Blinis med laks og avocado

Blinis med laks og avocado
 

  • 0-1 time
  • Middel
Blinis med laks og avocado, opskrift fra Bageglad

Jeg har en svaghed for mad i mundrette bider. Det ser så fint ud når man serverer en masse små lækkerier på et fad, især til fest!

Blinis er en klassikker som forret eller snack til festlige begivenheder. Jeg er personligt ret tosset med dem, især fordi det kun er fantasien der sætter grænser for, hvilke toppings man kan bruge. Selve blinis pandekagen er lavet med boghvedemel som giver de små blinis pandekager en rigtig lækker smag.

Disse blinis er med avocadomos og røget laks. Man kan sagtens erstatte avocadomosen med creme fraiche hvis man ønsker det. Jeg synes dog at avocadomosen, som er lavet med citronsaft, giver en helt guddommelig smag sammen med den røgede laks.


Blinis er rigtig nemme at lave. Man behøver heller ikke gå ud og investere i en blinispande, for at lave pæne runde blinis. Følg blinis opskriften og fordel pandekagedejen på panden med en ske – 1 spiseske dej per pandekage – og brug skeen til lige at rette pandekagen til, så den er helt rund. Pandekagerne skal vendes når du kan se bobler på overfladen.

Nem blinis opskrift fra Bageglad

Derefter er det bare at pynte dine blinis! Til denne blinis opskrift røres bløde avocadoer med citronsaft og salt og den røgede laks skæres ud i mindre stykker. Pynt dine blinis med lidt dild til sidst.

Blinis med laks og guacamole

Blinis med laks og avocado, opskrift fra Bageglad

Blinis med laks og avocado opskrift

Antal: 25 stk (cirka)
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Blinis:

  • 1 dl boghvedemel
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 20 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • smør til stegning

Blinis fyld:

  • 2 bløde avocado
  • saften fra 1/2 citron
  • salt
  • 100 g røget laks
  • dild til pynt

Sådan gør du

  • Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål. Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  • Steg blinis på en blinispande eller en almindelig med smør. Hvis du bruger en almindelig pande skal du bruge 1 spiseskefuld dej per pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.
  • Mos avocadoerne med citronsaft og salt i en lille skål, til du får en blød avocadocreme. Fordel 1 teske avocadocreme på hver blini.
  • Skær laksen ud i mindre stykker og fordel et lille stykke laks på hver blini. Pynt blinis med dild og server straks.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


15. marts 2014 af Trine 5 kommentarer

Kommentarer (5)

  • Anne-Mette Svar

    Hej
    Skal lave blinis og har set jeres opskrift. Skal dejen ikke hæve ?
    Vh Anne-Mette

    31. december 2018 at 11:54
    • Trine Svar

      Hej! Nej det skal den ikke 🙂 de bliver flade ligesom små amerikanske pandekager.

      31. december 2018 at 11:55
      • Anne-Mette Svar

        Super – tak for hurtig svar. Godt nytår 🌟

        31. december 2018 at 11:59
        • Jette Philipsen Svar

          Hej. Hvor mange blinis blir der ud af ovenstående opskrift ?

          29. april 2019 at 22:15
          • Trine

            Hej Jette
            Der bliver cirka 25 stk, som også står i opskriften 🙂 Rigtig god fornøjelse.

            30. april 2019 at 07:02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven