket af et tyndt og jævnt lag mørk chokolade. Sæt konfekten på en bagerist og drys frysetørrede hindbær på toppen.
 • Lad den mørke chokolade stivne helt inden servering.

Noter

Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

Chokoladen er sponsoreret af Bagetid.dk

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
6. december 2016 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven