Mini blåbær- og hindbærtærter

2 stemmer
Dekorative små blåbærtærter og hindbærtærter med hjemmelavet vanille kagecreme.
Små frugttærter fra Bageglad.dk

Så snart solen skinner og foråret nærmer sig begynder jeg at glæde mig til sommerbærrene. De danske er selvfølgelig ikke dukket op endnu og jeg kan få lov til at betale en mindre formue for en lillebitte bakke blåbær.

Jeg kunne dog ikke modstå fristelsen til at gå all-in da der var X-factor finale og vi skulle have en festlig dessert til. Det resulterede i disse fine små blåbærtærter og hindbærtærter med creme. De friske bær opvejede den ellers søde vanillecreme og bundene var sprøde og lækre.

De fine små tærtebunde er lavet ved hjælp af en muffins bradepande – du kan dog også opnå samme resultat med små linseforme.

Da tærterne i dette tilfælde skal bages uden fyld, er det nødvendigt at fylde bønner eller ris på et stykke bagepapir og lægge ned i den enkelte tærte, så bunden ikke hæver op og gør, at der ikke er plads til fyld.

Disse bunde kan i øvrigt laves flere dage i forvejen, opbevaret i en lufttæt beholder med bagepapir imellem.

Tærtebunde

Lige inden tærterne skal serveres fyldes de med creme og pyntes med bær. Gør ikke dette før de skal serveres, da cremen kan gøre tærtebunden blød, hvis den står for længe.

Hindbær- og blåbærtærter

Små frugttærter fra Bageglad.dk

Opskrift

Mini blåbær- og hindbærtærter

2 stemmer
Mængde: 36 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

Mørdej:

  • 1 portion af vores mørdej opskrift
  • Bønner eller ris til bagning

Creme:

  • 1 portion af vores kagecreme opskrift

Anretning:

  • 1 bakke friske hindbær
  • 1 bakke friske blåbær

Sådan gør du

Mørdej:

  • Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej med hænderne - det tager cirka 10 minutter før dejen bliver blød og smidig. Stil dejen i køleskabet i en halv time, inden den rulles ud.
    1 portion af vores mørdej opskrift
  • Når mørdejen er kold rulles den ud så tyndt som muligt. Brug et glas eller en udstikker til at udstikke cirkler, der er 2 cm større, end hullerne i din muffins bradepande.
  • Placer hver cirkel i hver sit hul i muffins bradepanden og pres siderne op, så du får små tærter med vægge på 1 cms højde. Det er ikke nødvendigt at smørre muffins bradepanden først.
  • Klip små firkanter ud af bagepapir og placer oven på hver enkelt lille tærte. Kom bønner eller ris på bagepapiret, så det tynges helt ned på bunden.
  • Bag mini tærterne ved 180 grader i 10 minutter. Fjern så bagepapiret med bønner/ris og bag tærterne igen i yderligere 10 minutter til de får lidt farve.

Kagecreme:

  • Lav kagecremen og stil den i køleskabet i minimum en halv time, så den er helt kold.
    1 portion af vores kagecreme opskrift

Anretning:

  • Kom 2 spiseske creme i hver mini tærteform. Pynt med friske bær og server straks.
    1 bakke friske hindbær, 1 bakke friske blåbær
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke