Endelig kom sommervejret til Danmark, selvfølgelig i den uge, hvor jeg har allermest arbejde. Så er det godt at jeg har haft en superhyggelig weekend med veninderne – der er intet som godt selskab og god mad til at give et energiboost.
Vi lavede disse lækre forårsruller med laks, risnudler, spinat, bønnespirrer og ost, som er den perfekte ret til en venindeaften.
Fyldet forberedes først: laks skæres ud i små stykker og spinat og bønnespirrer dampes imens risnudlerne ligger i blød. Osten mases desuden med en gaffel.
Fyldet lægges på midten af forårsrullepapiret. Forårsrullerne foldes: først foldes siderne ind omkring fyldet og derefter rulles resten omkring forårsrullen. Alle forårsrullerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og pensles med olie, så de får en sprød overflade.
Her ses de færdigbagte forårsruller – velbekomme!
Forårsruller med laks og risnudler
Ingredienser
- 100-125 g glasnudler
- 150 g bønnespirrer
- 400 g friske spinatblade
- 200 g hvid ost i saltlage
- 200 g laksefilet i små tern
- 8 plader optøet forårsrulledej/filodej
- 2 spsk olie til pensling
- soyasauce til servering
Fremgangsmåde
- Læg nudlerne i blød i koldt vand i ca. 20 minutter. Skyl og rens bønnespirrer og spinatblade og damp det i en gryde til spinaten falder sammen. Mos den hvide ost og lad nudlerne dryppe af.
- Læg et stykke forårsrulledej diagonalt på bordet og kom fyld på langs på midten: bønnespirrer/spinat, glasnudler, laks og ost. Fold nu forårsrullerne ved først at bukke siderne ind og derefter rulle forårsrullen. Kom lidt vand på den sidste flap så den klistrer og holder forårsrullen sammen. Gentag processen for alle forårsrullerne.
- Læg forårsrullerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med olie. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 6 minutter - vend dem og bag dem i yderligere 6 minutter. Sæt nu ovnen på grill og bag forårsrullerne til de har fået pæn farve. Server straks.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar