Om min hokkaido græskarsuppe opskrift
Når efteråret så småt banker på døren drages jeg automatisk af lange gåture i skoven. Jeg elsker efterårsfarverne og den helt særlige friske duft, som kun efteråret bringer med sig! Efter en frisk og kølig gåtur i skoven findes der intet bedre end at varme sig på en skål suppe. Min yndlingssuppe er og vil altid være en skøn cremet græskarsuppe. Så i dag deler jeg min yndlingsopskrift på hokkaido græskarsuppe med jer.
Hokkaido græskarsuppe er en lækker efterårssuppe, der er dejlig cremet og har masser af smag – og ikke mindst den fineste orange farve! Græskarret simrer sammen med løg og hvidløg for at få masser af god smag og der tilsættes lidt luksus i form af flødeost, for den mest vidunderlige konsistens og fylde.
Hvad er hokkaido græskar?
Hokkaido græskar er en lille græskartype, der stammer fra den japanske ø Hokkaido. Den har en mild og let sødlig smag, som egner sig rigtig godt til suppe. Fordelen ved Hokkaido græskar er, at man ikke behøver at skrælle det – skallen bliver blød under tilberedningen og giver suppen en ekstra fyldig konsistens.
Sådan laves hokkaido græskarsuppe
For at lave en cremet græskarsuppe skal du begynde med at skylle dit hokkaido græskar, rense det for kerner og skære det i mindre stykker. Lad bare skrællen sidde på, for den bliver blød når græskarret koges og blendes senere. Jeg vil derfor altid anbefale, at man køber økologiske græskar til sin suppe.
Steg løg, hvidløg og græskar et øjeblik og tilsæt vand og bouillon. Kog herefter græskarsuppen og blend den, for derefter at tilsætte en lækker cremet flødeost. Rør eller blend det hele sammen og du har den lækreste cremede græskarsuppe, som kan serveres med brød og creme fraiche til!

Opskrift
Cremet hokkaido græskarsuppe
Udstyr
- Stavblender
- Gryde 4L
Ingredienser
- 1 Hokkaido græskar
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 1 grøntsagsbuillon terning
- 1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
- Lidt cayenne peber
- Brød og cremefraiche som tilbehør
Sådan gør du
- Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.1 Hokkaido græskar
- Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.1 løg, 2 fed hvidløg
- Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.1 liter vand, 1 grøntsagsbuillon terning
- Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
- Tilsæt til sidst cayenne peber efter smag, og server med brød og creme fraiche.Lidt cayenne peber, Brød og cremefraiche som tilbehør
32 kommentarer
Den er god en kold efterårsdag 👍
Har spist. Fantastisk suppe. Har gemt opskriften. ❤️🤗😋🥣