One-bowl sukkerfri banan- og æblemuffins

4 stemmer
Luftige og lækre muffins, perfekte til små børn, til fryseren eller til madpakken. Disse muffins er sukkerfri og laktosefri, og en rigtig god snack!
Sukkerfri muffins til børn

Nemme sukkerfri muffins

Vores 3-årige Maya er (endnu) ikke glad for slik eller chokolade. Men når det kommer til muffins, så er det noget, som er virkelig populært! Måske er det fordi man skal pille papirformen af, for at spise dem. Jeg ved det ikke, men hun elsker i hvert fald både at bage og spise dem. Vi spiser mange bananer herhjemme, men indimellem får vi ikke fulgt med indkøbbene, og så har vi brune bananer liggende. Og det elsker Maya, for så ved hun, at det er tid til at bage disse nemme bananmuffins!

Disse nemme muffins til børn er sukkerfri og kan røres i én skål. Det er sjovt for børn i alle aldre at være med til at lave dem. Maya kan (næsten) lave dem selv efterhånden!

Børne muffins med banan

Derfor elsker vi de her muffins

  • Super hurtige at lave. Klar på en halv time!
  • God smag, som ikke er for sød.
  • Sukkerfrit alternativ til børn, så de ikke får så meget sukker indenbord hele tiden
  • Børnene kan være med til at bage dem

Sukkerfri muffins opskrift

Ingredienser til banan- og æblemuffins

  • Bananer: En stor del af dejen udgøres af moste bananer. Her skal bruges overmodne bananer – jo mere brune de er, desto mere sødme giver de til kagerne.
  • Æble: Der skal et æble i dejen, som bidrager med god fugt og smag. Det er mindre vigtigt hvilken æblesort, du bruger.
  • Æg: Ægget giver struktur til kagen og hjælper dem til at hæve flot.
  • Kokosolie: Udgør fedtstoffet i disse kager. Man kan erstatte det 1:1 med andre vegetabilske olier.
  • Honning: Giver sødme til kagerne. Bemærk at børn under 1 år ikke må spise honning. Det kan evt. erstattes af moste dadler hvis man bager til babyer, der er mellem 6 måneder og 1 år gamle.
  • Vaniljeessens: Bidrager med dejlig smag. Det kan erstattes af vaniljesukker, hvis man ønsker sukker i sine muffins, eller det kan udelades.
  • Hvedemel: Melet hjælper til at få kagerne til at hæve. Det kan erstattes af et glutenfrit alternativ, f.eks. mandelmel, men i så fald vil kagerne hæve mindre.
  • Bagepulver: Hævemidlet, som får dine muffins til at hæve sig flot.

Banan- og æblemuffins

Typiske spørgsmål til opskriften

Kan man udelade æble?
Ja, æble kan udelades, men det giver en god fugt til kagerne, så det vil give en lidt mere tør muffin.

Kan disse muffins bage som en hel kage?
Nej, denne dej er kun velegnet til muffins.

Kan disse muffins fryses?
Ja, de er fryseegnede i op til 3 måneder.

Sukkerfri muffins til børn

Opskrift

One-bowl sukkerfri banan- og æblemuffins

4 stemmer
Luftige og lækre muffins, perfekte til små børn, til fryseren eller til madpakken. Disse muffins er sukkerfri og laktosefri, og en rigtig god snack!
Tid i alt: 30 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 10 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 1 æble
  • 1 æg
  • ½ dl kokosolie (smeltet)
  • 3 spsk honning
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Mos bananerne helt i en stor skål. Skyl og riv æblet fint, og kom det i skålen.
    3 modne bananer, 1 æble
  • Tilsæt æg, kokosolie, honning og vaniljeessens og pisk det hele sammen med piskeris, til der kun er helt små klumper tilbage.
    1 æg, 1/2 dl kokosolie, 3 spsk honning, 1 tsk vaniljeessens
  • Tilsæt mel og bagepulver og rør stille og roligt rundt med en dejskraber til det er helt fordelt. Undgå at piske dejen.
    200 g hvedemel, 2 tsk bagepulver
  • Fordel dejen i 10 muffinsforme – de skal fyldes 3/4 op. Bag muffins ved 180 grader (alm. ovn) i 12-14 minutter. De er færdige når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind stukket i midten af en muffin.
  • Lad dem køle helt af på en bagerist.

Noter

FRYSNING: Disse muffins kan fryses i op til 3 måneder.
HOLDBARHED: De holder sig gode i 2 dage hvis de opbevares i en frysepose på køkkenbordet.
GLUTENFRI VERSION: Hvedemel kan erstattes af glutenfrit mel eller mandelmel for en glutenfri muffin, men de vil hæve mindre.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Én kommentar

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke