Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer, som er en af mine favorit desserter – nemlig marcipanhorn. Åh de er så lækre, både når de serveres lune og kolde, og jeg får altid helt ondt i maven fordi jeg spiser for mange af dem. De er som croissanter, men BEDRE, da hornene er lavet af en lækker gærdej med remonce drysset med sukker. Det bliver bare ikke bedre!
De heldige af jer, der holder påskeferie hele næste uge bør bage disse horn til formiddagskaffen. Jeg skal hjem til mine forældre i Nordsjælland og holde påskeferie med masser af god mad, løbeture i skoven og familiehygge, så disse bliver helt sikkert bagt i løbet af ugen. Dette er en af de gamle opskrifter i familien og efter min mening den bedste opskrift på horn, man kan finde. Man kan variere hornene så de ikke har marcipan i, men kun smør, så de bliver til smørhorn. Jeg foretrækker dog luksusversionen af horn med marcipan, guf guf!
Sådan formes marcipanhornene
Hornene formes ved at rulle dej ud i en cirkel, som skæres ud, og der lægges fyld langs kanterne. Det er samme fremgangsmåde som når man for eksempel laver pølsehorn.
Dejen til hornene er fyldt med smør og er godt klistret. Sørg derfor for at komme mel på bordet, inden dejen rulles ud. Dejen skal deles i tre og hver portion rulles ud til en stor cirkel, som deles i otte stykker. Der lægges en klat fyld på hver trekant og trekanterne rulles fra den brede side ind mod midten, så de former et horn.
Hornene sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De pensles og der drysses sukker på og så efterhæver de inden bagning.
Få den perfekte afbagning
- Horn skal have høj varme i kort tid for at opnå en sprød og gylden overflade.
- Hornene skal placeres på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem, da de hæver under bagning.
- Bag bagepladerne én ad gangen ved almindelig ovn indstilling for det bedste resultat.
- Bagetiden er cirka 15 minutter, men alle ovne er forskellige, så hold øje de sidste par minutter.
- Lad hornene køle helt af på en bagerist, så bunden forbliver sprød.
Resultatet er disse PERFEKTE marcipanhorn eller smørhorn som har den bedste smag du nogensinde kan forestille dig.

Marcipan horn
Ingredienser
Horn:
- 75 g gær
- 2 1/2 dl mælk
- 500 g mel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 250 g blødt smør
Remonce:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 75 g marcipan
- 1/4 tsk kardemomme
Pynt:
- 1 æg til pensling
- Perlesukker til drys
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt blandingen sammen til en ensartet dej.
- Lav fyldet ved at mose smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen til en remonce.
- Del dejen i tre portioner. Rul hver portion ud til en cirkel med en diameter på cirka 25 cm. Skær cirklen ud i otte dele.
- Kom en teskefuld fyld langs yderkanten på hver trekant. Rul hver trekant sammen fra den brede ende ind mod midten, så den former et horn. Sørg for, at spidsen slutter på bunden af hornet, så fyldet ikke render ud, når de bages. Gentag processen med de to næste portioner.
- Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg. Drys perlesukker på hornene. Lad hornene hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
- Bag hornene ved 250 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
28 kommentarer
Skal der 75 g gær i??? (Synes, at det lyder som en stor mængde i forhold til mængden af mælk og mel🧐!)
Håber, at nå at bage dem til fødselsdagsgæsterne senere idag👍🏼
Vh Anne
Ja ingredienserne er rigtige nok. Du kan komme mindre gær i og lade dem hæve længere hvis du vil.
Hilsen Trine
Mega gode og nem at lave
Fandt din opskrift på lækre smørhorn, ret tilfældigt, og hold nu op hvor de gode, min gamle opskrift er nu smidt ud og erstattet ned din. Lækre, bløde og helt vidunderlige også som en kage her til jul.
Hej
Jeg faldt over din opskrift på marcipanhorn, dem må jeg simpelhent prøve at lave, da de lyder alt for lækre :-))
Jeg er dog i tvivl om, den smør som der skal i grunddejen skal smeltes først?
Mange hilsener fra
Caroline 🙂
Hej Caroline
Smørret skal ikke smeltes, men skal være blødt så det kan æltes i dejen. Dvs du kan tage smørret ud af køleskabet 1/2-1 time før du skal bage. God fornøjelse!
Hej,
Skal dejes slet ikke hæve?
De lyder lækre, jeg vil prøve dem til min fødselsdag 🙂
mvh Maria
Hov, jeg fik svar da jeg læste opskriften igen 🙂
Hejsa 🙂
De lYder super lækre! Vil pRøve at laVe dem til fødselsdagsgæstErne på lørdag 🙂
Kan man bruge kærnEmælk i stedet for alm. Mælk?
Mvh. Camilla
Hej Camilla
Det har jeg ikke prøvet, men det tror jeg umiddelbart godt. Lad mig gerne høre hvordan det går!
skAL dejen kun hæve Tilsidst i 20 min??
Hej Pia
Ja det skal den. God fornøjelse
Fantastiske gode horn, jeg putter også et lille stykke nougat i 😉
Det lyder rigtig lækkert.
Har du prøvet at putte chokolade i i stedet for marcipan eller ved du om det kan lade sig gøre?
Kh. Emilie
Hej Emilie
Jeg har ikke prøvet med chokolade, men jeg ville undlade remoncen og udelukkende kommet lidt hakket chokolade i, hvis du prøver 🙂
Det prøver jeg sikkert en dag.
Tak for svaret
Hej Trine
Din opskrift på marcipan horn lyder helt vildt godt.
Kan de fryses efter bagning og varmes senere.
Vi kan nok ikke spise 24 stk. på engang da vi kun er 2. :o)
Mvh. Niels
Hej Niels
Hornene kan sagtens fryses, det gør vi tit! Man kan altid lune dem lidt i mikroovnen hvis man synes.