One-pot stegte ris med tigerrejer

8 stemmer
Stegte ris med tigerrejer opskrift

Stegte ris til hele familien

Jeg er opvokset i Asien og siden jeg var helt lille har jeg været vild med kinesiske stegte ris (fried rice). Min mor lavede det tit til aftensmad og det var en af de første retter, jeg selv lærte at lave. Da jeg var studerende spiste jeg stegte ris flere gange om ugen fordi jeg kunne lave en stor portion med billige grøntsager, som holdt flere dage – selvfølgelig uden tigerrejer, for det havde jeg altså ikke råd til! Og stegte ris er stadig en fast genganger i vores madplan, især i hverdagene, fordi det er så nemt og hurtigt at lave.

Udover at være rigtig hurtigt og nemt at lave, så er stegte ris typisk også en ret, som mange børn kan lide. Vores 3-årige Maya elsker stegte ris med tigerrejer, og det lykkes indimellem at få hende til at spise “det grønne” også. Bare der er æg og rejer i er hun glad!

Stegte ris er god og nem hverdagsmad, som er oplagt til at tømme køleskabet og få brugt rester af ris og diverse grøntsager. Det eneste der sådan set tager lidt tid er, at få skåret grøntsagerne i små stykker. Så er man snart klar til at svitse det hele og tilsætte æg og sauce.

Mine tips til perfekte stegte ris

  • Brug kolde ris, ideelt kogt dagen før. Det sikrer at ris og grøntsager ikke klumper sammen.
  • Skær alle grøntsagerne i små stykker. Det tager lidt tid men giver den perfekte konsistens til dine stegte ris.
  • Vælg en soya af høj kvalitet. Det gør underværker for smagen.

Opskrift på stegte ris

Hvad kan man komme i stegte ris?

Helt klassiske kinesiske stegte ris indeholder typisk:

  • Gulerødder
  • Ærter
  • Forårsløg
  • Løg
  • Æg

Klassiske stegte ris serveres typisk vegetarisk hvis det er som tilbehør til en anden ret, eller med kylling eller tigerrejer hvis det er som hovedret. Det sagt, så er stegte ris  en god tøm-køleskab ret, for man kan i princippet komme rigtig mange forskellige typer kød og grøntsager i. Vi laver det ofte sidst på ugen, hvor vi har rester af ris og diverse grøntsager til overs fra ugens madplan. Man kan nemt komme andre grøntsager i, for eksempel:

  • Squash
  • Porre
  • Champignons
  • Hvidkål eller spidskål
  • Majs eller babymajs

Fried rice med rejer

Typiske spørgsmål til opskriften

Kan jeg undlade tigerrejer?
Ja, man kan sagtens undlade tigerrejer og spise stegte ris vegetarisk, eller man kan erstatte dem med for eksempel kylling.

Hvorfor er kolde ris bedst?
Det er bedst at bruge kolde ris fordi de ikke klumper sammen ligesom varme ris, som lige er kogt, gør. Man kan godt bruge varme ris, men de vil få retten til at klumpe lidt.

Kan jeg give retten lidt mere spark?
Ja, man kan tilsætte sriracha til saucen for at give retten lidt ekstra.

Stegte ris med tigerrejer opskrift

Opskrift

One-pot stegte ris med tigerrejer

8 stemmer
Supernemme stegte ris med tigerrejer. Det hele kan steges på én pande og aftensmaden er klar på en halv time!
Tid i alt: 30 minutter
Niveau: Middel
Mængde: 4 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 200 g tigerrejer (friske eller optøede)
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder
  • 1 løg
  • 2 forårsløg
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 150 g fine ærter (gerne frosne)
  • 3 æg
  • 4 spsk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 4 dl kolde kogte jasminris *
  • Smagsneutral olie til stegning (f.eks. rapsolie)

Sådan gør du

  • Klargør tigerrejerne ved at fjerne tarmen. Pil og pres hvidløget. Svits hvidløget i olie på en stor pande eller i en wok. Tilsæt tigerrejerne og steg dem i 1 minut på hver side. Flyt tigerrejerne over på en tallerken og stil til side. Hæld eventuelt væde fra panden.
    200 g tigerrejer, 1 fed hvidløg, Smagsneutral olie til stegning
  • Skræl og skær gulerødder ud i små tern. Hak løg og forårsløg. Pisk æggene med en gaffel i en lille skål.
    200 g gulerødder, 1 løg, 2 forårsløg, 3 æg
  • Svits friskrevet ingefær, løg, gulerødder og fine ærter i olie på den store pande i 2 minutter. Skrab dem over til den ene side af panden. Tilsæt pisket æg på den tomme side af panden og rør rundt i det så det steger til røræg. Rør rørægget sammen med grøntsagerne og hak det lidt, så grøntsagerne blandes med små stykker æg.
    1 tsk friskrevet ingefær, 150 g fine ærter
  • Tilsæt forårsløg, de kolde kogte jasminris, soya og sesamolie til panden og rør godt rundt, så det hele blandes sammen.
    4 spsk soya, 1 spsk sesamolie, 4 dl kolde kogte jasminris
  • Tilsæt tigerrejerne og server straks.

Noter

*Det er oplagt at bruge rester af ris til denne ret. Kolde ris sikrer nemlig, at ris og grøntsager ikke klumper sammen. Du kan dog godt bruge ris, du lige har kogt, men lad dem køle af inden brug.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,75 from 8 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




2 kommentarer

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke