Lav tærtedejen efter anvisning i opskriften. Rul dejen ud og beklæd en tærteform på Ø28 cm.
1 portion af min tærtedej
Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter ved 200 grader (alm. ovn) med bagevægte eller tørre bønner lagt på bagepapir på midten af tærten, så den ikke hæver på midten.
Marcipanfyld:
Ælt imens smør, sukker, marcipan, mel, æg, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål. Fordel fyldet i et ensartet lag på tærten.
150 g smør, 125 g sukker, 200 g marcipan, 75 g hvedemel, 2 stk. æg, 1 1/2 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk kardemomme
Skræl pærerne og skær dem i både. Fordel dem som ønsket oven på tærten.
4-5 store pærer
Bag pæretærten ved 200 grader (alm. ovn) i 35-40 minutter, til fyldet er tyknet og den er gylden.
Lad tærten køle af inden den skæres for smukkeste snit.