Kanelsnegl pandekager

De her kanelsnegl pandekager bliver jeres nye morgenmadstradition! Forestil dig duften af smør, kanel og brun farin, der breder sig i køkkenet, imens du steger pandekager toppet med kanelsnegl fyld. De er perfekte til brunch, en søndag med familien eller til julehyggen.
Kanelsnegl pandekager opskrift fra Bageglad

Kanelsnegl pandekager er det bedste fra to favoritter!

Kanelsnegl pandekager kombinerer det bedste fra to af mine yndlingsdesserter: amerikanske pandekager og kanelsnegle! Du får bløde, luftige pandekager med karamelliseret kanelfyld, toppet med glasur. Jeg savler bare ved tanken!

De her lækre pandekager er perfekt til weekendhygge om efteråret og julen. De kan spises til morgenmad, til eftermiddagskaffen eller når julehyggen kalder. Server dem med glasur som på billedet eller vaniljeis. Til jul er de skønne med appelsinskal i glasuren og et drys kanel.

Hvad er en kanelsnegl pandekage egentlig?

En amerikansk pandekage som steges med kanelsnegl fyld på toppen! Kanelsnegl fyldet karamelliserer let imens pandekagen steges, så man får en sprød og lækker pandekage.

Kanelsnegl pandekager

Sådan laver du kanelsnegl pandekager

  1. Forbered pandekagedejen og kom det i en lille kande eller decilitermål. Mos kanelfyldet sammen og fyld det i en sprøjtepose, klip et lille hul.
  2. Steg pandekagerne 1 eller 2 ad gangen i smør. Hæld pandekagedej på panden så der formes en tyk, rund pandekage. Lad pandekagen stege ved middelhøj varme til kanterne bliver let gyldne.
  3. Sprøjt nu en spiral af kanelsnegl fyld på pandekagen. Kom låg på pandekagen hvis du har et (giver det bedste resultat) og lad pandekagen stege færdigt, kun på den ene side.
  4. Flyt den forsigtigt over på en tallerken med fyldet opad og gentag med resten af dejen.

Stege pandekagerSprøjte kanelsnegl fyld på pandekageStege kanelsnegl pandekageKanelsnegl pandekage med låg

Sprøjt glasur på pandekagerne

Lad pandekagerne køle af, så de ikke smelter glasuren. Rør glasuren sammen og fyld den i en sprøjtepose, klip et lille hul. Sprøjt glasur på pandekagerne, enkeltvis eller i en stak, når de er lune. Det vil smelte lidt ned i pandekagerne, hvilket er ret lækkert!

Sprøjte glasur på pandekager

Tips til at bage perfekte kanelsnegl pandekager

  • Middel varme er nøglen til gode pandekager. Hvis panden er for varm brænder kanelsnegl fyldet på og pandekagen vil være rå indeni. Hvis panden er for kold får du en flad pandekage og kanelsnegl fyldet vil flyde ud.
  • Kanelsnegl fyldets konsistens skal være smørbart, ikke helt flydende og løbende i sprøjteposen. Juster med 1-2 tsk brun farin hvis den er for tynd eller 1 tsk mælk hvis den er for fast.
  • Sprøjt med rolig hånd når du sprøjter kanelsnegl fyldet. Start udefra og sprøjt spiral ind mod midten, det er nemmest.
  • Rengør panden med køkkenrulle imellem pandekagerne hvis der samler sig karamelliseret sukker eller snask på panden. Det vil kunne ses på de efterfølgende pandekager.

Forberedelse og opbevaring af kanelsnegl pandekager

Kanelsnegl pandekager er bedst serveret friskbagte. Du kan eventuelt lune dem helt kort i mikroovnen hvis de bliver lidt stive i løbet af dagen og de først skal serveres senere.

Pandekagedejen skal laves lige inden pandekagerne steges. Den har ikke godt af at stå, da dette kan give flade pandekager. For de luftigste og mest lækre pandekager skal dejen laves og steges lige efter.

Kanelsnegl fyldet kan dog godt laves 1-2 dage i forvejen og opbevares i en sprøjtepose på køl. Tag den ud 1 time før den skal sprøjtes på pandekagerne.

Afkølede kanelsnegl pandekager kan opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder i op til 1 dag eller i køleskabet i op til 3 dage. De kan også fryses med bagepapir imellem i op til 2 måneder.  De kan lunes direkte fra frost i ovnen ved 160 grader (alm. ovn).

Spørgsmål til opskriften

Hvordan undgår jeg at kanelsnegl fyldet brænder på?

Hold varmen på middel. Tør panden af imellem pandekager så der ikke samler sig brændt snask under.

Mit kanelsnegl fyld flyder ud, hvorfor?

Dette betyder at dit kanelsnegl fyld er for tyndt eller at panden er for kold. Rør 1-2 tsk ekstra brun farin i kanelsneglfyldet og steg pandekagerne ved middel varme.

Kan jeg bage to pandekager ad gangen?

Ja, på en større pande eller to pander parallelt. Pas på panden ikke bliver for kold, to pandekager kan sænke temperaturen.

Kan kanelsnegl pandekager fryses?

Ja, afkølede kanelsnegl pandekager kan fryses med bagepapir imellem i op til 2 måneder. De kan lunes direkte fra frost i ovnen ved 160 grader (alm. ovn).

Kanelsnegl pandekager opskrift fra Bageglad

Opskrift

Kanelsnegl pandekager

Store, luftige amerikanske pandekager med kanelsnegl fyld. De lækreste pandekager, man kan forestille sig! Server med glasur på eller is til.
Forberedelsestid15 minutter
Tilberedningstid25 minutter
Tid i alt: 40 minutter
Niveau: Middel
Mængde: 10 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

Pandekager:

Kanelsnegl fyld:

  • 100 g brun farin
  • 30 g blødt smør
  • 1 ½ tsk kanel

Glasur:

  • 75 g flormelis
  • 1 spsk mælk (cirka)

Sådan gør du

Pandekager:

  • Lav pandekagedejen efter anvisning i min opskrift. Hæld den i en kande eller decilitermål og stil klar ved komfuret.
    1 portion af mine store amerikanske pandekager

Kanelsnegl fyld:

  • Mos brun farin, smør og kanel sammen i en lille skål. Fyld det i en sprøjtepose og klip et lille hul.
    100 g brun farin, 30 g blødt smør, 1 1/2 tsk kanel

Steg pandekagerne:

  • Smelt smør på panden ved høj varme. Hæld pandekagedej på panden til en stor pandekage (cirka 1/2 dl dej per pandekage). Steg pandekagen ved middelhøj varme til den begynder at sætte sig i kanterne (30-45 sekunder). Sprøjt kanelsnegl fyld i en spiral oven på pandekagen.
    Smør til stegning
  • Steg pandekagen færdig, kun på den samme side, til den bobler og er gylden i bunden. Kanelsneglfyldet vil se let karamelliseret ud.
  • Løft forsigtigt pandekagen over på en tallerken med fyldet opad.
  • Gentag med de resterende pandekager og kanelsnegl fyld.

Glasur:

  • Rør flormelis og mælk sammen i en skål. Tilpas konsistensen ved at tilsætte enten mere flormelis eller mere mælk.
    75 g flormelis, 1 spsk mælk
  • Fyld glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på de lune pandekager.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke