I en stor skål sigtes kakao og mel sammen, for at undgå klumper. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør sammen med piskeris.
50 g kakao, 150 g mel, 200 g sukker, 1 spsk bagepulver, ½ tsk vaniljesukker, ½ tsk salt
Tilsæt æg, mælk og rapsolie, og rør dejen sammen med en ske – det behøver ikke være helt glat endnu. Hæld den varme kaffe i, og rør videre, til du har en ensartet, ret flydende dej.
1 æg, 1 dl mælk, ¾ dl rapsolie, 1 dl varm kaffe
Fordel dejen i 12 muffinsforme i en muffinspande. Bag dine cupcakes ved 180 grader (alm. ovn) i 15–17 minutter. Tjek med en tandstik: hvis der ikke hænger dej ved, er de klar. Tag kagerne ud af muffinspanden og lad dem køle helt af på en bagerist, før du pynter dem.
Chokolade smørcreme:
Lav chokolade smørcreme efter anvisning i opskriften.
1/2 portion af min chokolade smørcreme med kakao
Fyld smørcremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Royal icing:
Rør flormelis og æggehvide sammen til en flydende glasur.
30 g flormelis, 1 tsk pasteuriseret æggehvide
Pynt:
Skær den nederste 1/3 af 12 Oreos med en skarp kniv, til flagermus kroppe.
24 Oreos
Del de resterende Oreos og brug siden uden creme. Skær dem midt over, til flagermus vinger.
Sprøjt en lag glasurtop af chokolade smørcreme på de afkølede cupcakes.
Pres en Oreo som flagermus krop ned i midten af glasuren.
Sæt en Oreo flagermus vinge på hver side, ind i flagermuskroppen og ned i glasuren, så de sidder fast.
Dyp sukkerøjne i royal icing og “lim” dem fast på flagermuskroppen, som øjne (brug evt. en lang pincet).
24 sukkerøjne
Noter
Ved servering samme dag, opbevar cupcakesene i en lufttæt boks ved stuetemperatur.Ved servering næste dag, opbevar cupcakesene i en lufttæt boks i køleskabet og tag dem ud 1 time inden servering.