Æbletærte

6 stemmer
Den bedste opskrift på æbletærte! Server denne lækre æbletærte med vanilleis.
Opskrift på den lækreste æbletærte fra Bageglad

Siden jeg var helt lille har æbletærte været en af mine livretter! De første år vi boede i Japan havde vi danske naboer, hvis søn jeg legede meget med. Hans mor Gitte bagte en æbletærte, som var noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har smagt. Siden den dag har æbletærte været en af mine yndlingsdesserter og Gitte gav mig da også et kæmpe tærtefad i 18 års fødselsdagsgave så jeg kunne bage masser af æbletærter.

Gennem årene har jeg tilpasset denne æbletærte opskrift til perfektion. Æblerne får den helt rigtige konsistens og krummetoppingen bliver perfekt karameliseret. Den skal bare prøves! Æbletærten er desuden virkelig nem og hurtig at bage.

Begynd med at skære æblerne ud i både – her kan med fordele bruges en æbledeler, men bådene skal skæres i tyndere skiver endnu. Jeg ved, at der er mange meninger om, hvilke æbler er bedst i kager, men jeg har lavet denne æbletærte med mange forskellige slags æbler og den er altså god med alle slags.

Fordel æbleskiverne i et smurt tærtefad. Hæld vandet ved og drys med kanelsukker. Smuldre ingredienserne til dejen sammen indtil du får en krummelignende blanding og fordel den oven på æblerne.

Æbletærte krummedejÆbletærte med kanel

Bag æbletærten indtil den får en flot, gylden farve. Server æbletærten med vanilleis til.

Fantastisk æbletærte opskrift fra Bageglad

Opskrift på den lækreste æbletærte fra Bageglad

Opskrift

Æblecrumble

6 stemmer
Denne æblecrumble opskrift er en kæmpe favorit, som jeg har lavet utallige gange og tilpasset til perfektion. Det er min yndlings æblecrumble opskrift med den lækreste karameliserede krummetopping.
Tid i alt: 1 time
Mængde: 1 stor tærte
Udskriv Pin

Udstyr

  • Margrethe røreskål 4L
  • Skræller
  • Tærteform Ø24 cm
  • Japansk kokkekniv

Ingredienser

  • 4-5 æbler
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk kanel
  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl mel

Sådan gør du

  • Smør et tærtefad. Skræl æblerne og skær dem i både. Skær bådene i skiver på cirka 1/2 - 3/4 cms tykkelse.
    4-5 æbler
  • Fordel æblerne i tærtefadet og hæld vandet over. Rør 1/2 dl sukker sammen med kanel og drys kanelsukkeret over æblerne i tærtefadet.
    ½ dl vand, ½ dl sukker, 1 spsk kanel
  • Smuldr smør, sukker og mel sammen i en skål til det bliver til en krummelignende dej. Drys krummedejen over æblerne.
    100 g smør, 2 dl sukker, 2 dl mel
  • Bag æbletærten ved 200 grader i cirka 30 minutter, til tærten har en gylden overflade.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Æbletærte med krummetoppingAmazing apple tart

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,84 from 6 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




6 kommentarer

  1. 5 stars
    Super lækker opskrift. Har bagt den flere gange i den sidste tid.

    Meget let og hurtig at lave, og bruger ikke så meget smør hvilket gør den økonomisk uden at gå på kompromis med smagen.

    Den fungerer tilmed fint med andre frugttyper, f.eks. pære, blommer, ferskner (jeg skolder stenfrugter og fjerner skindet).
    Hvis man syntes en frugttype/sort afgiver lidt for meget væde kan man tilsætte ca. 1/2-1 spsk hvedemel til kanelsukker blandingen.

    Jeg har én gang lavet den med halve ferskner fra dåse da jeg ikke havde egnet frisk frugt liggende, og det fungerede fint. Jeg brugte en halv dl. af dåsens sirup istedet for vand.
    Skulle jeg lave den igen med dåseferskner igen vil jeg erstatte noget af siruppen med citronsaft eller servere den med creme fraiche da dåsefersknerne godt kan bruge lidt mere syre i denne opskrift.

  2. Hej Trine
    Hvad bruger du som tilbehør til tærten?
    Jeg tænkte på flødeskum, dessert dressing eller måske noget tredje?

    Tak på forhånd.

  3. 5 stars
    Kære Trine
    Ja, det var gode tider tilbage i Japan!
    Jeg laver stadig æbletærten – og vi har ikke fundet nogen bedre opskrift på æbletærte i huset endnu 🙂

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke