Teriyaki kyllingekødboller med lynstegte grøntsager

11 stemmer
Ovnstegte sprøde kyllingekødboller serveres med jasminris og lynstegte grøntsager, toppet med en dejlig hjemmelavet teriyaki sauce. En nem og superlækker ret som er sund og fuld af grøntsager.
Asiatiske kødboller opskrift fra Bageglad

Nem og hurtig aftensmad

Om få timer rejser min kæreste og jeg til Japan, hvor vi skal tilbringe de næste 14 dage. Jeg er vokset op i Japan og glæder mig til at vise ham landet og kulturen, og ikke mindst alle de himmelske smagsoplevelser, der venter os! Hvis I også har lyst til lidt asiatisk stemning derhjemme kan I prøve denne lækre opskrift på asiatiske kyllingekødboller med frisk ingefær, serveret med lynstegte grøntsager og en lækker teriyaki sauce.

Vi elsker denne ret til hverdag, fordi den er nem og hurtig at lave. Det kan lyde lidt omstændigt at lave kødboller, men det er faktisk rigtig hurtigt hvis man laver dem i ovnen i stedet for at stege dem på en pande! Farsen skal blot æltes sammen og så formes kødbollerne og placeres på en bageplade i ovnen. Resultatet bliver fine gyldne kødboller.

Imens kødbollerne er i ovnen røres teriyakisaucen, grøntsagerne svitses og der koges ris hvis man ønsker disse til servering. Når kødbollerne er færdige skal teriyakisaucen blot hældes over, og så er der mad!

Asiatiske kødboller opskrift fra Bageglad

Opskrift

Teriyaki kyllingekødboller med lynstegte grøntsager

11 stemmer
Nem, sund og velsmagende aftensmad med et asiatisk twist. Masser af grøntsager med magre kyllingekødboller og teriyakisauce.
Tid i alt: 1 time
Mængde: 4 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Kødboller:

  • 450 g hakket kylling
  • ½ dl panko rasp
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk soja
  • 1 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk friskrevet ingefær

Teriyaki sauce:

  • 2 spsk soya
  • 2 spsk brun farin
  • ½ tsk ingefærpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk honning
  • ½ spsk majsstivelse (f.eks. Maizena)

Lynstegte grøntsager:

  • 1 spsk vegetabilsk olie (f.eks. rapsolie)
  • ½ tsk sesamolie
  • 200 g broccoli
  • 1 squash
  • 3 gulerødder
  • 1 tsk soya

Servering:

  • 1 spsk sesamfrø
  • evt. friskhakket forårsløg

Sådan gør du

Kødboller:

  • Kom hakket kylling, panko rasp, æggeblommer og soya i en skål. Skyl forårsløget og hak det fint, kom det i skålen. Pres hvidløg og riv ingefærren groft, kom det i skålen. Ælt farsen sammen med fingrene, til alle ingredienserne er jævnt fordelt.
    450 g hakket kylling, 1/2 dl panko rasp, 2 æggeblommer, 1/2 tsk soja, 1 forårsløg, 1 fed hvidløg, 1/2 spsk friskrevet ingefær
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Tag klumper af fars og rul til små kødboller (cirka Ø3cm).Sæt kødbollerne på bagepapiret med lidt afstand imellem. Der bliver cirka 40 kødboller.
  • Bag kødbollerne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 20-25 minutter, til de er gennemstegte.

Teriyaki sauce:

  • Kom soya, brun farin, ingefærpulver, hvidløgspulver, honning og majsstivelse i en lille gryde og varm op ved middel varme under omrøring. Bring blandingen i kog og rør godt rundt indtil blandingen er tyknet til en tyk, men stadig flydende sauce, og fjern så straks gryden fra varmen.
    2 spsk soya, 2 spsk brun farin, 1/2 tsk ingefærpulver, 1/2 tsk hvidløgspulver, 1 spsk honning, 1/2 spsk majsstivelse

Lynstegte grøntsager:

  • Skyl broccolien grundigt og skær den ud i små buketter. Skyl squashen og skær den ud julienne. Skræl gulerødderne og skær også disse ud julienne.
    200 g broccoli, 1 squash, 3 gulerødder
  • Opvarm den vegetabilske olie og sesamolie sammen i en wok eller på en stor pande. Svits broccoli og gulerødder til de har den konsistens du kan lide. Tilsæt squash til sidst, så den ikke bliver for blød og tilsæt til sidst soya.
    1 spsk vegetabilsk olie, 1/2 tsk sesamolie, 1 tsk soya

Servering:

  • Drys lidt sesamfrø og friskhakket forårsløg over kødbollerne (valgfrit). Hæld teriyakisaucen over kyllingekødbollerne og server sammen med grøntsagerne og evt. ris.
    1 spsk sesamfrø, evt. friskhakket forårsløg
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Variationer af opskriften

Denne opskrift kan varieres på flere måder. Man kan f.eks. erstatte hakket kylling med hakket svinekød for at variere kødbollerne. De vil få en anden konsistens og blive mere fede, men det smager også godt.

Grøntsagerne kan let varieres! Gode grøntsager til lynstegning er for eksempel:

  • Babymajs
  • Peberfrugt
  • Sukkerærter
  • Squash
  • Broccoli
  • Champignons
  • Blomkål
  • Gulerødder
  • Haricot verts
  • Spidskål

Teriyaki kødboller med lynstegte grøntsager

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,64 from 11 votes (10 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




4 kommentarer

  1. 5 stars
    Fantastik god og meget nem opskrift. Min familie var vilde med denne ret. Den kommer vi til at lave igen.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke