Konfekt med marcipan og hakkede mandler

Konfekt med marcipan og hakkede mandler
 

  • 0-1 time
  • Middel
Fyldt chokolade med marcipan og hakkede mandler

Konfekt behøver ikke være super kompliceret for, at være lækkert. Hvert år laver Mette og jeg et stort udvalg af blandet konfekt, så der er lidt for enhver smag.

Disse lækre små konfektbider med mørk chokolade, marcipan og mandler er populære hos dem, der kan lide marcipan er hurtige at lave. De består nemlig blot af hakkede mandler æltet ind i marcipan og overtrukket med en rigtig god chokolade.

Som med det meste får man hvad man betaler for, når det kommer til chokolade. Brug en ordentlig mørk chokolade (gerne på omkring 70%) og undgå erstatningsprodukter og chokolade fyldt med mælkepulver. Så får du den allerbedste smagsoplevelse! Vi kan rigtig godt lide den mørke chokolade fra Callebaut, som smager vildt godt og er nem at arbejde med.


Det er vigtigt, at chokoladen tempereres for ellers størkner den ikke ordentligt – og når den endelig gør, så bliver den mat og bøjelig og det smager ikke så godt. Ved at temperere chokoladen får den det rigtige knæk og bliver flot blank. Læs vores guide til chokolade temperering for tips!

Nedenfor følger den rigtig nemme og hurtige opskrift på hjemmelavet konfekt med marcipan og mandler.

Fyldt chokolade med marcipan og mandler

 

Fyldt chokolade med marcipan og hakkede mandler

Konfekt med marcipan og hakkede mandler

Ret: Dessert
Samlet tid: 1 time
Antal: 10 stk (cirka)
Disse lækre små stykker konfekt er rigtig nemme og hurtige at lave, og smager super godt. Udover den lækre marcipan er de nemlig fyldt med hakkede mandler, som knaser dejligt. 
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smut mandlerne og hak den groft. Ælt de hakkede mandler ind i marcipanen.
  • Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril dem til helt runde kugler.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Følg evt. vores guide til at temperer chokolade.
  • Sæt marcipankuglerne på en dyppegaffel én ad gangen og hæld tempereret chokolade over. Bank forsigtigt gaflen på kanten af din skål med chokolade, så overskydende chokolade drypper af og du får et helt glat lag af chokolade.
  • Stil chokoladen på en bagerist og lad den størkne. Pynt evt. med krymmel eller pynt inden chokoladen størkner helt.
  • Gentag processen med den resterende chokolade.

Noter

Opbevar din færdige chokolade mørkt og køligt, dog ikke i køleskabet da det er for koldt.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


13. december 2018 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven