Hurtig og nem pad thai

Denne Pad Thai opskrift er en hurtig og nem version af den populære thai-ret, klar på bare 30 minutter. Med en lækker sauce, masser af grøntsager og evt. kylling er Pad Thai sund og nem aftensmad for hele familien.
Hurtig pad thai opskrift med kylling

Pad thai grøntsagerPad thai opskrift fra Bageglad

Nem Pad Thai opskrift, klar på 30 min

Pad Thai er en populær thailandsk ret sammensat af stegte risnudler, grøntsager og evt. protein med en vidunderligt lækker sauce. Retten er kendetegnet ved sin perfekte balance mellem sødt, surt og salt. Typisk serveres Pad Thai med kylling, rejer eller tofu, sprøde bønnespirer og hakkede peanuts på toppen, hvilket giver både smag og tekstur.

Pad Thai er en af de mest populære takeaway retter når vi danskere bestiller thaimad – men man kan nemt lave sin egen pad thai derhjemme for at spare penge og få en friskere smagsoplevelse. Denne nemme Pad Thai opskrift jeg deler med jer i dag er skabt til den travle hverdag, hvor det skal gå tjept men stadig være sundt og lækkert. Med sprøde grøntsager som gulerødder, forårsløg og bønnespirer er denne Pad Thai opskrift nem og sund hverdagsmad, der er klar på 30 minutter.

Ingredienser til Pad Thai sauce

Den karakteristiske lækre pad thai sauce er nøglen til hvorfor pad thai er så populær. Den består i udgangspunktet af tre elementer: det søde, det sure og det salte. Afhængigt af hvilke ingredienser du har i køkkenet kan du tilpasse saucen en anelse derefter.

Traditionelt laves pad thai sauce med palmesukker (det søde), tamarindpasta (det sure) og fiskesauce (det salte). Det er dog de færreste der har palmesukker i køkkenskuffen og måske har man heller ikke lige tamarindpasta ved hånden. Ingen panik – palmesukkeret erstatter jeg med brun farin og tamarindpasta kan man erstatte med risvinseddike. At undlade tamarindpastaen ændrer en anelse på smagsprofilen, men smager stadig rigtig rigtig godt.

Grøntsager i Pad Thai

En klassisk Pad Thai laves med bønnespirer, forårsløg og gulerødder, som alle bidrager med friskhed og sprødhed til retten. Man kan dog sagtens tilføje flere grøntsager for at gøre retten endnu mere varieret og farverig.

Gode grøntsager til Pad Thai:

  • Bønnespirer
  • Forårsløg
  • Gulerødder
  • Spidskål
  • Peberfrugt
  • Broccoli
  • Sukkerærter
  • Squashstrimler
  • Portobellosvampe

Protein/kød i Pad Thai

Kylling, rejer og tofu er de mest populære proteiner at tilsætte til Pad Thai, da de let absorberer den lækre sauce og passer perfekt til retten. For vegetariske eller veganske versioner kan du tilføje ekstra grøntsager (se listen ovenfor) for at tilføre mere protein og fylde.

Nem pad thai med kylling

Hurtig pad thai opskrift med kylling

Opskrift

Hurtig og nem pad thai

Denne Pad Thai opskrift er til hverdagsmaden – hurtig og nem at lave, klar på 30 minutter. Den tager udgangspunkt i de ingredienser, man typisk har i køkkenet, for en nem og lækker Pad Thai. Erstat evt. kyllingen med rejer eller tofu for pescetarisk/vegetarisk version.
Tid i alt: 30 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 4 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Pad Thai sauce:

  • 4 spsk brun farin
  • 1 ½ spsk peanut butter
  • 3 spsk risvinseddike (eller tamarindpasta)
  • 3 spsk fiskesauce
  • 4 spsk soya
  • 3 spsk sriracha (kan undlades)
  • 3 spsk lime
  • 1 tsk fintrevet ingefær

Nudler og grøntsager:

  • 250 g brede risnudler
  • 400 g kyllingebryst
  • 200 g spidskål
  • 3 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 75 g bønnespirer
  • 100 g grofthakkede usaltede peanuts*
  • Koriander efter smag
  • Vegetabilsk olie til stegning

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Skyl dem i koldt vand og vend i lidt olie. Stil til side.
    250 g brede risnudler
  • Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål og stil til side.
    4 spsk brun farin, 1 1/2 spsk peanut butter, 3 spsk risvinseddike, 3 spsk fiskesauce, 4 spsk soya, 3 spsk sriracha, 3 spsk lime, 1 tsk fintrevet ingefær
  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
    400 g kyllingebryst
  • Skyl og skær grøntsagerne: Snit spidskål og forårsløg fint. Skær rød peber og gulerødder julienne eller i små stykker. Pres hvidløget.
    200 g spidskål, 3 forårsløg, 1 rød peberfrugt, 2 mellemstore gulerødder, 3 fed hvidløg
  • Svits hvidløg og kylling i lidt olie i en wok eller på en stor pande i 3-4 minutter til kyllingen lige er gennemstegt. Hæld det i en skål.
    Vegetabilsk olie til stegning
  • Svits peberfrugt, gulerødder og spidskål i lidt olie i 1-2 minutter. Tilsæt sammenpisket æg og steg det til små stykker røræg under omrøring.
    3 æg
  • Tilsæt bønnespirrer, peanuts, forårsløg og kylling. Tilsæt nudlerne sammen med saucen og vend det rundt. Server straks med masser af koriander.
    75 g bønnespirer, 100 g grofthakkede usaltede peanuts*, Koriander efter smag

Noter

*Usaltede er bedst, men hvis du ikke kan få det kan du til nøds godt bruge saltede.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke