Hvis jeg skulle vælge en yndlingsnød ville det helt klart være cashews. Jeg spiser dem så ofte jeg kan. Usaltede, saltede, i mad, i kage – you name it! Så det kommer nok ikke bag på nogen, at når vi bestiller asiatisk takeaway går jeg ofte efter de retter, som har cashews i. Kylling cashew er en af mine helt store favoritter. Men vi kan altså ikke bestille takeaway hver dag – og i øvrigt er det supernemt at lave den bedste kylling cashew derhjemme, som er langt bedre end takeaway!
Hvad er kylling cashew?
Kylling cashew, eller chicken cashew, er en kinesisk ret som indeholder (surprise!) kylling og cashews. Og en mega lækker sauce. De fleste vælger dog at tilsætte nogle grøntsager til retten fordi vi jo skal spise grøntsager 😉 Og det gør faktisk kun retten bedre.
Jeg laver altid min kylling cashew med ristede usaltede cashewnødder, broccoli og forårsløg. Jeg kan godt lide at holde retten enkel i både smag og udtryk. Og det mest afgørende for, at denne ret smager fantastisk er saucen. Min sauce er supernem at røre sammen, så vi snakker altså her om rigtig nem aftensmad, der tager max. 30 minutter at lave.
Derfor elsker jeg kylling cashew
- Masser af knas fra cashewnødderne
- Klar på 30 minutter (max!)
- Saucen smager bare virkelig virkelig godt
Ingredienser til kylling cashew
Til kylling cashew skal du selvfølgelig bruge kylling og cashews (hehe). Som sagt anbefaler jeg broccoli og forårsløg, men man kan også sagtens tømme køleskab og komme andre grøntsager i, f.eks. peberfrugt, porre, sukkerærter, babymajs, og lignende. Og så kan jeg godt lide at give retten et kick med hvidløg og ingefær.
Til saucen skal du bruge:
- Soya: Selvfølgelig, vil jeg næsten sige. Det giver saucen en dejlig salt smag.
- Hønsebuillon: Giver en god afrunding til saucens smag. Det kan evt. erstattes af en sjat hvidvin eller grøntsagsbuillon
- Honning: Tilfører saucen lidt sødme og bør ikke udelades.
- Sesamolie: Dette giver saucen kant. Pas endelig på ikke at overdosere, da det er meget dominerende.
- Mirin: Jeg har det altid i køkkenet, men hvis du ikke kan få fat i det, så kan det erstattes med risvinseddike.
- Majsstivelse: Dette bruges til at tykne saucen, så den hænger fast i fyldet. Det kan erstattes med mel i en snæver vending.
Sådan laves kylling cashew
Det er rigtig nemt at lave kylling cashew – nem og hurtig aftensmad på max. 30 minutter! Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken. Skær så alle grøntsagerne og kyllingen ud i stykker, så alting er klart, inden det skal steges.
Rør saucen sammen i en skål og stil den til side. Vend kyllingen i majsstivelse og steg den så på en stor pande eller i en wok, til det er gennemstegt. Kom kyllingen over i en skål og stil til side.
Tør panden af og rist cashewnødderne på den. Hæld nødderne over i en skål og stil til side. Svits grøntsagerne i olie i et par minutter.
Hæld saucen på panden og tilsæt kylling og cashewnødder. Vend alt fyldet i saucen. Server straks med ris og drys med sesam.
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan jeg bruge saltede cashews?
Det vi resultere i en ret, som er alt for salt. Derfor skal der bruges usaltede cashewnødder.Kan jeg bruge andre grøntsager?
Ja, retten er velegnet til mange forskellige grøntsager, som kan steges. For eksempel peberfrugt, spidskål, blomkål, sukkerærter og babymajs.Kan retten serveres med nudler?
Ja, du kan sagtens erstatte ris med nudler. Jeg anbefaler, at du vender nudlerne i saucen sammen med fyldet.

Kylling cashew med ris
Ingredienser
Ris:
- 3 dl ris (kogt efter anvisning på pakken)
Sauce:
- 1 dl hønsebuillon
- 6 spsk soya
- 4 spsk honning
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk majsstivelse
- 2 spsk mirin*
Fyld:
- 450 g kyllingbryst
- 4 spsk majsstivelse
- 1 hoved broccoli
- 4 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk fintrevet ingefær
- 150 g usaltede cashewnødder
- Vegetabilsk olie til stegning
Til servering:
- 2 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
Ris:
- Kog ris efter anvisning på pakken imens resten laves.3 dl ris
Sauce:
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil til side.1 dl hønsebuillon, 6 spsk soya, 4 spsk honning, 2 spsk sesamolie, 2 spsk majsstivelse, 2 spsk mirin*
Fyld:
- Skær kylling ud i små stykker. Vend kyllingestykkerne i majsstivelse og stil til side.450 g kyllingbryst, 4 spsk majsstivelse
- Skyl og skær broccoli og forårsløg. Pres hvidløg og riv ingefær.1 hoved broccoli, 4 forårsløg, 3 fed hvidløg, 3 spsk fintrevet ingefær
- Rist cashewnødderne på en tør pande ved høj varme i et par minutter, til de får farve. Hæld dem fra panden over i en skål.150 g usaltede cashewnødder
- Steg kylling i en sjat olie på panden til det er gyldent på overfladen og næsten gennemstegt. Hæld det fra panden over i en skål.
- Svits hvidløg og ingefær i olie på panden ved høj varme. Tilsæt broccoli og forårsløg og svits i 1-2 minutter.
- Skru ned til middelhøj varme på panden. Rør saucen igennem igen og hæld den over grøntsagerne. Tilsæt kylling og cashewnødder, og rør retten sammen indtil saucen klæber til fyldet.
Servering:
- Drys med sesamfrø og server straks med ris.2 spsk sesamfrø
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
Super velsmagende og nem ret