En dejlig dessert på glas
En trifli kan godt ligne lidt af et mesterværk med sine mange fine lag, men de er som regel virkelig nemme at lave. Det gør sig også gældende for denne vidunderlige brownie trifli med hindbær. Basen består af saftige browniestykker, der giver den mest vidunderlige konsistens og kakaosmag, mens friske hindbær giver en syrlig sødme, som passer helt fantastisk til. Lagene af vaniljeis gør det til en perfekt sommerdessert, som er populær hos både voksne og børn – og prikken over i’et er et sprøjt flødeskum på toppen!
Brownie trifli er den perfekte dessert til:
- Hvis man skal lave dessert til mange
- Hvis folk skal spise desserten stående
- Man skal ramme noget, som er populært i alle aldersgrupper
- Man skal køle ned på en varm sommerdag
- Man har brownierester på lager
Brug verdens bedste brownies
Min brownie trifli består af 4 elementer:
- Browniestykker
- Friske hindbær
- Vaniljeis
- Flødeskum
Browniestykkerne kan nemt være rester af brownies fra dagen før, som brækkes eller skæres i små mundrette bider. Eller du kan hurtigt bage en portion af verdens bedste brownies og bruge dem. Brownien kan endda bages dagen før servering, da den holder sig god i flere dage.
Sådan laves brownie trifli
Det er virkelig nemt at lave brownie trifli. Sørg for at have alle dine elementer klar og så anret dem blot lag på lag. Du kan lave “tilfældige” lag, ligesom jeg har gjort, eller du kan anrette lagene snorlige. Begge dele ser flot ud i et fint glas.
Man kan lave brownie trifli med forskellige typer af bær. Jeg kan bedst lide at bruge hindbær eller jordbær, da de passer perfekt sammen med vanilje- og kakaosmagen.
Se flere af mine lækre dessertopskrifter.

Opskrift
Brownie trifli med hindbær
Ingredienser
- ½ portion af min brownies opskrift
- ½ liter god vaniljeis
- ¼ liter piskefløde
- 250 g hindbær
Sådan gør du
- Bag brownien efter opskriften og lad den køle helt af. Skær brownies i små stykker. Skyl hindbærrene og skær dem i kvarte. Pisk fløden til flødeskum.1/2 portion af min brownies opskrift, 250 g hindbær, 1/4 liter piskefløde
- Anret desserten ved at lægge et lag is, flødeskum, bær og kage i glassene. Gentag processen til glassene er fyldt. Server straks.1/2 liter god vaniljeis
2 kommentarer
Hej Bageglad!
Hvis jeg nu vælger og bage kagen dagen inden – skal den så i køleskabet og stå eller?
Vh Catja
Hej Catja,
Brownien kan sagtens bages dagen før. Lad den være i bageformen på køkkenbordet og dæk den med plastikfilm.