Sjove flagermus cupcakes til Halloween
Disse flagermus cupcakes er både søde, sjove og med lidt gys, perfekt til Halloween! De består af svampede og luftige chokoladecupcakes med en silkeblød chokolade smørcreme, pyntet med flagermus lavet af Oreos.
De her Halloween cupcakes med flagermus er virkelig nemme at lave, og børn kan være med, både til at bage og pynte dem. De er oplagte til en Halloweenfest, et skolearrangement eller bare en hyggelig eftermiddag derhjemme, hvor børnene kan slippe fantasien løs og være med til at pynte.
Elementer til flagermus cupcakes
Disse cupcakes består af en blød chokoladecupcake og en cremet chokolade smørcreme, som pyntes med Oreos formet som flagermus.
- Chokolade cupcakes: Bløde og luftige, et sikkert hit hos dem, der elsker chokolade. Alternativt kan man lave vanilje cupcakes.
- Smørcreme: Den nemmeste chokolade smørcreme laves med kakao og er klar på få minutter. Du kan også lave en smørcreme med chokolade eller være kreativ med en orange Halloween glasur lavet af vanilje smørcreme med lidt tilsat farve.
- Oreos: Bruges som krop og vinger til flagermusene. Du kan også bruge andre små småkager.
- Sukkerøjne: Gør flagermusene ekstra søde og lidt fjollede. Alternativt kan du sprøjte øjne af hvid og sort royal icing glasur.
- Royal icing: Bruges som “lim” til at sætte øjnene fast.
Sådan laves flagermus cupcakes
- Start med at bage dine chokolade cupcakes og lad dem køle helt af, før du pynter. Lav smørcremen efter opskriften og fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle.
- Skær den nederste tredjedel af nogle af dine Oreos med en skarp kniv. Det bliver flagermusens krop.
- Skil nogle Oreos ad og halvér de sider, som ikke har creme på. Det bliver flagermusens vinger.
- Sprøjt en glasurtop af smørcreme på dine cupcakes. Tryk en Oreo flagermus krop ned i midten, så den står lodret op. Pres en Oreo flagermus vinge ind i hver side.
- Rør en royal icing glasur. Dup en prik glasur på dine sukkerøjne og tryk dem fast på Oreo flagermus kroppen – brug en pincet for præcision.
Resultatet? De sødeste små flagermus, der er lige til at sætte frem på kagebordet!






Halloween cupcakes som børneaktivitet
Flagermus cupcakes er en perfekt bageaktivitet til børn. Mine piger elsker at dekorere deres egne flagermus, og det er sjovt at se, hvordan hver cupcake får sin egen personlighed. Nogle bliver nuttede, andre ser lidt skøre ud, det er helt perfekt.
Lav en lille “pyntestation” med Oreos, øjne og glasur, så børnene selv kan samle og designe deres flagermus.
Opbevaring og holdbarhed
- Chokolade cupcakes kan bages dagen før og opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Alternativt kan de bages forud og fryses i op til 3 måneder.
Smørcremen kan laves 1-2 dage i forvejen og opbevares i køleskabet. Pisk den kort igennem inden brug. - Flagermusene bør samles på dagen, hvor de skal serveres, så Oreos forbliver sprøde og ikke suger fugt fra smørcremen.
- De færdigpyntede cupcakes kan holde sig i køleskab i 1 dag. Tag dem ud cirka 1 time inden servering, så smørcremen bliver blød og lækker.
Spørgsmål til opskriften
Kan jeg bruge andet end Oreos?
Ja, du kan bruge andre småkager med fyld, f.eks. Ballerina eller Neo, de fungerer lige så godt. Eller vanilje Oreos.Kan børn være med til at lave dem?
Ja! Det er en af de sjoveste Halloween cupcakes for børn at lave, fordi de selv kan sætte vinger og øjne på.Kan jeg bruge en anden glasur end smørcreme?
Ja, du kan bruge en nem glasur lavet af flormelis og kakao, men smørcremen giver det flotteste og mest holdbare resultat.Hvor længe kan cupcakes fryses?
Selve cupcakesene (uden smørcreme) kan fryses i op til 3 måneder. Lad dem tø op ved stuetemperatur og pynt dem derefter.

Opskrift
Nemme flagermus cupcakes med Oreos
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 50 g kakao
- 150 g mel
- 200 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- ¾ dl rapsolie
- 1 dl varm kaffe
Chokolade smørcreme:
- ½ portion af min chokolade smørcreme med kakao
Royal icing:
- 30 g flormelis
- 1 tsk pasteuriseret æggehvide (cirka)
Pynt:
- 24 Oreos
- 24 sukkerøjne
Sådan gør du
Chokolade cupcakes:
- I en stor skål sigtes kakao og mel sammen, for at undgå klumper. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør sammen med piskeris.50 g kakao, 150 g mel, 200 g sukker, 1 spsk bagepulver, ½ tsk vaniljesukker, ½ tsk salt
- Tilsæt æg, mælk og rapsolie, og rør dejen sammen med en ske – det behøver ikke være helt glat endnu. Hæld den varme kaffe i, og rør videre, til du har en ensartet, ret flydende dej.1 æg, 1 dl mælk, ¾ dl rapsolie, 1 dl varm kaffe
- Fordel dejen i 12 muffinsforme i en muffinspande. Bag dine cupcakes ved 180 grader (alm. ovn) i 15–17 minutter. Tjek med en tandstik: hvis der ikke hænger dej ved, er de klar. Tag kagerne ud af muffinspanden og lad dem køle helt af på en bagerist, før du pynter dem.
Chokolade smørcreme:
- Lav chokolade smørcreme efter anvisning i opskriften.1/2 portion af min chokolade smørcreme med kakao
- Fyld smørcremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Royal icing:
- Rør flormelis og æggehvide sammen til en flydende glasur.30 g flormelis, 1 tsk pasteuriseret æggehvide
Pynt:
- Skær den nederste 1/3 af 12 Oreos med en skarp kniv, til flagermus kroppe.24 Oreos
- Del de resterende Oreos og brug siden uden creme. Skær dem midt over, til flagermus vinger.
- Sprøjt en lag glasurtop af chokolade smørcreme på de afkølede cupcakes.
- Pres en Oreo som flagermus krop ned i midten af glasuren.
- Sæt en Oreo flagermus vinge på hver side, ind i flagermuskroppen og ned i glasuren, så de sidder fast.
- Dyp sukkerøjne i royal icing og “lim” dem fast på flagermuskroppen, som øjne (brug evt. en lang pincet).24 sukkerøjne






























