Hjemmelavet Twix konfekt

Hjemmelavet Twix konfekt
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Twix opskrift fra Bageglad

Kulde! December! Jul! Jeg er kommet sent i julestemning i år, hvilket nok skyldes at jeg i forrige uge var på dykkerferie i Egypten i 30 grader. Men det var første søndag i advent i går hvor jeg da både fik spist æbleskiver, vanillekranse og jødekager, og stemningen ramte mig endelig da jeg cyklede hjem igennem Københavns julepyntede gader i dag.

Så nu får I endelig en juleopskrift. Både Mette og jeg har meget travlt for tiden og der er desværre ikke så meget tid til hverken julebagning eller blogging, men lidt skal det da blive til. Og en god én af slagsen – nemlig hjemmelavet Twix!

Twix opskrift fra Bageglad

Til Twix karamellen skal der bruges sødet kondenseret mælk som er mælk, der er kogt ind til en tykkere konsistens. Nestlé laver bl.a. en kondenseret mælk, der kan købes på dåse i store supermarkeder, for eksempel Føtex. Det står ved bageingredienser/krydderier. Én dåse passer til mængden, der skal bruges til Twix karamellen.


Først laves Twix bunden og denne bages i ovnen og køler af på en bagerist. Derefter laves karamellen. Man kan bruges andre karamelopskrifter end denne men vigtigt er det, at det bliver en blød karamel da det ellers vil være ubehageligt at tygge i Twixen.

Når karamellen opnår den rigtige tykkelse hældes den over den afkølede Twix bund. Karamellen skal køle af. Derefter overtrækkes Twixen med smeltet lys chokolade som får lov til at stivne helt, før Twixen skæres ud.

KaramelTwix karamel

Skær Twix’en i barer eller små stykker som her.

Hjemmelavet Twix opskrift

Twix opskrift fra Bageglad

Hjemmelavet Twix opskrift

Mængde: 30 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Twix bund:

  • 2 1/4 dl mel
  • 65 g rørsukker
  • 10 g maizena
  • 110 g smør
  • 1 spsk koldt vand
  • 1 æggeblomme

Twix karamel:

  • 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
  • 130 g rørsukker
  • 85 g smør
  • 1 1/2 spsk glukosesirup
  • 3/4 tsk vanillesukker

Twix chokolade:

Fremgangsmåde

Twix bund:

  1. Rør mel, rørsukker og maizena sammen i en skål. Smuldr smørret med fingrene i melblandingen indtil du får en krummelignende dej. Saml dejen til en glat dej ved at tilsætte vand og pisket æggeblomme.
  2. Kom bagepapir i en form på cirka 22 x 22 cm så bunden nemt kan løftes op efter bagning. Fordel dejen jævnt over bunden ved at bruge fingrene til at mase den ud.
  3. Bag bunden ved 180 grader i cirka 20 minutter til den er let gylden. Løft bunden op ved at løfte i bagepapiret og lad bunden køle helt af på en bagerist.
  4. Twix karamel:
  5. Imens bunden køles af laves karamellen. Kom sødet kondenserede mælk, rørsukker, smør, glukosesirup og vanillesukker i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middel varme til sukkeret og smørret er smeltet - rør indimellem.
  6. Skru nu op for varmen og bring blandingen i kog under omrøring. Bliv ved med at røre de næste 5 - 8 minutter (eller til karamellen når 100 grader - brug eventuelt et sukkertermometer). Karamellen skal være gylden.
  7. Kom Twix bunden på bagepapiret tilbage i bageformen. Fordel karamellen over bunden og glat den jævnt ud med en spatel. Stil Twix konfekten i køleskabet i 15 minutter.
  8. Twix chokolade:
  9. Smelt mælkechokoladen i mikroovnen før karamellen er stivnet (husk at røre i chokoladen indimellem så den ikke brænder på). Tag nu karamellen ud af køleskabet og hæld den smeltede mælkechokolade over. Glat den ud med en spatel.
  10. Stil Twixen i køleskabet i cirka en time. Skær derefter små Twix firkanter ud med en skarp kniv.

 


1. december 2014 af Trine 23 kommentarer

Kommentarer (23)

  • tobias Svar

    hvor høj er den?
    den ser lækker ud ;D

    20. januar 2019 at 18:49
  • Jeanette Svar

    Hej. Det er første gang jeg skal lave denne kage. Skal den kondenseret mælk først koge i 3 timer for at få den dejlige karamel?

    12. august 2018 at 11:25
    • Trine Svar

      Hej Jeanette
      Nej den kondenserede mælk skal op i gryden med de andre ingredienser som den er. God fornøjelse

      13. august 2018 at 07:38
  • Betina Svar

    Skal man bruge smør smør som kærgaarden eller Ama margarine eller ?

    19. november 2016 at 17:29
    • Trine Svar

      Hej Betina
      Du skal bruge rigtig smør, f.eks. fra Lurpak eller Egelykke. Kærgaarden er et blandingsprodukt og margarine er margarine, ikke smør.

      19. november 2016 at 23:55
  • My Svar

    hej kan den holde sig en dag uden den bliver kedelig

    23. november 2015 at 17:06
    • Trine Svar

      Ja den forbliver sprød i halvanden dags tid 🙂

      24. november 2015 at 07:18
  • Tina Svar

    Hej. Hvor længe kan de ca holde sig? Og kan man bruge karamelliseret mælk i stedet for (det der allerede er kogt)?

    10. november 2015 at 13:07
    • Trine Svar

      Hej Tina
      De kan holde sig i et par dage, derefter bliver kiksen blød og kedelig.
      Jeg har ikke prøvet med karamelliseret mælk, men lad mig vide hvordan det går hvis du prøver.
      Hilsen Trine 🙂

      10. november 2015 at 13:15
  • Julie Svar


    Hej!
    Har lavet twix konfekt efter denne opskrift 3-4 gange nu, og de er simpelthen så super lækre! 😀
    Ville høre om de kunne fryses efter de er blevet skåret ud? Lavede dem igen i går og skulle gerne have dem med i sommerhus om 14 dage, men der er simpelthen ikke plads i køleskabet.
    Kunne det lade sig gøre? 🙂

    På forhånd tak.

    1. november 2015 at 13:48
    • Trine Svar

      Hej Julie

      Godt at høre at din Twix blev vellykket 🙂
      De kan desværre ikke fryses da man hverken kan fryse karamellen eller chokolade.
      Du må dele ud af dem i stedet 😉

      1. november 2015 at 19:54
  • Brita Svar

    Hejsa,
    ser super lækkert ud – jeg er lige ved at for søge med dem – men lige et spørgsmål ang dejen – synes slet ikke den ser ud som på billedet og er meget klistret – skal den være sån…?

    8. februar 2015 at 14:46
    • Trine Svar

      Hej Brita
      Måske har du glemt nogle ingredienser. Dejen skal ikke være så klistret at du ikke kan arbejde med den.

      8. februar 2015 at 16:08
      • Brita Svar

        Det er jeg helt sikker på jeg ikke har :-)… Har dobbelt tjekket det rigtig mange gange :-)… Andre ideer til, hvad jeg evt. Kan gøre næste gang for at den ikke bliver så klistret :-)… ?
        Mvh
        Brita

        8. februar 2015 at 20:22
        • Trine Svar

          Du skal bruge koldt smør – gjorde du det? Hvis du stadig oplever problemer med dejen ville jeg prøve at tilsætte mere mel. Dejen skal være ligesom en småkage- eller tærtedej, altså ikke helt glat og tør men heller ikke meget klistret.

          8. februar 2015 at 22:50
          • Brita

            Det var nok der det gik galt så – havde taget smøret ud af køleskabet lidt i forvejen, så det kunne blive blødt… Men super – det vil jeg lige prøve næste gange :-)…
            Men selvom bunden blev lidt mislykket og meget krummende, så har de alligevel fået ros – så de skal helt sikkert prøves igen :-)….

            9. februar 2015 at 08:07
  • Anders Kærsgaard Svar

    Nøj hvor ser de lækre ud.. de skal helt sikkert prøves.. er det den kondenserede mælk i karamellen der gør at den ikke bliver hård eller? Synes altid at hjemmelavet karamel bliver hårdt eller smager brændt.. 🙂

    11. december 2014 at 20:37
    • Trine Svar

      Hej Anders
      Ja det er lige præcis den kondenserede mælk som gør, at karamellem er blød og let at tygge i modsætning til den type karamel man ville lave til faste flødekarameller. Rigtig god fornøjelse!

      12. december 2014 at 20:32
  • Karina Svar

    Hejsa

    Fik lige afprøvet dine twix her idag.. og hold nu helt kegle de smager godt… MÅÅÅMS hehe… har bare et lille spørgsmål.. min chokolade gik løs i det jeg skar dem ud.. er det også et problem du møder? 🙂

    Mvh Karina

    8. december 2014 at 21:17
    • Trine Svar

      Hej Karina
      Godt at høre at dine Twix blev gode. Nej jeg har ikke oplevet at chokoladen løsnede sig, men jeg kan forestille mig at det måske er fordi de er opbevaret for koldt – du kan prøve at skrue lidt op for temperaturen i dit køleskab næste gang eller opbevare Twix’en et andet koldt sted.

      8. december 2014 at 21:18
      • Karina Svar

        Ja frygtede lidt at det nok kunne have gjort det… Vi tog et smut til fodboldkamp og nåede ikke at få skåret dem ud inden… men det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet. 🙂

        De blev godkendt at en knægt der kun spiser twix når han skal have chokoladebar ..så thumbs up herfra 🙂

        8. december 2014 at 21:21
  • Katrine Svar

    Det maizena man skal bruge hvad er det helt nøjagtigt ?

    6. december 2014 at 08:19
    • Trine Svar

      Hej Katrine
      Det er majsstivelse 🙂 God fornøjelse

      6. december 2014 at 10:41

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven