Kagecreme

12 stemmer
Hjemmelavet kagecreme er hurtigt at lave og smager 10x bedre end købecreme! Her får du min bedste opskrift på hjemmelavet vanilje kagecreme til alle dine desserter.
Kagecreme opskrift

Det er nemt at lave hjemmelavet kagecreme

Jeg er vokset op i en familie, hvor al mad blev lavet fra bunden, så jeg lærte tidligt magien ved hjemmebag! Fra friskbagt brød til sprøde småkager – der var ingen pulverkager eller bagermad der gik an. Derfor har jeg også fra barnsben lært at lave mange af de vigtigste ingredienser til det søde køkken, heriblandt en god hjemmelavet kagecreme.

Hjemmelavet vanilje kagecreme er noget helt andet end det, man kan købe færdiglavet eller lave fra pulver. Og det tager næsten ingen tid at lave! En hjemmelavet kagecreme laves med friske ingredienser, som smager af mere, og man kan selv styre konsistens og sødme. Det kan være afgørende for hvor god din dessert bliver.

Kagecreme bruges nemlig i et utal af desserter, lige fra vandbakkelser til tærter til avancerede desserter. Derfor er det en klassisk opskrift, man som bageglad bør have i sit repetoire. Herunder deler jeg min opskrift på kagecreme, som jeg har lavet utallige gange, og som jeg er sikker på altid sidder lige i skabet.

Tips til at lave den bedste kagecreme

  • Kagecreme skal koges ved middelhøj varme. Hvis den koges ved for høj varme vil den klumpe og/eller brænde på.
  • Når man koger sin kagecreme op skal mælken tilsættes lidt ad gangen under konstant piskning. Dette forhindrer cremen i at brænde på.
  • Når kagecremen koger skal den koge indtil den har konsistens som yoghurt, hvorefter den fjernes fra varmen. Den tykner yderligere når den køler af.
  • Hæld kagecremen i en skål eller plastikboks når den skal køle af, og sæt plastikfilm helt ned på cremen. Så danner den ikke skind.

Vanilje kagecreme

Typiske spørgsmål til opskriften

Min kagecreme blev klumpet. Hvad gik galt?
Du har kogt kagecremen ved for høj varme. Det får æggene i cremen til at klumpe. Cremen kan desværre ikke reddes, men du kan evt. prøve at pille klumperne fra.

Min kagecreme er helt flydende efter den er kølet af. Hvad gik galt? 
Hvis du har brugt den rigtige mængde ingredienser skyldes det, at cremen ikke er kogt længe nok. Den skal boblekoge indtil den har konsistens som yoghurt før den fjernes fra varmen.

Kan jeg lave en laktosefri / mælkefri version?
Ja, kagecreme kan laves med laktosefri mælk eller soyadrik (neutral). Forholdet er 1:1 til komælk. Hvis du bruger soyadrik skal der tilsættes en anelse mere vanilje – smag den til.

Kagecreme opskrift

Opskrift

Kagecreme

12 stemmer
Den lækreste kagecreme opskrift! Du vil aldrig bruge pulvercreme igen når du har prøvet denne dejlige vanillecreme. Kan bruges til at fylde i vandbakkelser, kager og desserter.
Tid i alt: 3 timer 30 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 5 dl
Udskriv Pin

Udstyr

  • Gryde 1,8L
  • Piskeris

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk mel
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Kom æggeblommer, helt æg, sukker og mel i en lille gryde og pisk det kort sammen. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt mens du pisker konstant i stille og roligt tempo, så det ikke brænder på i bunden.
    3 æggeblommer, 1 helt æg, 3 spsk sukker, 3 tsk mel, 4 dl mælk
  • Når cremeblandingen er lige ved at koge, vil den tyknes. Lad den koge op så det bobler og lad det småkoge i cirka 30 sekunder under fortsat piskning, så den tykner lidt mere. Fjern derefter gryden fra varmen. Kagecremen tykner yderligere når den køler af.
  • Rør vaniljesukker i cremen.
    1 tsk vaniljesukker
  • Kom plastikfilm helt ned på cremen, så der ikke dannes skorpe, og stil den i køleskabet i minimum 1 time. Kagecremen opnår først den endelige tykke konsistens når den er kølet helt af.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4 from 12 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




38 kommentarer

  1. 3 stars
    Den smager godt, men blev grynet på trods af jeg tog den hurtigt af varmen når den kogte ( ca. 20 sek. ) 🙁
    Mon den kan redes med noget flødeskum i morgen 🤞🤔

  2. 5 stars
    Mega nem og lækker opskrift. Smager 1000 gange bedre end “købe kagecreme”

  3. 1 star
    Virkelig dårligt formuleret. Vidste ikke hvor lang tid den skulle koge, og nu er kage ødelagt. Fandt først ud af det da jeg læste kommentarerne. Mega skuffet…

    1. Hej Kjartan
      Kagecremen skal koge indtil den tykner let. Jeg kan ikke helt læse hvad det er, der er gået galt for dig ud fra din kommentar, men måske du fik kogt cremen for længe? Jeg har tilrettet opskriften lidt, så det fremgår mere tydeligt at den skal tykne let.

  4. 2 stars
    Var godt tilfreds i starten, men syntes ikke, den tyknede nok. LÆste i kommentarerne, hvor det lyder, at jo længere den koger, jo mere stivner den. Det er muligt, men den blev desværre grynet og skilte lidt, inden den stivnede nok 🙁

    1. Hej Tine
      Kagecremen tyknes når den afkøles helt. Den skal kun koge kort, ellers skiller den, som var det du oplevede.
      Jeg håber du vil prøve igen.

  5. 5 stars
    Lækker og nem kagecreme, dufter så lækkert!
    Er dog nysgerrig for om den skal være kølet helt af inden man anvender den? 😊

    1. Hej Simone
      Ja det skal den, for når den køler af tyknes den og får den rigtige konsistens 🙂

1 2
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke