3 fantastiske talkager og bogstavkager

3 fantastiske talkager og bogstavkager
 

  • 2-3 timer
  • Middel
Talkage med bær og chokolade

Hvad er en talkage?

Kært barn har mange navne. Talkage, number cake, bogstavkage, alphabet cake, personlig fødselsdagskage. Uanset hvad tales der om en kage, som skæres ud til et tal eller bogstav.

De findes i mange varianter, for eksempel lagkager med mousse, klassiske bradepandekager, brownie, eller cremetærte. Der er som sådan ingen “rigtig” kagetype at bruge, bare den kan skæres ud, så er det kun fantasien der sætter grænser.

Hvordan skæres en talkage?

Når man skal skære en kage ud til et tal eller bogstav er det en rigtig god idé, at bruge en skabelon. Man kan tegne en skabelon i hånden eller printe et tal eller bogstav ud, og så klippe det ud. Skabelonen lægges oven på den helt afkølede kage, og der skæres rundt om med en meget skarp kniv. Der vil dermed være en del kage til overs, men det kan man jo så hyggespise imens man pynter!

Talkage skabelonSkære tal kage

 

Hvordan pynter man en talkage?

Der er ingen regler for hvordan en talkage skal pyntes, men de er ofte pyntet med mange forskellige små elementer i et farvetema, som giver talkagen et festligt look. Det kan for eksempel være en masse forskellig chokoladepynt i brune nuancer, en masse lækker frugt i friske farver, eller en blanding af marengskys, bær og blomster i feminine nuancer.

Det er populært at sprøjte creme på kagen og sætte pynten ovenpå – det kan for eksempel være mascarponecreme, cream cheese frosting, chantillycreme, flødeskum eller smørcreme.

Glasur på talkageChokoladeglasur på talkage

Hvor tidligt kan man bage og pynte en talkage?

Det er ofte rigtig dejligt at kunne være i god tid med en talkage, så man ikke skal stå og bakse med pynt imens man har gæster. Hvor tidligt man kan lave kagen afhænger naturligvis af, hvilken type kage man laver. Mange kager kan fryses så man kan med fordel bage og skære kagen ud, og så fryse den godt pakket ind i plastikfilm, i op til 1 måned før servering. Er kagen med mousse kan man faktisk lave hele kagen og lægge den sammen og fryse. Det kan man dog ikke hvis kagen er med creme.

Uanset hvilken type pynt man vælger, bør kagen pyntes så sent som muligt. Det kan nemlig ofte ses hvis pynten ikke er helt frisk eller hvis den er blevet køleskabskold. Man kan med fordel forberede sin creme og fylde den i sprøjteposen, så den er klar og have lagt alt pynten klar også.

Opskrifter på talkager

Her er 3 opskrifter på festlige talkager / bogstavkager.

Chokolade talkage

Denne chokolade talkage består af en svampet og lækker chokoladekage der skæres ud til tal eller bogstav. Kagen pyntes med chokolade smørcreme og masser af chokoladepynt, brombær og blåbær.

Chokolade talkage

Tal lagkage med citron og brombær

Denne tal lagkage består af citron lagkagebunde med en frisk og syrlig brombærmousse. Talkagen pyntes med pisket vanille smørcreme, marengskys, brombær, blåbær og spiselige blomster.

Talkage med blomster

Mazarin talkage

Denne talkage tærte består af den lækreste mazarinbund overtrukket med mørk chokolade, toppet med et lag af vanille kagecreme og pyntet med pisket smørcreme, friske bær, mynte og spiselige blomster.

Bogstav kage med frugt

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
23. september 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven