Pæretærte med marcipan

Denne pæretærte med marcipan er en rigtig klassiker, hvor sprød mørdej, sødt marcipanfyld og saftige pærer går op i en højere enhed! Pæretærten er enkel at bage, men ser smuk og indbydende ud på bordet – og den smager fantastisk med en kugle vaniljeis til.
Beautiful French pear tart recipe

Pæretærte med sprød pund og masser af smag

Der er bare noget helt særligt over en smuk pæretærte på en kold efterårsdag. Den sprøde mørdej, det saftige marcipanfyld og de søde, bagte pærer gør den til den perfekte rustikke efterårs- og vinterdessert.

Min yngste datter er helt vild med pærer, så vi har næsten altid et par liggende i frugtskålen. Når de begynder at blive helt modne, er det oplagt at trylle dem om til en lun, duftende pæretærte! Man skal nemlig helst bruge modne, men stadig faste pærer, til sådan en tærte.

Tærten smager fantastisk som dessert efter en middag, med en kugle vaniljeis eller en klat creme fraiche til, eller bare som et stykke lun kage til eftermiddagskaffen, når regnen trommer på ruden.

Delicious pear tart

Ingredienser til pæretærten

Her fortæller jeg lidt om nogle af de vigtigste ingredienser til pæretærten:

  • Pærer: Vælg modne, men faste pærer, så de holder formen under bagningen. Conference eller Clara Friis er gode sorter.
  • Marcipan: Giver fyldet den klassiske, søde smag, som passer perfekt til pærer. Vælg ren marcipan med højt indhold af mandler.
  • Krydderier: Kardemomme og vanilje passer perfekt til efteråret. Man kan evt. også tilsætte lidt kanel hvis det skal være mere julet.
  • Mørdej: En klassisk tærtedej med smør giver den sprødeste bund med bedst smag.

De bedste pærer til bagning

Pærer til kager og tærter må gerne have lidt bid i kødet, så de ikke bliver til mos i ovnen. Pære sorter som Conference, Clara Friis og Comice fungerer rigtig godt, da de både er søde og aromatiske, men stadig faste i strukturen. Undgå overmodne pærer, da de afgiver for meget væske og kan gøre tærten blød. Tærten på billedet er lavet med store Conference pærer.

Easy and simple pear tart recipe

Opbevaring og frysning af pæretærte

En pæretærte med marcipan smager allerbedst friskbagt, hvor bunden er sprød, og fyldet er saftigt. Men du kan sagtens gemme resterne!

  • Ved stuetemperatur: Tærten holder sig frisk i 1–2 dage, hvis den opbevares tildækket.
  • I køleskabet: Opbevar tærten i op til 3 dage. Lad den blive stuetemperatur eller lun den kort i ovnen inden den serveres.
  • Frysning: Tærten kan fryses efter bagning. Skær den eventuelt i stykker, så den er nem at tø op i mindre portioner. Optø tærten i køleskabet natten over, og lun den i ovnen ved 160 grader, så bunden bliver sprød igen.

Spørgsmål til opskriften

Kan jeg bruge dåsepærer?

Ja, men tærten bliver sødere og mere blød i konsistensen. Friske pærer giver klart det bedste resultat.

Hvilken tærteform størrelse er bedst?

Den optimale tærteform er Ø24-Ø28 cm til denne pæretærte, da det giver det optimale forhold mellem bund og fyld.

Kan pæretærten bages dagen før?

Ja, den holder sig saftig og lækker. Lun den 10 minutter i ovnen før servering.

Kan pæretærten fryses?

Ja, du kan fryse pæretærten efter bagning. Tø den op i køleskabet og lun den i ovnen ved 160 grader inden servering.

Hvilket tilbehør passer til pæretærte?

Vaniljeis, letpisket flødeskum eller creme fraiche giver en dejlig kontrast til den søde tærte.

Beautiful French pear tart recipe

Opskrift

Pæretærte med marcipan

Klassisk pæretærte med marcipan, sprød mørdejsbund og saftige pærer på toppen. Smuk og lækker tærte, perfekt som dessert eller til kagebordet.
Forberedelsestid25 minutter
Tilberedningstid55 minutter
Tid i alt: 1 time 20 minutter
Niveau: Middel
Mængde: 10 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Tærtedej:

Marcipanfyld:

  • 150 g smør (i tern)
  • 125 g sukker
  • 200 g marcipan (groftrevet)
  • 75 g hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 1 ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 4-5 store pærer

Sådan gør du

Tærtedej:

  • Lav tærtedejen efter anvisning i opskriften. Rul dejen ud og beklæd en tærteform på Ø28 cm.
    1 portion af min tærtedej
  • Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter ved 200 grader (alm. ovn) med bagevægte eller tørre bønner lagt på bagepapir på midten af tærten, så den ikke hæver på midten.

Marcipanfyld:

  • Ælt imens smør, sukker, marcipan, mel, æg, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål. Fordel fyldet i et ensartet lag på tærten.
    150 g smør, 125 g sukker, 200 g marcipan, 75 g hvedemel, 2 stk. æg, 1 1/2 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk kardemomme
  • Skræl pærerne og skær dem i både. Fordel dem som ønsket oven på tærten.
    4-5 store pærer
  • Bag pæretærten ved 200 grader (alm. ovn) i 35-40 minutter, til fyldet er tyknet og den er gylden.
  • Lad tærten køle af inden den skæres for smukkeste snit.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke