Nemme, søde majsboller
Det er ikke for sjov at vores datter Maya bliver kaldt “Majsen”. Hun elsker majs, hvad end det er majskolber, kogte majs eller søde majs direkte fra dåsen. Hendes kærlighed til majs har smittet af på hele familien, og vi har efterhånden eksperimenteret med majs i alt fra salater til bagværk. En af vores favoritopskrifter er disse majsboller, hvor majsmel giver en dejlig smag og en flot gylden farve. De er nemme at bage og altid et hit ved morgenbordet.
Majsboller bagt med majsmel har en let sødlig smag og en blød, men let smuldrende krumme, der gør dem særligt lækre. Majsmelet giver bollerne en smuk gylden farve og en mild smag, der passer perfekt til både sødt og salt pålæg. De smager skønt lune med smør, og de er også oplagte som tilbehør til supper, chili eller en frisk sommersalat.
Tips til at bage lækre majsboller
Det er rigtig nemt at bage majsboller. Her får du et par tips med på vejen til at sikre dig et godt resultat:
Brug den rette mængde mel: Start med 500 g hvedemel og tilsæt mere lidt ad gangen, indtil dejen er blød og smidig. For meget mel kan gøre bollerne tørre.
Ælt dejen godt: Majsmel indeholder ikke gluten, så det er vigtigt at ælte dejen grundigt (8-10 minutter), så hvedemelets gluten udvikles og giver en luftigere bolle.
Lad dejen hæve lunt: Sørg for, at dejen hæver et lunt sted. i cirka 30 minutter. De kan også koldhæve natten over i køleskabet (i så fald brug kun 10 gram gær).
Pensl bollerne forsigtigt: Brug en let hånd, når du pensler bollerne med æg, så de ikke falder sammen. En smule vand i æggeblandingen giver en pænere glans.
Tjek bollerne under bagning: Bagetiden kan variere afhængigt af ovn og bollernes størrelse. Bank forsigtigt på bunden af en bolle – lyder den hul, er bollerne færdige.

Opskrift
Majsboller
Ingredienser
- 2 ½ dl lun mælk
- 50 g gær
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 50 g smeltet smør
- 200 g majsmel
- 500-550 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Rør gær ud i lun mælk i en stor skål, f.eks. skålen på en røremaskine. Tilsæt salt, sukker, æg og let afkølet smeltet smør og rør det kort sammen med piskeris.2 1/2 dl lun mælk, 50 g gær, 2 tsk salt, 1 spsk sukker, 1 æg, 50 g smeltet smør
- Tilsæt majsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen under æltning, f.eks. med dejkrog på røremaskine. Ælt dejen til den er blød og smidig, cirka 8-10 minutter.200 g majsmel, 500-550 g hvedemel
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
- Tril dejen til boller efter ønsket størrelse. Jeg lavede 9 stk.
- Lad bollerne efterhæve i 15-20 minutter og pensl så med æg pisket med lidt vand.1 æg til pensling
- Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader (alm. ovn) til de er gyldne og bunden lyder hul når der bankes. Mine boller fik 15 minutter. Lad bollerne køle helt af på en bagerist.
Én kommentar
Dejlige boller. Kan anbefales hvis man er til majsboller. 💐😀