Om min chokolademoussekage
Jeg elsker at kombinere chokolademousse med brownies, fordi jeg synes kontrasten imellem den fløjlsbløde mousse og den snaskede sprøde browniebund er fuldstændig vidunderlig! Denne chokolademoussekage har derfor fået en bund af brownies, og jeg har (som altid) brugt min opskrift på verdens bedste brownies.
Men appetit styres jo både af øjne og mund, og jeg synes det, der virkelig løfter denne chokolademoussekage til noget helt særligt er den fine pynt af friske bær og sprøjtet smørcreme, som både ser godt ud og smager virkelig lækkert. Det gør det virkelig svært at lade være med at spise andet stykke… eller tredje… eller fjerde 😉

Opskrift
Chokolademoussekage med blåbær og brombær
Udstyr
- Lilla pastafarve
- Tylle Wilton 224
- Springform 26 cm
- Sprøjteposer
Ingredienser
Brownies:
- 1 portion af vores brownies opskrift
Chokolademousse:
- ¼ liter piskefløde
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 30 g sukker
- 100 g god mørk chokolade
Lilla og hvid royal icing:
- Flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
- Lilla pastafarve
Chokolade smørcreme:
- 40 g god mørk chokolade
- 40 g blødt smør
- ½ tsk vanille essens
- 4 dl flormelis (cirka)
- 2 spsk mælk
Pynt:
- Friske blåbær
- Friske brombær
- Hakket mælkechokolade
Sådan gør du
Browniebund:
- Lav en portion af min brownies opskrift og bag den i en smurt rund springform med Ø26 eller Ø27 cm.1 portion af vores brownies opskrift
- Lad brownien køle helt af i formen.
Chokolademousse:
- Kom piskefløden i en skål og pisk den til flødeskum med en elpisker. Stil flødeskummet i køleskabet.1/4 liter piskefløde
- Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk det til en luftig æggesnaps med elpisker.4 pasteuriserede æggeblommer, 30 g sukker
- Hak den mørke chokolade groft og smelt 70 gram af den i mikroovnen eller over vandbad, hvis du ikke har en mikroovn. Pas på det ikke brænder på – rør i det undervejs for at være sikker. Kom de sidste 30 g chokolade i den smeltede chokolade og rør med en ske, indtil alt chokoladen er smeltet.100 g god mørk chokolade
- Hæld den smeltede chokolade over i skålen med æggesnapsen. Tag flødeskummet ud af køleskabet og rør det langsomt og forsigtigt i chokolade-æggeblandingen lidt ad gangen, indtil chokoladen er helt fordelt og du har en ensartet mousse.
- Fordel chokolademoussen oven på browniebunden i springformen og stil chokolademoussekagen i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
- Pynt chokolademoussekagen i formen eller løsn springformen og pynt så kagen. Når springformen skal løsnes skal du først skære med en skarp kniv langs kanterne, så du er sikker på at den slipper pænt.
Lilla og hvid royal icing:
- Man kan sprøjte små blomster af lilla og hvid royal icing, hvis det ønskes. Rør blot en lille smule pasteuriseret æggehvide i flormelis, indtil du får en tyk royal icing glasur.Flormelis, Pasteuriseret æggehvide, Lilla pastafarve
- Tag lidt royal icing fra, og lad det forblive hvidt. Kom det i en lille sprøjtepose med rund tylle (eller klip blot et hul).
- Tilsæt lidt lilla pastafarve til den resterende royal icing og rør rundt, indtil farven er jævnt fordel. Kom den på en sprøjtepose med en blomstertylle, f.eks. Wilton #224.
- Sprøjt lilla blomster på et stykke bagepapir. Sprøjt så en lille prik i midten af blomsten med den hvide royal icing.
- Lad blomsterne stivne på køkkenbordet i cirka 1-2 timer, til de er hårde.
Chokolade smørcreme:
- Hak chokoladen og smelt den i mikroovnen eller over vandbad, hvis du ikke har en mikroovn. Lad den køle af i 10 minutter.40 g god mørk chokolade
- Pisk smør og vanille essens på en køkkenmaskine eller med elpisker, til det er luftigt. Tilsæt flormelis og mælk skiftevis imens der piskes.40 g blødt smør, 1/2 tsk vanille essens, 4 dl flormelis, 2 spsk mælk
- Hæld den smeltede chokolade i smørcremen og rør langsomt med en grydeske, indtil chokoladen er jævnt fordelt og smørcremen er lysebrun. Tilsæt evt. mere flormelis eller mælk for at opnå en konsistens, der kan sprøjtes.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose med rund tylle (eller klip bare et hul). Tag chokolademoussekagen ud af køleskabet og sprøjt store dutter smørcreme på som vist på billedet, eller som du selv ønsker.
Pynt:
- Skyl blåbær og brombær, og dekorer chokolademoussekagen med bær, hakket mælkechokolade og royal icing blomster.Friske blåbær, Friske brombær, Hakket mælkechokolade
Hvilken bageform skal man bruge?
Jeg har bagt min chokolademoussekage i en rund form (en springform) fordi jeg synes det gav det fineste udtryk til kagen, men kagen kan selvfølgelig også bages i en firkantet form, hvis man ønsker det.
Du får den flotteste mousse hvis du bruger en form, hvor siderne kan løsnes. Det kan f.eks. være en springform eller en justerbar bagering, som fås både i runde og firkantede udgaver. Du kan eventuelt sætte konditorplast på indersiden af din form for en helt perfekt finish på moussen.
Chokolademoussekagen skal stå på køl i minimum 6 timer før chokolademoussen har sat sig helt – gerne natten over. Når springformen eller den justerbare bagering skal fjernes skal du skære med en skarp kniv langs indersiden af formen inden den løsnes, så formen slipper pænt. Dette er ikke nødvendigt hvis du har sat konditorplast på indersiden af formen.
Pynt chokolademoussekagen
Chokolademoussekagen kan selvfølgelig pyntes præcis som man ønsker. Hvis du vil pynte den ligesom jeg skal du bruge:
- Friske blåbær
- Friske brombær
- Chokolade smørcreme
- Royal icing (lilla og hvid)
- Hakket mælkechokolade
De små lilla blomster af royal icing kan nemt laves ved at bruge en blomstertylle. Wilton laver en masse forskellige. Jeg har brugt [eafl id=”24989″ name=”Tylle Wilton 224″ text=”nummer 224″]. Jeg sprøjtede dem på bagepapir, lod dem størkne, og satte dem så på kagen.
4 kommentarer
Kan kagen fryses?
Hej! Nej det er den ikke egnet til.
KH Trine
Hej. Hvad er det der gør, st den ikke kan fryses ned? Er blot nysgerrig, da jeg havde håbet at kunne gøre netop dette.
Hej Thomas
Konsistensen ændres en smule på selve moussen, og jeg synes personligt den er bedre frisk MEN med det forbehold kan man sådan set godt, hvis man fryser den uden pynten 😉