Rocky Road brownies

4 stemmer
Svampede lækre brownies toppet med Rocky Road blanding af skumfiduser, chokolade og saltede peanuts. De perfekte overdådige brownies, som er klar på under en time!
Rocky Road brownies opskrift

Hvis du er typen der elsker alt med skumfidus, skal du lige tage en dyb indånding og forberede dig mentalt på det her: brownies toppet med smeltede skumfiduser!! Forestil dig smagen af smeltede skumfiduser over bål kombineret med chokolade, chokolade og mere chokolade! Og lidt peanuts 😉 Savler du? Så bag disse fantastiske Rocky Road brownies. Gør det!

Rocky Road brownies opskrift

Hvad er Rocky Road brownies?

Rocky Road er en amerikansk smagsvariant, som består af skumfiduser, chokolade og nødder (typisk peanuts). Jeg mener, at det oprindeligt er blevet brugt sammen med vaniljeis (tjek lige den her Rocky Road islagkage), men man kan altså finde Rocky Road varianter af rigtig mange forskellige desserter. Og det er også helt fantastisk på brownies!

Min datter er ikke den store slikmund men hun ELSKER skumfiduser. Så da vi skulle bage kage sidste weekend ville hun vildt gerne have, at vi skulle lave noget med skumfiduser. Og jeg tænkte straks Rocky Road. Jeg havde lyst til brownies, så det blev simpelthen til en blanding af begge vores cravings. Og resultatet blev ikke mindre end fantastisk.

Disse Rocky Road brownies er svampede og snaskede, præcis som en brownie skal være, med en topping der udgør en blanding af smeltet og klistret skumfidus, bitter chokolade og knasende peanuts. De her brownies er på én gang alt for meget og samtidig alt det rigtige! 😉  De vil være et kæmpe hit hos enhver, der elsker kombinationen af salt og sødt.

Rocky Road brownies opskrift

Sådan bager man Rocky Road brownies

Det er supernemt at bage Rocky Road brownies, og i øvrigt en rigtig god kage at bage sammen med børn. Den kræver nemlig kun én skål, der skal røres en hel masse, og så får man lov til at drysse alt muligt oven på kagen – sjovt!

Først laves browniedejen, som skal røres sammen til en meget tyk dej. Dejen fordeles i en bageform, som enten kan smørres og raspes, eller kan fores med bagepapir. Personligt elsker jeg en raspbagt brownie, fordi det gør bunden og kanten super sprød, men disse Rocky Road brownies er lettere at skære pæne ud hvis man har foret formen med bagepapir, så kagen kan løftes op og skæres frit. Begge dele fungerer!

Brownien bages til den er næsten færdig. Den skal stadig være ubagt fordi den efterbages når toppingen kommes på.

Skumfiduser på browniesBagte skumfiduser

Skumfidus brownies

Tips til at bage perfekte brownies

Det er supernemt at bage brownies, og det er altså ikke mange ekstra trin der kræves for at opgradere dem med Rocky Road! Her er et par tips med på vejen, så du kan bage de helt perfekte Rocky Road brownies:

  • Brug god chokolade eftersom det virkelig kan smages i toppingen! Det samme gælder kvaliteten af den kakao, der bruges til browniekagen.
  • Hold øje under bagning så skumfiduserne ikke brænder på. De går meget hurtigt fra gyldne til sorte og brændte!
  • Lad brownien køle af inden den skæres. Hvis man skærer brownien når den er varm vil det være svært at skære pæne stykker. Når kagen er kølet af sætter den sig nok til, at man kan skære pæne snit.

Brownies opskrift

Typiske spørgsmål til opskriften

Kan jeg erstatte peanuts?
Ja, du kan erstatte peanuts med andre nødder, fx saltede cashews. Du kan også bruge usaltede nødder, fx hasselnødder eller valnødder, hvis du ikke er vild med kombinationen af salt og sødt. Du kan også helt undlade nødder, men jeg synes de gør rigtig meget for brownien fordi de knaser!

Kan brownien fryses?
Ja, brownien kan fryses, men helst uden Rocky Road toppingen. Skumfiduserne bliver lidt underlige efter de har været i fryseren.

Kan jeg bruge store skumfiduser?
Hvis du ikke kan skaffe mini skumfiduser kan du bruge store – men de skal skæres i mindre stykker. Det bliver for overvældende med store skumfiduser oven på kagen, og det vil forlænge bagetiden unødigt.

Rocky Road brownies opskrift

Opskrift

Rocky Road brownies

4 stemmer
Snaskede lækre brownies toppet med en Rocky Road blanding af skumfiduser, chokolade og saltede peanuts. Perfekte overdådige brownies som er klar på under en time!
Tid i alt: 50 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 8 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Brownies:

  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 450 g sukker
  • 150 g mel
  • 6 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt

Rocky Road topping:

  • 100 g god mørk chokolade
  • 100 g mini skumfiduser
  • 30 g saltede peanuts

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk imens æg og sukker luftigt i en skål med piskeris, elpisker eller på røremaskine.
    150 g smør, 3 æg, 450 g sukker
  • Sigt mel og kakao ned i sukkerblandingen. Tilsæt vaniljesukker og salt, og rør det hele sammen med det smeltede smør til en tyk dej.
    150 g mel, 6 spsk kakao, 2 tsk vaniljesukker, 1/4 tsk salt
  • Beklæd en bageform på cirka 18 x 26 cm med bagepapir*. Fordel dejen i formen.
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i 35 minutter.
  • Tag brownien ud og drys Rocky Road topping på i et ensartet lag, hhv. mørk chokolade, skumfiduser og peanuts. Bag brownien i yderligere 4-5 minutter til skumfiduserne er gyldne - hold godt øje, det går hurtigt!
    100 g god mørk chokolade, 100 g mini skumfiduser, 30 g saltede peanuts
  • Tag brownien ud og lad den køle helt af på en bagerist inden den skæres.

Noter

*Formen kan beklædes med bagepapir ELLER man kan smøre formen og banke et lag rasp rundt. Fordelen ved bagepapir er, at det gør brownien lettere at løfte op og skære på et skærebræt trods den klistrede topping. Men raspen giver en sprødere browniebund. Begge dele fungerer.
FRYSNING: Brownien kan fryses efter første bagning i op til 3 måneder, men fryses ikke godt med Rocky Road topping på.
HOLDBARHED: Brownien holder sig god i op til 3 dage. Den skal opbevares på køkkenbordet tildækket med plastikfilm.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke