Hvid chokolade med syrlig ganache
Disse fyldte chokolader med hvid chokolade med passionsfrugt ganache er en vidunderlig kombination af sødmen fra den cremede hvide chokolade med en intens, frisk syrlighed fra passionsfrugten. Det er en perfekt balance mellem sødt og syrligt, hvilket gør disse fyldte chokolader så lækre! De er ideelle at servere som en afsluttende dessertbid efter en god middag eller som en lille forkælelse til eftermiddagskaffen.
Det er både sjovt og hyggeligt at lave sine egne chokolader, og så er man garanteret, at fyldet er friskt. Denne skønne kombination af hvid chokolade og passionsfrugt ganache vil helt sikkert imponere og glæde både dig selv og dine gæster!
Temperering af hvid chokolade
Det vigtigste når man laver fyldte chokolader, uanset om man bruger mørk, lys eller hvid chokolade er, at man tempererer chokoladen. Hvis man gør det rigtigt vil din chokolade få det rigtige knæk, blive smuk og blank at se på, og nemt kunne bankes ud af en chokoladeform. Det duer altså ikke bare at smelte chokoladen og hælde den i en form.
Chokoladetemperering kan lyde intimiderende, men det er faktisk meget nemt hvis man forstår de basale principper og når man har øvet sig lidt. Jeg har lavet en guide til chokolade temperering, som vil hjælpe dig godt på vej.
Det er også vigtigt, at du bruger en chokolade af god kvalitet. Der findes mange erstatningsprodukter for chokolade, fordi ægte chokolade indeholder dyre råvarer, men disse erstatningsprodukter har en kedelig og meget sød smag – så læg de ekstra penge når du køber din chokolade, du vil ikke fortryde det. Jeg har anbefalet en god hvid chokolade i opskriften længere nede på siden.
Den friske passionsfrugt ganache der fyldes i disse hvide chokolader er virkelig nem at lave og smager bare himmelsk! Den holder sig blød inde i chokoladen og er en vidunderlig overraskelse når man tager en bid.

Opskrift
Fyldt hvid chokolade med passionsfrugtganache
Ingredienser
Hvid chokoladeskaller:
- 200 g god hvid chokolade (til skaller)
- 100 g god hvid chokolade (til bund)
Passionsfrugt ganache:
- 50 ml frisk passionsfrugtsaft*
- 50 ml piskefløde
- 100 g god hvid chokolade
Sådan gør du
Hvid chokolade skaller i chokoladeform:
- Smelt og temperer cirka 200 g hvid chokolade. Følg eventuelt vores guide til temperering. Fyld cirka 10 huller i en chokoladeform helt med hvid chokolade.200 g god hvid chokolade
- Vend bunden i vejret på formen og tøm chokoladen ud på et stykke bagepapir. Bank blidt formen ned på bagepapiret så du får alt chokoladen ud, så der kun er tynde skaller af chokolade tilbage i formen.
- Skrab langs toppen af formen med en spatel, så alt den overskydende chokolade er væk. Den overskydende chokolade på bagepapiret kan genbruges, når det er stivnet. Stil chokoladeformen på køl indtil chokoladen stivner.
Passionsfrugtganache:
- Halvér passionsfrugterne og skrab kødet ud. Pres det igennem en sigte, så kernerne bliver sorteret fra, og du får ren passionsfrugtsaft. Der skal være 50 ml saft.50 ml frisk passionsfrugtsaft*
- Kom passionsfrugtsaften og piskefløden i en lille gryde og rør det sammen uden at tænde for varmen.50 ml piskefløde
- 100 g hvid chokolade groft og smelt den over et kogende vandbad, for eksempel i en metalskål. Lige inden chokoladen er helt smeltet opvarmes passionsfrugt-piskeflødeblandingen til kogepunktet i den anden gryde. Lige inden det koger hældes det over i skålen med smeltet hvid chokolade. Rør rundt med en dejskraber eller grydeske indtil passionsfrugt-flødeblandingen er helt rørt sammen med den hvide chokolade til en passionsfrugt ganache.100 g god hvid chokolade
- Fyld passionsfrugt ganachen i de stivnede hvid chokolade skaller i chokoladeformen. Der skal være cirka 3 mm plads tilbage til at lave et låg af chokolade.
Hvid chokolade bund:
- Smelt og temperer yderligere 100 g hvid chokolade. Fyld den sidste plads i hullerne i chokoladeformen op med hvid chokolade. Skrab langs toppen af chokoladeformen så alt den overskydende chokolade er væk. Stil chokoladeformen på køl indtil chokoladen stivner.100 g god hvid chokolade
Pynt:
- Bank de hvide chokolader ud af chokoladeformen. Pynt eventuelt med hjerter af hvid chokolade ved at komme lidt smeltet hvid chokolade i et lille kræmmerhus af bagepapir og tegn langsomt små hjerter.
2 kommentarer
Hvordan og hvor længe kan de opbevares?
Hej Charlotte
De holder sig i 1-1,5 uge. De opbevares bedst køligt og mørkt i en lufttæt beholder, men ikke i køleskabet (det er for koldt).