Laks med sesam og japansk sauce

Lækker laks med sesam og japansk sauce. Superlækker asiatisk mad.
Sesam laks med japansk sauce

Vi ved det jo godt – vi bør spise mere fisk. Jeg er personligt rigtig dårlig til at få spist fisk de anbefalede to gange om ugen, for det første fordi jeg ikke kan lide alle slags fisk og for det andet fordi jeg synes god fisk er rigtig dyrt. Jeg er dog rigtig begejstret for laks, som man kan lave alverdens retter med, og som man ofte kan få på tilbud. Jeg køber tit en lakseside på tilbud og skærer selv ud til laksebøffer, som jeg fryser ned.

Denne opskrift på laks er en af mine favoritter. Japanerne kan noget med sauce, om det er soya, teriyaki, okonomiyaki, eller lignende, og så er de ovenikøbet fedtfattige. Til denne lakseopskrift bliver laksebøffer dyppet i sesamfrø som steger med på panden og giver dem en lækker, sprød overflade.

Saucen til denne opskrift kræver nogle ingredienser som du muligvis ikke kan købe i dit almindelige supermarked, blandt andet mirin. Dette kan dog købes i alle asiatiske supermarkeder. Er du fra København ligger der et rigtig godt asiatisk supermarked på Østebro ved Svanemøllen station (Asian Market).

Forbered maizena/vand blanding og den japanske sauce i hver sin skål. Dyp laksebøfferne først i æg, derefter sesamfrø og steg laksebøfferne på panden, til sesamfrøene er gyldne. Hæld saucen over inden servering.

Sesam laks med japansk sauce

Opskrift

Sesam laks

Mængde: 2 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Japansk sauce:

  • ¼ dl soja
  • 1 spsk mirin
  • ½ dl hønsebuillon
  • ¼ tsk sukker
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • ½ fed presset hvidløg
  • 1 spsk maizena
  • 1 ½ spsk koldt vand

Sesam laks:

  • 1 æg
  • 2 stk laks
  • ½ dl sesamfrø
  • olie til stegning

Sådan gør du

Japansk sauce:

  • Rør soja, mirin, hønsebuillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg sammen i en lille skål. Rør maizena og vand sammen i en anden skål til maizenaen er opløst.
    1/4 dl soja, 1 spsk mirin, 1/2 dl hønsebuillon, 1/4 tsk sukker, 1 spsk frisk revet ingefær, 1/2 fed presset hvidløg, 1 spsk maizena, 1 1/2 spsk koldt vand

Sesam laks:

  • Pisk ægget i en flad skål. Hæld sesamfrøene i en anden flad skål. Dyp den ene side af hver laksebøf først i æg og derefter i sesamfrø.
    1 æg, 1/2 dl sesamfrø, 2 stk laks
  • Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i cirka fem minutter, til sesamfrøene er gyldne. Vend laksen og steg på den anden side indtil den er gennemstegt.
    olie til stegning
  • Læg den færdigstegte laks på en tallerken og dæk med sølvpapir. Kom imens sauceblandingen på panden og lad det simre i 2 minutter under omrøring. Rør maizenablandingen i og lad saucen simre til den er tyknet. Hæld saucen over laksen og server straks.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Én kommentar

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke