5 fantastiske talkager og bogstavkager

Talkager er oplagte til fejring af en helt særlig dag. Deres festlige pynt får dem til at se imponerende ud, men man kan faktisk lave talkager i alle sværhedsgrader. Her får du 5 flotte og lækre talkager, som du kan bage til din næste fejring.
Gode talkage opskrifter

Hvad er en talkage?

Kært barn har mange navne. Talkage, number cake, bogstavkage, alphabet cake, personlig fødselsdagskage. Uanset hvad tales der her om en kage, som skæres ud til et tal eller bogstav.

Talkager og bogstavkager findes i mange varianter, for eksempel som lagkager med mousse, klassiske bradepandekager, brownies, eller cremetærte. Der er som sådan ingen “rigtig” kagetype at bruge – hvis blot den er forholdsvis fast så den kan skæres ud, så er det kun fantasien, der sætter grænser!

Hvordan skæres en talkage?

Når man skal skære en kage ud til et tal eller bogstav er det en rigtig god idé, at bruge en skabelon. Man kan tegne en skabelon i hånden eller printe et tal eller bogstav ud, og så klippe det ud. Skabelonen lægges oven på den helt afkølede kage, og der skæres rundt om skabelonen med en meget skarp kniv. Der vil dermed være en del kage til overs, men det kan man jo heldigvis hyggespise imens man pynter talkagen!

Talkage skabelonSkære tal kage

Hvordan pynter man en talkage?

Der er ingen regler for hvordan en talkage skal pyntes, men de ses ofte pyntet med mange forskellige små elementer i et farvetema, som giver talkagen et festligt look. Det kan for eksempel være en masse forskellig chokoladepynt i brune nuancer, en masse lækker frugt i friske farver, eller en blanding af marengskys, bær og blomster i pastelfarver.

Det er populært at sprøjte creme på talkagen og komme pynten ovenpå – det kan for eksempel være:

Glasur på talkageChokoladeglasur på talkage

Hvor tidligt kan man bage og pynte en talkage?

Det er ofte rigtig dejligt at kunne være i god tid med en talkage, så man ikke skal stå og bakse med pynten imens man har gæster. Hvor tidligt man kan lave kagen afhænger naturligvis af, hvilken type kage man bager. Mange kager kan fryses så man med fordel kan bage og skære kagen ud, og så fryse den godt pakket ind i plastikfilm. Dette kan typisk gøres op til 1 måned før servering. Hvis kagen er en lagkage med mousse kan man faktisk lave hele kagen og lægge den sammen og fryse den. Dette kan man dog ikke hvis kagen er med creme.

Uanset hvilken type pynt man vælger, bør kagen pyntes så sent som muligt. Det kan nemlig ofte ses hvis pynten ikke er helt frisk eller hvis den er blevet køleskabskold.

5 gode opskrifter på talkager

Her er 5 gode opskrifter på festlige talkager og bogstavkager.

Talkage i pigefarver

Citron talkage

Nem og hurtig syrlig og sød citron talkage, pyntet med vanilje smørcreme i flotte farver.
Se opskriften
Tal kage med chokolade fra Bageglad

Chokolade talkage

Nem og svampet chokolade talkage, pyntet med chokolade smørcreme og MASSER af chokolade!
Se opskriften
Talkage til pigefødselsdag

Hindbær talkage

Smuk lagkage talkage med hindbærmousse, pyntet med vanilje ganache og masser af marengs og chokolade.
Se opskriften
Tal kage med citron og brombær

Citron- og brombær talkage

Syrlig lagkage talkage med citronbunde og luftig brombærmousse. Pyntet med luftig smørcreme og masser af friske sommerbær og marengs.
Se opskriften
Bogstavkage med frisk frugt fra Bageglad

Mazarin og chokolade bogstavkage

Jordbærkage i bogstavform – en svampet mazarinbund overtrukket med chokolade, pyntet med vaniljecreme og masser af friske sommerbær.
Se opskriften

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke