Hvis du ikke allerede har opdaget quinoa skal du læse med her. Jeg er nemlig stor fan, ikke mindst fordi quinoa er et sundt alternativ til hvide ris, men også fordi quinoa har en speciel smag og konsistens som jeg er vild med!
Quinoa minder rent ernæringsmæssigt om brune ris, men indeholder mere protein og alle gode aminosyrer. Det kan tilberedes og spises på mange forskellige måder, jeg foretrækker det dog kogt som ris, som i denne nemme hverdagsret med quinoa, kylling og grøntsager.
Dette lækre fad består af quinoa, blandede grøntsager og kylling toppet med revet ost. Det kan sagtens laves uden kylling og er stadig lige så lækkert. Det er også nemt at variere retten med forskellige grøntsager.
De forskellige dele af retten tilberedes hver for sig – hhv. quinoa, kylling og grøntsager – og samles derefter i et ovnfast fad, der toppes med revet ost.
Quinoa kylling- og grøntsagsfad opskrift
Ingredienser
- 3/4 dl quinoa
- 1 3/4 dl vand
- 3/4 grøntsagsbuillonterning
- 1/4 hønsebuillonterning
- 100 g asparges
- 100 g squash
- 8-10 champignons
- 10 cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 2-3 stk kyllingebryst
- salt og peber
- 150 g revet mozzerella
- smør til stegning og til at smørre fadet
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom quinoa, vand og de to slags buillonterninger i en gryde og kog quinoaen efter anvisning på pakken - cirka 20 minutter.
- Skær kyllingen ud i mindre stykker og steg det i lidt smør på en pande. Skær aspargesene ud i mindre stykker og damp dem i en gryde med lidt vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra.
- Skær champignonsene ud i skiver. Svits hvidløg i lidt smør og tilsæt champignonsene og steg i 5 minutter.
- Halvér cherrytomaterne og skær squashen ud i mindre stykker.
- Kom det kogte quinoa, kyllingestykkerne, asparges, champignons, squash og cherrytomater i et smurt ovnfast fad. Drys revet mozzerella over og bag fadet i ovnen i 15-20 minutter.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
5 kommentarer
Champignon må da ikke indgå i low fodmap diæten?
Hej Eva,
Som der står nederst i opskriften under “Noter”, skal man bruge nogle andre grøntsager hvis man skal lave denne opskrift FODMAP-venlig.
På listen over fødevarer man bør undgå på en FODMAP diæt, er nævnt: hvidløg, champignons, asparges. Disse er nævnt i opskriften “quinoa kylling”… Hvorfor?
Hej Dorte,
Hvis du kigger under “Noter” nederst i opskriften står der, hvilke ingredienser man skal bruge for at gøre opskriften FODMAP-venlig.
Tak… Næste gang læser jeg det hele! 🙂