Så snart solen skinner og foråret nærmer sig begynder jeg at glæde mig til sommerbærrene. De danske er selvfølgelig ikke dukket op endnu og jeg kan få lov til at betale en mindre formue for en lillebitte bakke blåbær.
Jeg kunne dog ikke modstå fristelsen til at gå all-in da der var X-factor finale og vi skulle have en festlig dessert til. Det resulterede i disse fine små blåbærtærter og hindbærtærter med creme. De friske bær opvejede den ellers søde vanillecreme og bundene var sprøde og lækre.
De fine små tærtebunde er lavet ved hjælp af en muffins bradepande – du kan dog også opnå samme resultat med små linseforme.
Da tærterne i dette tilfælde skal bages uden fyld, er det nødvendigt at fylde bønner eller ris på et stykke bagepapir og lægge ned i den enkelte tærte, så bunden ikke hæver op og gør, at der ikke er plads til fyld.
Disse bunde kan i øvrigt laves flere dage i forvejen, opbevaret i en lufttæt beholder med bagepapir imellem.
Lige inden tærterne skal serveres fyldes de med creme og pyntes med bær. Gør ikke dette før de skal serveres, da cremen kan gøre tærtebunden blød, hvis den står for længe.
Mini blåbær- og hindbærtærter opskrift
Ingredienser
Mørdej:
- 1 portion af vores mørdej opskrift
- Bønner eller ris til bagning
Creme:
- 1 portion af vores kagecreme opskrift
Anretning:
- 1 bakke friske hindbær
- 1 bakke friske blåbær
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej med hænderne - det tager cirka 10 minutter før dejen bliver blød og smidig. Stil dejen i køleskabet i en halv time, inden den rulles ud.
- Når mørdejen er kold rulles den ud så tyndt som muligt. Brug et glas eller en udstikker til at udstikke cirkler, der er 2 cm større, end hullerne i din muffins bradepande.
- Placer hver cirkel i hver sit hul i muffins bradepanden og pres siderne op, så du får små tærter med vægge på 1 cms højde. Det er ikke nødvendigt at smørre muffins bradepanden først.
- Klip små firkanter ud af bagepapir og placer oven på hver enkelt lille tærte. Kom bønner eller ris på bagepapiret, så det tynges helt ned på bunden.
- Bag mini tærterne ved 180 grader i 10 minutter. Fjern så bagepapiret med bønner/ris og bag tærterne igen i yderligere 10 minutter til de får lidt farve.
Kagecreme:
- Lav kagecremen og stil den i køleskabet i minimum en halv time, så den er helt kold.
Anretning:
- Kom 2 spiseske creme i hver mini tærteform. Pynt med friske bær og server straks.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar