Vafler

7 stemmer
Vafler er en af de helt klassiske desserter, som de fleste har fået som børn. Der er noget trygt og hyggeligt ved disse karakteristiske hjerteformede kager! Her deler jeg min bedste opskrift på vafler lavet på vaffeljern.
Vafler opskrift fra Bageglad

Hvad kan man komme på vafler?

Vafler er dejlig alsidige, da de kan kombineres med mange forskellige typer toppings. Her er nogle af mine idéer til, hvad man kan spise på vafler:

  • Hjemmelavet hindbærsyltetøj, flormelis og hindbær
  • Vaniljeis og jordbærsyltetøj
  • Sukker og jordbærsyltetøj
  • Blåbær og ahornsirup
  • Peanutbutter og banan
  • Lemon curd og mørk chokolade stykker

Vafler med vaffeljern

Det kræver en lille investering at lave vafler, nemlig et vaffeljern. Det fylder lidt på køkkenbordet men kan jo opbevares i et skab eller i kælderen hvis man er så heldig at have sådan en – og det er investeringen værd. Ingen kan modstå hjemmelavede vafler, enten til brunch eller til eftermiddagshyggen.

Det er virkelig nemt at bruge et vaffeljern. Det skal ikke smøres, da der er fedtstof i dejen. Der øses blot dej på midten af vaffeljernet, så fordeler dejen sig selv ud til kanterne. Låget til vaffeljernet lukkes i og vaflen steger i cirka 5 minutter, til den er gylden. Gentag processen med den resterende dej. Portionen giver 25 vafler (det vil sige 5 hele vafler af 5 styk).

Vaffeldej i vaffeljernVaffeljern

Vafler opskrift fra Bageglad

Opskrift

Vafler

7 stemmer
Super god opskrift på klassiske vafler. Lav hurtige og nemme vafler med vaffeljern og server med valgfri toppings.
Mængde: 25 stk (5x5 hjerter)
Forfatter Tørsleffs
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 125 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smørret. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.Tilsæt mælk og æg og pisk dejen godt sammen. Hæld det smeltede smør i og pisk yderligere til du har en helt glat vaffeldej.
    75 g smør, 125 g mel, 1/2 tsk bagepulver, 1 knivspids salt, 2 dl mælk, 1 æg
  • Opvarm vaffeljernet. Kom en klat smør midt på vaffeljernet og vip vaffeljernet, så det fordeles ud over det hele. Øs vaffeldej på midten af vaffeljernet. Dejen fordeler sig selv ud til kanterne. Luk låget og steg vaflen i cirka 5 minutter, til den er gylden.
    Smør til stegning
  • Løft vaflen af vaffeljernet med en palet. Gentag processen indtil der ikke er mere dej tilbage.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,29 from 7 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




3 kommentarer

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke