Hjemmelavet konfekt

3 stemmer
Her får du en masse gode tips og tricks til at lave lækker konfekt derhjemme.
Guide til hjemmelavet konfekt

Hvert år til jul tager min søster og jeg hjem til vores forældre i Nordsjælland. Her er det tradition at vi står for at lave hjemmelavet konfekt som bliver serveret for gæsterne i juledagene. Her er lidt tips og inspiration til at lave din egen hjemmelavet konfekt.

I denne indlæg er nogle forslag til de ingredienser, du kan bruge til din konfekt samt redskaber, som kan være nyttige at have ved hånden.

Marcipan og nougatKonfekt værktøj

Marcipan kugler

Du kan pynte din konfekt med fintrevet appelsinskal, lavendeldrys eller valnødder.

Revet appelsinKonfekt pynt

Man kan også lave forskellige marcipandekorationer, for eksempel marcipanblade ved hjælp af en blad udstikker.

Du får det flotteste resultat med din chokolade, hvis du tempererer chokoladen først. Når konfekten er dyppet i chokolade og færdigdekorerede kan de sættes på en bagerist i køleskabet så de kan størkne.

Guide til hjemmelavet konfekt

Opskrift

Hjemmelavet konfekt

3 stemmer
Udskriv Pin

Udstyr

  • Tyller
  • Chokoladeforme
  • Udstikkere

Ingredienser

Forslag til ingredienser:

  • Nougat
  • Marcipan
  • Hvid chokolade
  • Mælkechokolade
  • Mørk chokolade
  • Revet appelsinskræl
  • Mandler
  • Valnødder
  • Kokos
  • Lavendelsukker

Sådan gør du

  • En god og nem made at lave konfekt på er at dyppe marcipan, nougat eller lys chokolade i mørk chokolade. Det gøres nemt ved at temperere noget mørk chokolade og dyppe de forskellige stykker konfekt i.
  • Når konfekten er dyppet i chokolade kan man dyppe dem i forskellige dekorative ingredienser som også smager godt, for eksempel knust lavendelsukker, mandler, valnødder eller appelsinskræl. Hvis du vil bruge appelsinskræl skal du lade det tørre på et spækbræt i en times tid før du skal bruge det, ellers klistrer det hele sammen til en ubrugelig masse.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke