Rabarbercrumble

1 stemme
Den lækreste rabarbercrumble. Rabarberfyld med krummetopping.
Rabarbercrumble opskrift

På denne første officielle sommerdag skal I have en rigtig god sommeropskrift og hvad siger mere sommer end rabarber?

Lige i øjeblikket er der en masse dejlige rabarber rundt omkring. Jeg har ikke den store erfaring med at bruge dem, men da vi har en masse nede i haven tænkte jeg, at nu skulle det være. Jeg besluttede mig for denne lækre crumble da rabarberne er dejlig søde og så får man det lækre crunch fra selve crumblen. Servér enten med creme fraiche eller vanilleis til.

Begynd med at rense rabarberstilkene godt for jord. Hvis man vil undgå den tråede fornemmelse rabarber nogle gange godt kan give, kan man pille det yderste lag af stilken af. Det gjorde jeg dog ikke og jeg synes faktisk ikke, at man kunne fornemme trådene. Stilkene skæres ud i små stykker, kommes i et ovnfast fad og der hældes sukker over.

Bland blødt smør, mel, sukker og vanillestænger indtil du får en smuldret dej. Det er nemmest at bruge fingrene til dette. Herefter smuldres dejen over de rabarberne og den bages i ovnen. Tip: Da jeg brugte et lidt for lille fad dryppede der rabarbersaft ud over kanten i ovnen. Hvis dit fad også er lige på grænsen, husk at læg bagepapir under eller sæt fadet på en bageplade så du ikke får klistret saft ned i ovnen.

Rabarbercrumble opskrift

Opskrift

Rabarbercrumble

1 stemme
Mængde: 6 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 1 kg rabarber (cirka)
  • 200 g sukker

Crumble:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 2 vaniljestænger

Sådan gør du

  • Skyl og rens rabarberne godt. Hvis du vil undgå den tråede fornemmelse, fjern det yderste lag af stilkene. Skær dem i små stykker, kom dem i et tærteform med Ø24 cm og hæld sukker over.
    1 kg rabarber (cirka), 200 g sukker
  • Kom det bløde smør, sukker, mel og kornene fra vaniljestængerne i en skål og ælt det med fingrene indtil det bliver til en smuldret dej. Smuldre dejen henover rabarberne i tærtefadet.
    250 g blødt smør, 250 g sukker, 400 g hvedemel, 2 vaniljestænger
  • Sæt tærten i ovnen. Hvis dej og rabarber fylder hele fadet så læg bagepapir under fadet, så undgår du saft der løber ud i ovnen. Bag din rabarbercrumble i ca. 30 min. ved 180 grader (alm. ovn). Skru temperaturen op til 220 rader (alm. ovn) og bag tærten i 3-4 minutter ekstra, for at give farve.

Noter

Tilpasset fra: Politiken
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Én kommentar

  1. Mmm elsker crumble!
    Kan anbefale at putte havregryn i dejen også, istedet for noget af melet. Det giver en lækker tekstur

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke