S’mores cookies er en lækker fusion af klassiske S’mores, som man kender fra lejrbålet, og bløde amerikanske cookies! De her cookies har det bedste fra begge verdener: masser af bitter mørk chokolade, vidunderlig smeltet skumfidus og sprød kiks. Perfekt til alle os, der elsker S’mores, men ikke gider tænde bål 😉
Disse S’mores cookies giver en smagsoplevelse, ligesom man kender fra en hyggelig aften med bål. Skumfiduserne giver cookiesene en blød, klistret midte, mens småkagen rundt om er perfekt sprød. Kontrasten mellem de her elementer gør disse cookies til noget helt særligt.
S’mores cookies er alsidige og passer til mange forskellige anledninger, for eksempel en skovtur, efterårsudflugt eller bare en hyggelig snack på en kold vinterdag. De kan også være en hit til fester og sammenkomster, hvor de garanteret vil begejstre både børn og voksne.
Hvad er S’mores?
Sidder du lige nu og tænker: Men øh, hvad er S’mores? Bare rolig, det er meget enkelt. S’mores er en amerikansk lejrbåls-snack, hvor man lægger en skumfidus, man har smeltet over bålet, og et stykke chokolade imellem to kiks så man får en slags skumfidus sandwich. Tro mig, det er lækkert!
Det er rigtig nemt at lave S’mores cookies, og bedst af alt kræver det intet bål (og den efterfølgende tøjvask, fordi alt lugter af røg!).
Først laves en cookiedej, som sådan set bare er, at røre ingredienserne sammen (se fuld opskrift længere nede på siden). Der tilsættes chokoladeknapper til dejen, fordi man aldrig skal gå ned på mængden af chokolade i sine cookies. Og så skal der formes S’mores Cookies:
- Tril en kugle af en klump cookiedej og skær den over på midten med en skarp kniv.
- Læg først et stykke chokolade og derefter en halv skumfidus (klip dem over) på den ene halvdel.
- Læg den anden halvdel cookiedej oven på chokoladen og skumfidusen og pres kanterne nedenom.
- Tril nu kuglen rund igen.
- Placer alle cookie-kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Opnå den perfekte afbagning
Det er rigtig nemt at lave cookies, men det kan være lidt udfordrende at ramme en perfekte afbagning. En typisk fejl er, at man giver sine cookies for lang tid i ovnen uden at tænke over, at cookiesene faktisk bager videre på den varme bageplade, efter de tages ud.
Af den grund skal dine cookies faktisk tages ud når de er let gyldne i kanten men stadig er bløde inde i midten. De skal efterfølgende efterlades på bagepladen i 5 minutter, hvor de færdigbages. På den måde opnår du perfekte amerikanske cookies, som er sprøde udenpå og bløde inde i midten. Det gælder især disse S’mores cookies, hvor vi ønsker en vidunderlig kerne af smeltet chokolade og smeltet skumfidus!

Opskrift
Ingredienser
Cookiedej:
- 200 g blødt smør
- 100 g sukker
- 175 g brun farin
- 1 helt æg
- 1 æggeblomme
- 350 g mel
- 1 spsk majsstivelse
- 1 ½ tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- ¾ tsk salt
Fyld:
- 150 g chokoladeknapper
- 9 stykker mørk chokolade
- 9 store skumfiduser
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og brun farin med elpisker / røremaskine i 2-3 minutter, til det bliver cremet. Tilsæt æg og æggeblomme og pisk yderligere.200 g blødt smør, 100 g sukker, 175 g brun farin, 1 helt æg, 1 æggeblomme
- Rør mel, majsstivelse, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Kom de tørre ingredienser over i de våde ingredienser ad to omgange og pisk det sammen på laveste hastighed.350 g mel, 1 spsk majsstivelse, 1 1/2 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 3/4 tsk salt
- Tilsæt chokoladeknapper og rør, så de fordeler sig i dejen. Dæk skålen med plastikfilm og stil cookiedejen i køleskabet i minimum 1 time.150 g chokoladeknapper
- Klip skumfiduserne over på midten, så du får 18 halve. Tril en kugle cookiedej. Skær den over på midten, så du har to halve. Læg et stykke chokolade og en halv skumfidus på den ene halvdel. Læg den anden halvdelen ovenpå og tril det igen til en kugle. Placer kuglen på en bageplade bekædt med bagepapir og gentag med resten.9 store skumfiduser, 9 stykker mørk chokolade
- Bag cookiesene ved 180 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter. De skal tages ud når de er fladet ud og har fået svagt gyldne kanter, men er stadig bløde i midten. Lad cookiesene stå på bagepladen i præcis 5 minutter, flyt dem så til afkøling på en bagerist.