De bedste opskrifter på muffins

Muffins er den perfekte lille kage – nemme at lave, hurtige at bage og elsket af både børn og voksne. De kan varieres i det uendelige med chokolade, frugt, krydderier eller nødder og de passer til enhver lejlighed. Uanset om du vil bage lækre chokolademuffins, store blåbærmuffins eller sundere muffins, finder du her masser af gode opskrifter, som er nemme at følge.

13 resultater
Citron- og hindbærmuffins opskrift fra Bageglad

Citron- og hindbærmuffins

Gulerodsmuffins med cream cheese glasur fra Bageglad

Gulerodsmuffins med cream cheese glasur

Blåbær muffins ala Starbucks

Blåbærmuffins ala Starbucks

Sukkerfri muffins til børn

One-bowl sukkerfri banan- og æblemuffins

Sukkerfri bananmuffins fra Bageglad

Fedtfattige fuldkorn bananmuffins

Opskrift på bananmuffins med nutella fra Bageglad

Bananmuffins med nutella

Æble- og kanel muffins fra Bageglad

Æblemuffins med kanel og krummetopping

Glutenfri sukkerfri laktosefri chokolade muffins

Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

Mørk chokolade muffins opskrift

Mørk chokolade muffins med chokoladestykker

Kanel muffins opskrift fra Bageglad

Kanelmuffins på 30 min.

Madmuffins med broccoli og skinke

Vanilje cupcakes opskrift

Perfekte vanilje cupcakes

Fuldkorn æblemuffins opskrift fra Bageglad.dk

Fuldkorn æblemuffins

De bedste muffins opskrifter

Muffins er en vidunderligt alsidig kage, som passer til enhver anledning. De kan være søde eller salte, fyldt med frugt, chokolade eller nødder og er perfekte som en hurtig snack, til eftermiddagskaffen eller til fødselsdage og fester.

Muffins er fantastiske, fordi de er både nemme og hurtige at lave. De er derfor også egnede til at lave når man skal bage kage til mange og de er lette at transportere. På denne side finder du mine bedste opskrifter på muffins – fra klassiske gulerodsmuffins til de mere kreative, f.eks. citron- og hindbærmuffins.

Hvordan bager man gode muffins?

At bage perfekte muffins handler om at finde den rette balance mellem fugtighed og luftighed. For at sikre, at dine muffins bliver bløde og luftige, er det vigtigt ikke at overpiske dejen. Rør blot ingredienserne stille og roligt sammen og stop, når dejen samler sig – så undgår du tunge og kompakte muffins.

Populære muffins opskrifter

Muffins kan laves i utallige varianter, og her er nogle af de mest populære på bloggen:

Hvordan får jeg mine muffins til at hæve flot?

For at sikre flotte, luftige muffins er det vigtigt at følge den præcise mængde bagepulver eller natron angivet i opskriften. Fyld dine muffinsforme ca. 2/3 op – så får du en flot kuppel uden, at de flyder over.

Hvis du vil lave ekstra store muffins kan du springe hvert andet hul over, når du placerer muffins i muffinspanden. Ved at skabe luft omkring den enkelte muffin får man dem til at hæve endnu mere!

Kan man lave veganske muffins?

Ja! Du kan lave veganske muffins ved at erstatte æg med hørfrøæg. Mælk kan erstattes med plantebaserede alternativer som havre-, mandel- eller sojamælk.

Hvordan opbevarer jeg muffins bedst?

Muffins smager bedst friskbagt men de holder sig typisk gode i op til 3 dage. De skal opbevares i en frysepose på køkkenbordet. Hvis du vil opbevare dem i længere tid kan de fryses i op til 3 måneder.