Sikken dejlig dag det er i dag. Her til morgen kom den sødeste lille pige nemlig til verden, datter af to af mine bedste venner. Så det generer mig slet ikke at regn og blæst kommer og afbryder det lækre sommervejr – jeg hopper bare under dynen med film, varm kakao og rosinboller og glæder mig til at se den lille bebs!
Dette er min favorit opskrift på rosinboller. En klassisk thebolle opskrift med rosiner, lækre og luftige – den slags boller, man ikke kan spise for mange af.
Disse rosinboller er hurtige at lave og smager bare skønt. Dejen røres nemmest på en køkkenmaskine, men kan ellers sagtens æltes i hånden.
Lad rosinbollerne køle af på en bagerist og se om du kan holde fingrene fra dem så længe – de er bedst lune.
Spis rosinbollerne som de er eller server med smør og varm kakao.
Rosinboller opskrift
Ingredienser
- 2½ dl lunkent vand
- 50 g gær
- 1 æg
- 50 g blødt smør
- 50 g sukker
- 1/4 tsk salt
- 500 g mel
- 2 håndfulde rosiner
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lunkent vand i en skål og tilsæt ægget. Rør sukker, salt og blødt smør i. Tilsæt mel og rosiner lidt efter lidt imens dejen æltes. Dejen skal ende med at være lidt stiv.
- Lad dejen hæve i cirka 20 minutter. Form dejen til boller og lad bollerne hæve til dobbelt størrelse (cirka 20 minutter).
- Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
18 kommentarer
Er ikke god til boller. Men efter jeg fandt dette opskrift er jeg blivet så god at kollegaerne har spurgt hvor jeg har købt dem. Tusind tak for opskriften!
Dejligt at høre, Martin!
Nemme og usædvanligt god boller.
Se bliver helt sikkert en fast bestanddel af bageopskriftetbe herhjemme.
Byttede 1 dk vand med mælk og penslede med æg ❤️
En opskrift der er værd at gemme og bruge!! Jeg har haft svært ved at vælge en opskrift på boller, eftersom jeg er gået ud fra kommentarer. MEN den her opskrift har givet mig boller, der var luftige og bløde. Det skal siges, at det er første gang jeg bager boller. Første gang netop fordi, jeg har spist boller der ikke har været luftige. Denne opskrift skal helt sikkert gemmes. TUSINDE TAK!
Tak Eva, jeg er glad for at du har fundet den helt rigtige bolleopskrift for dig 🙂
Hold da helt op hvor er de bare gode, Dropper aftensmaden til fordel for rosinboller med tandsmør og ost. ;o)
Super god. Kom lidt majsmel og grove i samt lidt skyer og det blev den ikke dårligere af.
De lYder Rigtig gode 🙂
Vil prøve at bage deM i aften 🙂
Kan de fryses ? Det lyder som en lækker opskrift
Hej Camilla. Bollerne kan fryses. God bagelyst!
Det er de mest fantastiske rosinboller – tusind tak for deling af opskriften
Nu står de i ovnen og bager – de ser flotte ud indtil videre – jeg glæder mig til det endelige resultat! 🙂
Sad lige og kedede mig en eftermiddag efter skole, så fandt jeg din opskrift og omg! Elsker virkelig de her boller, de er så lækre! Jeg tilsatte dog ekstra mel, da min dej var rigtig klistret. Ellers supergod opskrift 😀