Lækre muffins klar på 30 minutter
Kommer der gæster lige om lidt? No problem – her er nogle af de bedste, hurtigste muffins, du kan tænke dig. Fik jeg nævnt at de er uimodståeligt svampede og har den lækreste sprøde kanelsukker-topping?
De her kanelmuffins er en af mine yndlings muffinsopskrifter, fordi den er så nem og smager helt fantastisk. Jeg er generelt rigtig begejstret for kanel og når det kombineres med en svampet og let muffin er det den perfekte muffin for mig! Og så har jeg endnu ikke mødt nogen, lille som stor, som ikke var vilde med disse kanelmuffins.
Sådan bager du hurtige kanelmuffins
De her kanelmuffins har været bagt i min familie lige så længe, jeg kan huske. Hvis vi lige blev overmandet af sukkertrang var de her kanelmuffins altid en hurtig lækker løsning. De er virkelig nemme og alle kan være med. Jeg har bagt dem utallige gange også som barn.
Sådan gør du (se den fulde opskrift længere nede på siden):
- Pisk en sukkersnaps af æg og sukker.
- Rør de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
- Sigt det tørre ned i det våde og tilsæt smeltet smør.
- Fordel i muffinsforme i en muffinspande.
- Pensl med smeltet smør og drys med kanlesukker.
- Bag ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 12 minutter.

Opskrift
Kanelmuffins
Ingredienser
Muffins:
- 75 g smør
- 2 æg
- 1½ dl sukker
- 2 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk stødt kanel
- ¾ dl vand
Topping:
- 2 spsk smør
- ½ dl sukker
- stødt kanel efter smag
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn) og smelt smørret.75 g smør
- Pisk æg og sukker sammen luftigt i hånden eller på køkkenmaskine. Rør mel, bagepulver og kanel sammen i en anden skål og sigt det i æggemassen. Rør nu smeltet smør og vand i.2 æg, 1½ dl sukker, 2 dl mel, 1 tsk bagepulver, 1 spsk stødt kanel, 3/4 dl vand
- Fordel dejen i muffinsforme - formene skal fyldes næsten helt op. Smelt smørret. Rør sukker og stødt kanel sammen til kanelsukker. Pensl hver muffin med smeltet smør og drys med kanelsukker efter smag.2 spsk smør, ½ dl sukker, stødt kanel efter smag
- Bag kagerne ved 200 grader i cirka 12 minutter. De er færdige når der ikke længere hænger dej ved en tandstik der stikkes i midten af en muffin.
29 kommentarer
Kan de fryses?
Ja de kan de sagtens. I op til 3 måneder ☺️
KH Trine
Kan man lave den til en bradepandekage og hvor mange gange opskriften skal der så bruges, tror du?
Hej Lotte
Ja det kan du, opskriften finder du her: https://bageglad.dk/kanelkage-opskrift/
KH Trine
Lækker muffins.
De er også gode dage efter hvis der er flere tilbage.
Er de også gode dagen efter og hvordan skal de opbevares bedst for at beholde fugt osv?
Hej Nathalie
Ja det er de. Opbevar dem i en frysepose med knude på køkkenbordet.
Jeg har diabetes, kan opskriften til kanelmuffins omregnes – hvordan?
Hej Christa
Hvad mener du med omregnes?
Tak for dit svar , med ang sukker mængende .
Super lækker muffin – mega godt med vaniljeis og bær til 🧁